Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaip pristabdyti nepageidaujamų plaukelių augimą

Lygi ir glotni oda ypač džiugina, tačiau, atrodo, nespėjai nė apsidairyti, o plaukeliai jau ataugo, pradėjo durti ir atrodo ne itin estetiškai.
Lygi ir glotni oda
Lygi ir glotni oda / Fotolia nuotr.

Plaukelių skutimas efektyvus tik parą laiko, depiliaciniai kremai ir putos – kelias dienas, o plaukelių šalinimas elektriniu depiliatoriumi, vašku ir cukrumi – net iki keturių savaičių. Tačiau kokia kančia vaikščioti su ataugusiais plaukeliais ir laukti, kol jie bus reikiamo ilgio?! Jau nekalbame apie tai, kad dažna moteris skundžiasi įaugusiais plaukeliais, kurie dar labiau gadina vaizdą... Lazerinėms procedūroms ryžtasi ne kiekviena, be to, šios dar kaip reikiant kerta per kišenę... Ką daryti? Pamėginkime natūralias priemones, kurios sulėtina plaukelių augimą. Taigi, kokios jos būtų?

 

► Ciberžolių kerai

 

Ciberžolė – tai Rytuose puikiai žinomas prieskonis, naudojamas ne tik patiekalams gardinti. Tad galite pabandyti ir jūs: ištirpdykite ciberžolių miltelius nedideliame kiekyje vandens iki kremo konsistencijos. Gautą masę tepkite ant nudepiliuotų vietų, palikite kuriam laikui, geriausia 20–25 min., ir paskui nuplaukite. Ciberžolė pasižymi dar ir uždegimą malšinančiu poveikiu.

 

► Vynuogių sultys

 

Visas kūno vietas, nuo kurių šalinote plaukelius, patepkite šviežiai išspaustomis vynuogių sultimis – tereikia perpjauti vynuogių uogas perpus. Kartokite šią procedūrą kasdien ir, svarbiausia, iškart po depiliacijos.

 

► Citrinos ir medus

 

Taip pat specialistai siūlo štai tokius receptus, kurie mažina plaukelių augimą: 10 ml citrinų sulčių sumaišykite su 40 ml medaus. Gauta mase padenkite labiausiai nerimą keliančias vietas ir palikite 15 minučių. Nuplaukite šaltu vandeniu. Kartokite kelis kartus per savaitę. Tinka ir kitas būdas: 30 g cukraus sumaišykite su 10 ml citrinų sulčių ir 150 ml vandens. Ištepkite gauta mase norimas kūno vietas ir po 15 min. nuplaukite vandeniu.

 

► Krapų aliejus

 

Reikės:

 

• 2–3 valg. š. krapų sėklų,

 

• ½ stiklinės saulėgrąžų aliejaus.

 

Kaip ruošti:

 

1. Sumaišykite krapų sėklas ir saulėgrąžų aliejų stikliniame inde ir palikite jį kelioms savaitėms tamsioje vietoje.

 

2. Praėjus nurodytam laikui, galite tepti norimas kūno vietas. Ši priemonė ne tik padės išvengti greito nepageidaujamų plaukelių ataugimo, bet ir slopins jų augimo procesą, skatins iškritimą.

 


► Mėtų ir sojos galia

 

Specialistai mano, kad jeigu kasdien kelis kartus gertume mėtų arbatos, taip sau prislopintume nepageidaujamų plaukelių augimą, t. y. dėl jų sumažėja vyriškų lytinių hormonų. Na, o pasta iš avinžirnių miltų, 1 valg. š. jogurto ir jau minėtųjų ciberžolių gali būti naudojama kasdien – tereikia ingredientus sumaišyti ir užtepti ant norimų kūno vietų. Soja (tofu, pupelės, pienas), nors ir vertinama prieštaringai, sakoma, yra dar vienas iš būdų kovoti su greitai ataugančiais plaukais. Taigi, jeigu nesibaiminate – įtraukite ją į savo valgiaraštį.

 

P. S. Prieš naudodamos natūralias priemones, visuomet atlikite alergijos testą, t. y. užtepkite ant vidinės rankos pusės ir stebėkite ar neatsiras jokių alerginių reakcijų per 24 valandas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius