Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaip teptis kremą? Odos priežiūros ekspertės patarimai

Ar žinote, kaip tinkamai naudoti serumą, veido ir akių srities kremus? Neskubėkite replikuoti: „Kas per klausimas?.. Įtekšnoji produktą į odą, ir tiek.“ Štai ką sako specialistai: „Kosmetika duotų kur kas daugiau naudos, jei pateiktume ją odai taip, kaip reikia.“
Veido kremas
Veido kremas / Vida Press nuotr.

Į šios moters nuomonę verta įsiklausyti. Kate Somerville laikoma viena autoritetingiausių odos priežiūros eksperčių pasaulyje, jos patarimų paiso Kate Hudson, Jessica Alba, Demi Moore, Paris Hilton...

„Jei produkte yra jums reikalingos aktyviosios stipraus poveikio medžiagos, esate suinteresuota, kad oda ją absorbuotų. Kuo tirštesnis produktas, tuo ilgiau reikia masažuoti juo odą, nes aktyvusis komponentas yra apsuptas riebalų: jūsų užduotis juos sušildyti ir ištirpinti, antraip visas gėris taip ir liks odos paviršiuje. Tačiau turite tai daryti atsargiai – netampydama odos“, – aiškina Kate Somerville.

Kai daugiau laiko skirsite kasdienei odos priežiūrai, netruksite pastebėti, kad odos būklė pagerėjo: ši tapo drėgnesnė ir skaistesnė.   

Pasak jos, kantrybė tikrai atsiperka. Kai daugiau laiko skirsite kasdienei odos priežiūrai, kai tepdamasi kremą sutelksite dėmesį į tai, ką darote, o ne įtrinsite jį automatiškai, galvodama apie laukiančius darbus, netruksite pastebėti, kad odos būklė pagerėjo: ši tapo drėgnesnė ir skaistesnė.     

Odos priežiūra prasideda nuo...

...valymo, tonizavimo ir drėkinimo. Kasdien atliekant šį ritualą sukuriama terpė, kuri užtikrina optimalią odos savijautą ir palaiko jos gebėjimą susitvarkyti su aplinkos poveikiu. Teigiamą drėkinamųjų veido ir akių srities kremų įtaką sustiprina dar vienas produktas – serumas. Pasiaiškinkime, kuo skiriasi kremas ir serumas, ar visoms pastarojo reikia, kaip produktus tepti, kad nauda būtų maksimali.

Drėkinamasis kremas

Jis tuoj pat atgaivina odą, o nuolat naudojamas stabdo senėjimo požymių atsiradimą. Kremas padidina vandens dozę epidermyje, apsaugo jį nuo drėgmės praradimo ir šitaip pagerina odos išvaizdą. Svarbu, kiek jo tepti: nuolat per mažas kiekis gali lemti nepakankamą drėkinimą, per didelis – porų užsikimšimą. Neprošal būtų pasitarti su specialistu, koks kiekis jūsų odai ir veidui yra tinkamiausias. (Įprasta rekomendacija – vienu kartu sunaudoti žirnio dydžio priemonės kiekį, tačiau galbūt sausai odai kremo reikia daugiau nei riebiai, dideliam ir plačiam veidui – daugiau nei mažam ir siauram?..)

Kaip jau minėjome, kitas reikšmingas dalykas – būdas, kuriuo kosmetikos priemonę odai pateikiate. Čia ir vėl yra niuansų: riebios odos savininkė, laikydamasi taisyklės „kremą reikia rūpestingai įmasažuoti“, turėtų būti apdairi ir sekti savo odos reakciją – juk masažas skatina riebalinių liaukų veiklą, todėl pernelyg ilgai masažuojant galima gauti nepageidaujamą rezultatą. Trumpiau tariant, savo odą reikia pažinti! 

Kaip naudoti? Produktą reikia tepti ant švarios, toniku sudrėkintos odos. „Įrankiai“ – pirštų galiukai, kryptis – iš apačios į viršų palei masažo linijas, judesiai – sukamieji. Negalima odos stipriai spausti, trinti, t. y. tampyti. Panašiai tepasi kremą bene visos, tačiau „Clinique“ ekspertai įspėja, kad šitaip lengva padauginti priemonės. Jie siūlo procedūrą atlikti štai kaip: žirnio dydžio kremo kiekį porą kartų patrinkite tarp delnų – produktą sušildykite; tada švelniai kelis sykius prispauskite delnus prie skruostų, paskui prie kaktos, nosies ir galiausiai prie smakro. Belieka išbandyti abu būdus ir pasirinkti.

Vida Press nuotr./Veido kremas
Vida Press nuotr./Veido kremas

Serumas

Kaip ir kremas, jis taip pat drėkina, tačiau didžioji serumo nauda – gebėjimas nunešti aktyviųjų medžiagų į gilesnius odos sluoksnius, t. y. ten, kur drėkinamasis kremas paprastai neprasiskverbia. Tai lemia skirtingos serumo ir kremo formulės: pastarojo molekulės didesnės už serumo, todėl joms sunku įveikti apsauginį odos barjerą.

Serumas ten, kur reikia, nugabena vitaminų, antioksidantų ir kt.

Galima sakyti, kad serumas atlieka tam tikros srities specialistų vaidmenį: vienas veikia raukšles, kitas – amžiaus dėmes, trečias – odos glebumą, o šių problemų esminės priežastys slypi ne odos paviršiuje. Serumas ten, kur reikia, nugabena vitaminų, antioksidantų ir kt. Jo aktyviųjų medžiagų koncentracija didesnė nei drėkinamojo kremo, o tekstūra – lengvesnė.

Atsakymą, ar jums reikia serumo, turėtų pateikti odos specialistas, kuris gali tiksliai įvertinti jūsiškės būklę. Kadangi šis produktas atsirado rinkoje kaip atsakas į pirkėjų poreikį efektyviau spręsti įvairias su oda susijusias problemas, logiška manyti, kad serumas nebūtinas, užtenka tik drėkinamojo kremo, jei odos būklė gera.

Kaip naudoti? Viską reikėtų atlikti laikantis tos pačios tvarkos, kaip ir tepantis kremą. Būtina sąlyga – luktelėti apie penketą minučių, kad oda serumą su visomis jo naudingomis medžiagomis sugertų, ir tik tada teptis drėkinamąjį kremą. Šis tarsi „užantspauduoja“ pirmąjį produktą ant odos ir padidina jo poveikį. Beje, nepamirškite kaklo: jis, kaip ir rankos, itin prikišamai parodo tikrąjį moters amžių.

Vida Press nuotr./Veido odos serumas
Vida Press nuotr.

Akių srities kremas

Veido kremas – pernelyg sunkus labai gležnai akių srities odai. Jei to nepaisytumėte ir teptumėtės juo, rizikuotumėte sukelti tinimą. Oda palei akis turi būti puoselėjama specialiai jai skirtais produktais. Kodėl apskritai jų reikia? Specialistai atkreipia dėmesį, kad čia anksčiausiai atsiranda raukšlelių, paskui pasirodo maišeliai ir juodi ratilai, o visa tai dažnai yra susiję su bėgančiais metais. Drėgme ir maisto medžiagomis aprūpinantis kremas padeda akių srities odai ilgiau išlikti jaunai. Beje, rinkoje yra ir jai skirtų serumų.

Kaip naudoti? Vėlgi geriau produktą įsisavina švari, sudrėkinta oda.Kremą smiliais švelniai tapšnokite į odą nuo nosies palei antakių kaulus ir skruostikaulius prieš laikrodžio rodyklę. (Jokiu būdu netepkite vokų srities, kuri dengia akis, antraip galite užtinti.) Baigus dar patartina kelias sekundes spausti bioaktyvius taškus, esančius šiek tiek virš vidinių akių kampučių. 

Vida Press nuotr./Paakių priežiūra
Vida Press nuotr.

TAIP PAT SKAITYKITE: Kaip gražinasi profesionalės? Madonnos vizažistės patarimai

Ne bet kaip, o laikantis tvarkos

Jau išsiaiškinome, kad produktus svarbu tepti ne bet kaip, o paisant tam tikros tvarkos. 

1. Pradėkite priemonę tepti nuo smakro sukamaisiais judesiais aukštyn ir į šonus.

2. Aplink lūpas tepkite nuo panosės žemyn, paskui – atgal. Judėdama aukštyn tapšnokite odą stipriau, žemyn – švelniau. Tada sukamaisiais judesiais ištrinkite nosies sparnelius, išilginiais – nosies šonus. Pabaikite šį etapą tapšnodama kremą virš antakių – nuo kaktos centro smilkinių link.

3. Aplink akis tapšnokite kremą šiek tiek spausdama odą. Nuo apatinių išorinių akių kampučių judėkite nosies link, paskui – aukštyn ir smilkinių link. Kelias sekundes didžiaisiais pirštais spauskite bioaktyvius taškus ten, kur prasideda antakiai. Baikite šį etapą įmasažuodama kremą zigzaginiais judesiais nuo išorinių akių kampučių smilkinių link.

Vida Press nuotr./Moteris tepasi kremu
Vida Press nuotr.

4. Kaktą energingai masažuokite „kilpelėmis“ visais 10 pirštų. Judesiai į viršų turi būti stipresni, į apačią – švelnesni. Dėl mimikos šioje srityje atsiranda raukšlių net ir jaunuose veiduose, tad toks masažas – gera jų prevencija. Pabaikite jį, kelias sekundes spausdama bioaktyvius taškus antakių galuose.

5. Į smakrą kremą masažuokite iš pradžių pirštų pagalvėlėmis, paskui – delnais. Kryptys tos pačios – nuo apatinio taško smilkinių link. Šis masažas stangrina glembančią odą, tačiau rezultato tikėkitės tik tuomet, jei procedūrą atliksite nuolat. Baigti smakro masažą gerai bioaktyvių taškų stimuliavimu. Jų vieta nurodyta piešinyje.

6. Paskutinis etapas – odos relaksacija. Paglostykite ją trimis kryptimis: nuo lūpų kampučių ausų link, nuo nosies sparnelių ausų link, nuo vidinių akių kampučių smilkinių link.

Vida Press nuotr./Kremo indelis
Vida Press nuotr.

Dėmesio! Kremu ir serumu galima tepti tik švarią odą: jei tuo nepasirūpinsite, jos paviršiuje susikaupę nešvarumai bus įstumti gilyn. Be to, švari oda geriau įsisavina naudingas kosmetikos produktų medžiagas. Dėl tos pačios priežasties patartina naudoti priemones, kurios išspaudžiamos iš tūbelės ar indelio, – jos labiau apsaugotos nuo bakterijų. Jei kremas yra atsukamame indelyje, verčiau kabinkite jį ne pirštu, bet specialia lopetėle.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius