Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaip veiksmingai kovoti su celiulitu?

Celiulitas, dar žinomas kaip apelsino žievelės efektas, yra liga, paveikianti daugumą moterų. Veiksmingų būdų kovai su celiulitu ieško tiek lieknos, tiek apvalesnių formų moterys.
Sportas
Sportas / Projekto partnerio nuotr.
Temos: 1 Celiulitas

Celiulitas – ko gero, dažniausiai pasitaikanti odos liga. Jis atsiranda ant šlaunų, sėdmenų, kartais papilvėje, viršutinėje rankų dalyje ir dažniausiai paveikia suaugusias moteris. Beveik 90% tokio amžiaus moterų kenčia nuo šio odos pakitimo, kurį paprastai sukelia endokrininės sistemos sutrikimai ir medžiagų apykaitos problemos, keičiančios poodinį riebalinį audinį.

Žiemą itin lengva pasislėpti po drabužiais, tačiau šylant orams norisi atidengti vis daugiau kūno – tampa vis sunkiau paslėpti celiulito paveiktas zonas. Ar žinote, kaip efektyviai kovoti su šiuo odos priešu?

Būkite fiziškai aktyvi

Fizinis aktyvumas – kone svarbiausias ginklas kovoje su celiulitu. Jei esate įpratusi pasyviai leisti laisvalaikį ir žodį „sportas” siejate tik su fizinio lavinimo pamokomis – metas keisti savo įpročius! Reguliarus mankštinimasis – jūsų ginklas numeris vienas!

Kardio – efektyviausias fizinių pratimų tipas. Žygiuokite, bėkite, važinėkite riedučiais ar dviračiu, plaukite ar tiesiog darykite bendrus kardio pratimus namuose. Pasistenkite šiai veiklai skirti bent po 30 minučių ne mažiau nei 3 kartus per savaitę.

Kardio arba aerobika padeda deginti riebalus ir skatina kraujotaką – dėl to iš organizmo efektyviau šalinami toksinai, padedama atstatyti limfinės sistemos funkcijas. Reguliaraus mankštinimosi dėka riebalinis audinys išvalomas nuo toksinų bei limfos sankaupų, kurios ir sukelia apelsino žievelės efektą. Pažiūrėkite vaizdo pamokėlę ir išmokite taisyklingai atlikti pratimus.

Anticeliulitiniai gaminiai – kuriuos pasirinkti?

Rinkdamiesi jums geriausiai tinkančius anticeliulitinius gaminius, atkreipkite dėmesį į savo odos būklę, amžių ir problemos sudėtingumą. Vienas paprasčiausių rekomenduojamų gaminių – Negyvosios jūros molis ir iš jo gaminamos kūno kaukės. Kiti veiksmingi ingredientai – kavos, gebenių ir jūros dumblių ekstraktai. Pastarieji turi kelis kartus daugiau vitaminų ir mineralų nei žemės augalai. Jie yra vitamino B2, niacino, cholino, karoteno, algino rūgšties bei įvairių kitų mineralų ir aosaino – baltymo, kuris padeda odai išsaugoti elastingumą – šaltinis. Kavos ekstraktas praplečia kraujagysles ir stimuliuoja adipocitų skaidymą. Gebenių ekstraktas turi panašų poveikį – šių augalų lapuose esantys flavonoidai ir rutinas tvirtina kapiliarų sieneles, gerina kraujotaką, mažina uždegimą ir lengvina limfos nutekėjimą, taip sumažindami kojų tinimą ir skaidydami riebalinio audinio sankaupas.

L-karnitinas, stimuliuojantis limfos nutekėjimą, yra viena geriausių anticeliulitinių veikliųjų medžiagų. Jis efektyviai mažina apelsino žievelės efektą, padeda šalinti toksinus ir vandens perteklių iš poodžio, užkerta kelią naujiems odos pokyčiams. Ilgalaikis šio ingrediento poveikis – pastebimai lieknesnė figūra. L-karnitinas greitina riebalų rūgščių virtimą energija – ši savybė jam pelnė „riebalų žudiko“ vardą. Mūsų kūne jo yra labai nedaug. Pagrindiniai L-karnitino šaltiniai yra mėsos ir pieno produktai bei šildomoji kūno želė nuo celiulito, kurios efektyvumą įrodo vartotojų testai.

Projekto partnerio nuotr./Šildomoji kūno želė nuo celiulito
Projekto partnerio nuotr./Šildomoji kūno želė nuo celiulito

Anticeliulitinis masažas

Pabandykite suderinti anticeliulitinio kremo naudojimą su masažu. Kiniškos medicininės taurelės – tikrai veiksminga, tačiau skausminga ir gan brangi procedūra. Masažas gerina mikrocirkuliaciją, tirpdo poodinį sluoksnį, glotnina ir stangrina odą bei šalina toksinus. Jis ne tik kovoja su celiulitu, bet ir prisideda prie viso kūno stangrumo bei tonuso. Kad padidintumėte masažo efektyvumą, kartokite procedūrą bent 10 kartų su kelių dienų pertraukomis.

Alternatyva profesionaliems spa masažams gali būti naminis masažas naudojant kūno masažuoklį – juo labai lengva naudotis, o naudojant reguliariai ir taisyklingai galima pasiekti matomų rezultatų.

Anticeliulitinė dieta. Išbandykite!

Intensyvi mankšta, masažai, kosmetikos gaminiai ir visos kitos pastangos neturės jokios naudos, jeigu valgysite prastą maistą. Anticeliulitinė dieta yra paremta kūno drėkinimu, kuris padeda šalinti toksinus. Gerkite vandenį ir žalią arbatą, kurioje yra polifenolio – labai svarbaus anticeliulitinės dietos ingrediento. Kalbant apie mitybą itin svarbu laikytis vienos pagrindinės taisyklės – venkite apdorotų, sunkinančių maisto produktų ir druskos. Nepamirškite vartoti kuo daugiau maistinių skaidulų, ypač tų, kurias gauname iš vaisių ir daržovių.

Projekto partnerio nuotr./Anticeliulitinė dieta
Projekto partnerio nuotr./Anticeliulitinė dieta

Staigūs ir dažni svorio pakitimai (įskaitant ir svorio sumažėjimą) neprisideda prie odos būklės gerinimo. Celiulitas niekur nedings vien todėl, kad numetėte svorio – itin svarbu, kaip tai darėte. Šis procesas turi vykti palaipsniui: valgykite kokybišką maistą ir nepamirškite individualių organizmo poreikių.

Produktai, kuriuos patariama vartoti, laikantis anticeliulitinės dietos – žuvis, daržovių sultys, brokoliai, pilno grūdo produktai, šparagai, bananai ir šeivamedžio uogos, saugančios nuo tinimo. Taip pat naudokite ciberžolę – kartą per savaitę pabandykite pasigaminti indiškų patiekalų.

PATARIMAS: Jei jums riebalai kaupiasi ant šlaunų ir sėdmenų, venkite angliavandenių, ypač paprastųjų. Jie skatina svorio augimą ir didina celiulitą.

Išbandykite mūsų mitybos planus – jie padės jums įgyti svajonių figūrą!

Atsiminkite, kad svarbiausia kovojant su celiulitu yra reguliarumas, kantrybė ir suderinti veiksmai. Šiais patarimais naudokitės ne tik pavasarį, bet ir visus metus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius