Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaktos raukšlės: paprastas ir veiksmingas pratimas, kad jų būtų kuo mažiau

„Mimikos raukšlės yra mūsų veido raumenų karkaso veiklos padarinys“, – sako veido mankštų, savimasažų ir kitų manualinių technikų specialistė Viktorija Baltramiejūnienė. Drauge su ja pradedame ciklą „Kaip gimsta raukšlės?“, per kurį ji papasakos, kaip mūsų veide susidaro raukšlės ir parodys itin paprastų pratimų tiems nepageidaujamiems veido raštams naikinti.
Viktorija Baltramiejūnienė
Viktorija Baltramiejūnienė / Stop kadras

Per septynių vaizdo įrašų ciklą su V.Baltramiejūniene paliesime visą veidą – pradedant kakta ir baigiant kaklu bei dekoltė zona. Pirmasis pasakojimas – apie horizontaliąsias kaktos raukšles: kaip jos formuojasi ir ką galėtume daryti, kad tų raukšlių mūsų kaktoje būtų mažiau?

VIDEO: Viktorija Baltramiejūnienė apie kaktos raukšles: kaip jos atsiranda ir kokį pratimą daryti?

Kaip kaktoje gimsta raukšlės? „Mūsų raumenys kaktoje kilnojasi. Jeigu esate tie aktyvūs bendrautojai, vadinamieji kaktininkai, kurie emocijas išreiškia kakta, joje atsiranda horizontalios raukšlytės. Jų gali būti daug mažų arba ir labai gilių.

Kaktos raumenyną sudaro kakta, sausgyslinis šalmas, pakaušio raumenų pilvelis. Pirmas patarimas – neišsigąskite matomų raukšlelių, nes jos reiškia, kad jūsų raumenys yra labai aktyvūs. Dažnai juos naudojate, jie pradeda persidirbti ir nebegali atsipalaiduoti. Parodysiu jums pratimą, kurį galėsite daryti bet kur ir bet kada, svarbiausia – kuo dažniau ir daugiau kartų per dieną. Visa esmė – atpalaiduoti kaktos raumenis“, – sako V.Baltramiejūnienė.

Pratimas „T raidė“

Svarbiausia, kad atliekant pratimą rankos būtų švarios, o pratimas atliekamas pirštų pagalvėlėmis.

Trys žingsniai:

  • Pratimas prasideda zonoje, kur kakta ribojasi su nosimi. Toje vietoje įspauskite pirštų pagalvėles, tik ne taip smarkiai, kad skaudėtų.
  • Spausdami pirštų pagalvėlėmis, ne nagais, audinius tempkite į viršų ir kaktos centre sustokite.
  • Tada suglaustų pirštų pagalvėlėmis braukite per visą kaktą horizontaliai iki taško, kur baigiasi antakiai (smilkinių nereikia pasiekti) – čia trims sekundėms sustokite.

V.Baltramiejūnienė rekomenduoja vienu kartu padaryti tris tokias „T raides“, o patį pratimą kartoti net keletą kartų per dieną – kaip pati sako: kuo dažniau – tuo geriau.

„Po šio pratimo pajusite atpalaidavimą kaktoje. Ji šiek tiek paraus, bet tai natūralu – tai reiškia, kad audiniai suminkštėjo, gavo kraujo, deguonies, oda irgi pradeda būti maitinama ir elastingesnė, o tai labai gerai, nes ji sąveikauja su raumenimis. Atlikdami šį pratimą lėtai ir stipriai veikiame raumenyną ir jį nuraminame“, – paaiškina veido mankštų trenerė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius