Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

Kas gausina raukšlių mums to net nenorint?

Profesionalus grožio specialistas gali atpažinti, dėl kokių priežasčių pradeda senti oda, ir pasiūlyti geriausią problemos sprendimo būdą. Vienos moterys, dar nesulaukusios 30-ies, jau nerimauja, nes kakta išvagota gilių raukšlių, o kitos ir iki 50-ies pamiršta, ką reiškia odos problemos.
Raukšlės
Raukšlės / Fotolia nuotr.

Kada baigiasi jaunystė

Mūsų išorė pradeda kisti jau nuo pirmųjų gimimo dienų, tačiau to senatve pavadinti negalime. Tai mūsų kūno virsmai, kurie bėgant metams įgauna pagreitį. Štai kad ir paaugliškas kūnas keičiasi tiesiog akyse, o dauguma moterų, peržengusių 25-erius, liaujasi atrodyti lyg mokyklinukės ir įgyja vis daugiau moteriškumo.

Taip pat skaitykite: 5 grožio faktai, kurių nederėtų ignoruoti

Greitis, su kuriuo susijusios mūsų išvaizdos permainos, priklauso ne tik nuo fizinių organizmo parametrų, bet ir nuo psichologinių ypatybių, būdingų skirtingose pasaulio šalyse gyvenantiems skirtingų tautų atstovams.

Tarkime, Skandinavijoje, remiantis rinkodaros tyrimais, kosmetiką, kuri saugo nuo raukšlių susidarymo, yra perkama po 35-erių metų, o štai Rytų Europos dalyje moterys kosmetikos krepšelį papildo jau sulaukusios 26–28 metų. Tačiau ar tai galima laikyti faktu, kad Vakarų Europoje žmonės sensta greičiau?

Šioje vietoje susideda daugybė faktorių: požiūrio į kosmetiką, medijų propaguojamą išvaizdos kultą, suvokimą, kaip turi atrodyti kūnas ir veidas sulaukus tam tikro amžiaus. O pastarasis požiūris yra ganėtinai iškreiptas. Juk vien frazė „Na, kaip tokio amžiaus, ji/jis atrodo visai neblogai/prastai“ yra įžeidžianti ir kandi.

Taip pat skaitykite: Neįtikėtinas virsmas: spuogams paslėpti prireiks net 18 kosmetikos priemonių

Beprotiškas noras atrodyti jauniau, mat jeigu taip neatrodai, vadinasi, nesirūpini savo išvaizda, yra sukeltas mums įtaką darančių kosmetikos gamintojų ir reklamos vilkų. Tačiau grįžkime prie raukšlių – kodėl jos taip greitai „dauginasi“? Paprasta – čia kalta ir genetika, ir gyvenimo būdas, ir mus veikiantys išorės veiksniai.

Suraskime priežastį

Ligos, stresas ir kenksmingi įpročiai – visa tai mums sendina, vadinasi, mes savo rankose laikome ginklus, kad galėtume užkirsti kelią priešlaikiniam senėjimui. Profesionalus grožio specialistas turi sužinoti kuo daugiau apie jūsų veido priežiūros įpročius. Kiek jums metų? Ar gerai išsimiegate? Kokių sveikatos problemų turite? Kaip rūpinatės savo grožiu? Tik po detalios apklausos galima surasti geriausią būdą, padėsiantį puoselėti jaunystę.

Taip pat skaitykite: Gydytoja dermatologė Tiina Orasmae-Meder pažėrė patarimų, kaip išsaugoti odos jaunystę

Pavyzdžiui, jeigu iki 35-erių aplink akis yra raukšlių, tai  svarbiausiu klausimu tampa ne tai, kokiu kremu naudojatės, bet ar gerai matote. Gal turite bėdų su regėjimu, todėl nuolatos markstotės? Apsilankę pas okulistą galbūt šią problemą išspręsite kur kas greičiau nei pirkdamos brangiausius kremus.

Dar viena raukšlė, kurią dažnai kosmetologai siūlo spręsti botulino toksino injekcijomis, – tai vertikali raukšlė tarp antakių. Iš tikrųjų ji atsiranda ne šiaip sau. Gali būti, kad nuolatos gyvenate streso kupinoje aplinkoje, nerimaujate, kamuoja chroniški galvos skausmai, osteochondrozė, nemiga. Taigi, pirmiausia reikėtų apsilankyti pas neurologą, psichoterapeutą, o tik vėliau pas kosmetologą. Natūralu, kad odoje, veide atsispindi visos ligos, tad turime ne naikinti pasekmes, bet atrasti priežastis, kurios sukelia vieną ar kitą mūsų būseną.

Nosies ir lūpų raukšlės greičiausiai neegzistuoja tik modeliams, besišypsantiems mums iš spindinčių žurnalų viršelių. Tačiau realybėje jos yra neišvengiamos – atsiranda ne tik todėl, kad šypsomės, bet ir dėl tam tikrų priklausomybių, pavyzdžiui, rūkymo. Tokios raukšlės jaunoms moterims gali atsirasti ir dėl neteisingo sąkandžio. Tad jeigu tose vietose raukšlės itin gilios, paskubėkite kreiptis į ortodontą. 

Staigus svorio metimas, beje, irgi gali pagausinti raukšlių. Jei dings riebalai, veidas atrodys suvargęs, oda negyva, sukritrusi, pagilės raukšlės prie lūpų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius