Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kas lemia dažną plaukų riebalavimąsi? Specialisto komentaras

Pernelyg dažnai besiriebaluojantys plaukai iš tiesų kelia diskomfortą. Tenka kasdien trinkti galvą, dar blogiau – kai jau tą pačią dieną, rodos, ką tik išplauti plaukai praranda savo šviežumą. Ir ne tik šampūnas ar vanduo čia būna kaltas.
Plaukai
Plaukai / Fotolia nuotr.

Kartais tai nutinka persikėlus gyventi į naują vietą ar išvykus atostogų. Pakeičiame aplinką, pasikeičia oras, vanduo. Šie veiksniai tikrai turi įtakos ir mūsų odai, ir plaukams. Tačiau plaukų stilistė Loreta Povilavičiūtė juos linkusi vadinti antriniais.

„Visų pirma noriu pabrėžti, kad klaidingai manoma, jog riebūs yra plaukai, nes riebi yra galvos oda. Ir susidūrus su tokia situacija, mano patarimas būtų pirmiausia išsitirti sveikatą. Staiga tapusi riebi galvos oda gali reikšti sveikatos sutrikimus.

Dažniausiai tai būna susiję su hormonų, skydliaukės veikla. Jei išsiskiria riebalai, tai yra rodiklis, kad žmogaus organizmas su kuo nors kovoja, nes tada jis prakaituoja“, – paaiškino pašnekovė ir pridūrė, kad priežastis gali nebūti ne tik hormonai, bet ir stresas.

Pasak L.Povilavičiūtės, šampūnų, vandens, oro sąlygų atmesti irgi negalima, bet tai jau yra antraeiliai veiksniai. Ką daryti, jei kaltas vanduo? Tokiu atveju stilistė pataria pirkti geriamąjį vandenį ir jį naudoti galvai trinkti.

Dažnai pasitaikanti situacija, kai sunkiai sekasi priderinti savo galvos odai ir plaukui tinkamą šampūną, kondicionierių. Jei naudojate natūralias, ekologiškas priemones, veikiausiai pastebėjote, kad tada galvą tenka trinkti kur kas dažniau. Taip yra todėl, kad natūraliose priemonėse, palyginti jas su cheminėmis, yra aliejaus. Jis suteikia minkštumo, švelnumo plaukams, bet tuo pačiu lemia greitesnį odos riebalavimąsi.

Vida Press nuotr./Moteris trenka galvą
Vida Press nuotr./Moteris trenka galvą

Plaukų stilistės patarimas tiems, kurių galvos oda linkusi greitai riebaluotis (įtariant, kad kalčiausias yra vanduo):

ištrinkus galvą – išplovus plaukus šampūnu, uždėjus ir nuplovus kondicionierių, galiausiai juos perplauti vandens ir acto mišiniu.

Tam reikės: 0,5 litro vandens ir 2 šaukštų obuolių acto. Kaip naudoti? Šiuos du ingredientus sumaišyti ir mišiniu skalauti galvos odą. Jo poveikis – truputį padžiovins. Mišiniui naudoti tą patį vandenį, kuris naudojamas galvai trinkti, t. y. iš čiaupo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius