Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Keturi glamūriniai įvaizdžiai Helovinui: kaip pavirsti „baisiai gražia“

Artėjant Helovino vakarui, vienos merginos bando ieškoti įkvėpimo internete bei pasiruošti pačios, kitos kreipiasi pagalbos į vizažistus ir plaukų stilistus. „Dažnai tenka meistriškai laviruoti tarp baisumo ir gražumo. Merginos nenori būti išdarkytos, kraupios, gąsdinančios, todėl prašo subtilesnio makiažo, kuris būtų ne mažiau įspūdingas“, – sako „Shpaklė“ studijos vizažo meistrė Jurga Maldeikytė, kuri kartu su plaukų stiliste, plaukų formavimo prietaisų „Upgrade“ ambasadore Lietuvoje Greta Labalaukiene sukūrė keturis glamūrinius Helovino įvaizdžius.
Įvaizdžiai Helovinui
Įvaizdžiai Helovinui / Jurgos Maldeikytės nuotr.

Vizažo meistrė Jurga juokauja, jog pastaraisiais metais Helovino įvaizdį geriausiai apibūdina du žodžiai: „baisiai gražus“. Kraujas, žaizdos, įbrėžimai, kaukolės ir kiti šlykštūs akcentai papildomi blizgučiais, žvilgančiais šešėliais ar lūpų dažais, kurie suteikia lengvumo ir žaismingumo „baisiam“ makiažui.

Merginoms, kurios žada darytis Helovino makiažą pačios, pranešime spaudai vizažo meistrė rekomenduoja pradėti nuo įprasto vakarinio makiažo, kuris gali būti ryškesnis nei įprastai, nebijoti itin ryškių spalvų, kontrastų, blizgučių, akučių ar kitų detalių.

Ne mažesnę įvaizdžio dalį nei makiažas sudaro šukuosena. Plaukų stilistė Greta pabrėžia, kad šukuosena dažnai yra puikus balansas tarp grožio ir kraupumo.

„Labai tvarkinga ir ištaiginga šukuosena gali derėti su kraupiu makiažu. Jeigu makiažas subtilesnis, šukuosena turi atkreipti dėmesį suteikiant jai daugiau apimtiems, sukuriant netradicines formas. Tą galima pasiekti naudojant įvairias gofravimo žnyples, pasitelkiant aksesuarus.

Ko gero, įspūdingiausias šukuosenas sukuriame su itin smulkias garbanas padedančiais išgauti garbanotuvais. Afro tipo garbanėlės suteikia daug apimties, tačiau dar įspūdingiau, kai priimame netradicinius sprendimus – pavyzdžiui, garbanojame sruogų vidurį, o galus paliekame tiesius.

Būtent tokį įvaizdį kūrėme vienam mūsų modeliui, kurią pavadinome „Vampyro nuotaka“. Helovinas yra puiki proga išbandyti įvaizdžius, kuriems galbūt nesiryžtumėte ruošiantis įprastai šventei“, – sako plaukų stilistė G.Labalaukienė.

1 idėja. Vampyro nuotaka

Šį įvaizdį lengvai susikurs tos, kurios mėgsta dūminį makiažą. Įvaizdį pagyvina klijuojami blizgučiai, raudoni blizgūs šešėliai bei raudonos lūpos, apvestos juodu kontūru.

Žėrintys blizgučiai suteikia prabangos ir estetikos, kurios taip nori merginos. Modelio plaukai suformuoti garbanotuvu, kuriuo išgautos smulkios afro garbanos sruogelių galus paliekant tiesius.

Jurgos Maldeikytės nuotr./Įvaizdis Helovinui
Jurgos Maldeikytės nuotr./Įvaizdis Helovinui

2 idėja. Glamūrinis Džokeris

Po filmo, kuriame vaidino Arturas Flekas, Džokerio veidas tapo vienu populiariausių Helovino įvaizdžių, tad Jurgita ir Greta pabandė sukurti kiek kitokį, glamūrinį Džokerio makiažą ir šukuoseną.

„Paprastai, galvodami apie klouno veidą, mes įsivaizduojame baltą pagrindą ir iš kraštų išeinančias raudonas lūpas, tačiau Džokerio įvaizdis gali būti kur kas subtilesnis ir gražesnis, jeigu jį pagyvinsite priklijuojamais blizgučiais bei spindinčiais šešėliais.

Kadangi akcentuojame akis, lūpoms šį kartą pasirinkome mažiau kontrastingą, tačiau taip pat dėmesį atkreipiančią juodą spalvą“, – pasakoja vizažistė.

Jurgos Maldeikytės nuotr./Įvaizdis Helovinui
Jurgos Maldeikytės nuotr./Įvaizdis Helovinui

Dar daugiau glamūro šiam įvaizdžiui suteikia tvarkingai suformuoti plaukai – garbanos atrodo itin šventiškai.

„Kadangi modelio plaukai buvo ilgi, rinkausi žnyples su ypač ilgu vamzdeliu, kuris leidžia apsukti sruogą itin daug kartų ir taip suformuoti tobulas garbanas ilgaplaukėms“, – pasakoja plaukų stilistė.

3 idėja. Juodoji našlė

Interpretacijų šiam įvaizdžiui gali būti įvairiausių, tačiau specialistės šį kartą dėmesį sutelkė į plaukus bei jų aksesuarus – vorus.

„Vorus segėme ne tik į plaukus, bet ir klijavome ant veido, kaklo, krūtinės pasitelkiant blakstienų klijavimui skirtus klijus. Kad nepadarytume kičo, vietoje voratinklių našlei piešėme juodas ašaras, – pasakoja vizažo meistrė Jurga.

– Kadangi modelio plaukai nebuvo itin ilgi, lengvai suformavome įspūdingą šukuoseną, tačiau panašų įvaizdį galima sukurti ir surišus plaukus į kuodą ar tiesiog juos ištiesinus.“

Jurgos Maldeikytės nuotr./Įvaizdis Helovinui
Jurgos Maldeikytės nuotr./Įvaizdis Helovinui

4 idėja. Glamūrinė katytė

Šį įvaizdį padiktavo Gretos atlikta šukuosena garbanotuvu, kuriuo išgaunamos itin smulkios garbanėlės.

„Vos tik nusprendus įgyvendinti šią šukuoseną, jau žinojome, koks turėtų būti makiažas: subtilus, tačiau tuo pačiu ir šiek tiek seksualus, išryškinantis akis“, – pasakoja stilistė Greta.

„Kadangi merginos plaukai turi vario spalvos, labai gražiai įsiliejo auksiniai šešėliai, kurie ir suteikė šiam įvaizdžiui rafinuotumo“, – papildė J.Maldeikytė.

Jurgos Maldeikytės nuotr./Įvaizdis Helovinui
Jurgos Maldeikytės nuotr./Įvaizdis Helovinui

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius