-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ko galbūt dar nežinojote apie antakius...

Visuotinė antakių manija tęsiasi. Tiesa, dizaineriai pabrėžia, kad natūralumas niekada neišeis iš mados, tačiau gražindamos ir dažydamos savo antakius nė nesusimąstome, kokia pagrindinė jų paskirtis!
Makiažas
Makiažas / Fotolia nuotr.
Temos: 1 Antakiai

Taigi trumpai drūtai... Štai keli neįprasti faktai apie šį nedidelį mūsų kūno lopinėlį.

  • Antakiai padeda geriau matyti. Paprasta: augantys plaukeliai sulaiko drėgmę, prakaitą, dulkes, todėl didžioji jų dalis nepatenka į mūsų akis ir netrikdo regėjimo.
  • Ar susimąstėte, kiek plaukelių yra jūsų antakiuose? Žinoma, jeigu nesate išsipešiojusios jų itin plonai. Viena plaukų persodinimo kompanija tikina, kad vidutiniškai antakyje gali būti apie 250 plaukelių, o tų, kurie niekuomet nelietė antakių  pincetu, net iki 1 100. Tiesa, verta nepamiršti, jog tai priklauso nuo individualių fizinių žmogaus savybių, rasės ir pan.
  • Jei niekada nepagalvojate, kiek gyvena antakiai, mes jums atsakysime. Apytiksliai vieno plaukelio gyvenimas tęsiasi apie 4 mėnesius. Paskui jie iškrenta ir atauga nauji.
  • Antakiai gali padėti atpažinti žmones? Buvo atliktas tyrimas, kurio metu paaiškėjo, kad žmonėms atpažinti kitus asmenis sekasi kur kas sunkiau, jeigu jie būna… be antakių. Mokslininkai netgi kelia prielaidą, kad antakiai atpažinimo procese gali būti gerokai svarbesni nei akys.
  • Antakiai išreiškia emocijas. Tai tikra tiesa, jeigu stebėtumėte save iš šono, kai pykstate, pakeliate balsą, įsižeidžiate, juokiatės, nustembate… Pasirodytų, kad antakiai gyvena kone atskirą gyvenimą: jie pakyla, priartėja vienas prie kito, netgi pakeičia formą.
  • Pasirodo, išraiškingi antakiai – ne tik šių laikų moters rūpestis. Kai kuriose šalyse, tarkime, Kinijoje, senovėje vyrai dažydavosi antakius tam, kad atrodytų karingi ir rūstūs. O Azijoje populiariausios buvo tos moterys, kurių antakiai suaugę. Taigi juos stengdavosi net specialiai „suauginti“. Beje, Renesanso metu buvo madinga visiškai nusiskusti antakius.  
  • Vyrai taip pat pešioja antakius. Teigiama, kad Holivudo grožio kalvėje tokių yra bent jau 20 proc. Matyt, itin vešlūs antakiai ir vyrams ne prie širdies.
  • Knygos Amazing Face Reading (lietuvių k. „Neįtikėtinas veido skaitymas“) autorius Macas Fulleris sako, kad antakiai gali atskleisti mūsų asmenybę. Lenkti nusako, kad žmogus susikoncentravęs, geba surasti problemos sprendimą, tiesūs byloja atvirumą, logiškumą, kampuoti – siekimą visuomet būti teisiems ir kontroliuoti situaciją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius