-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

10 pačių madingiausių plaukų spalvų ir atspalvių šį pavasarį

Pavasaris yra tarsi naujas gyvenimo puslapis. Norisi spalvų, atgaivos, lengvumo. Dar neradote tinkamos suknelės šiltajam sezonui? Nieko tokio. Pasvarstykite, kokia plaukų spalva leistų pajusti tą gyvastį, atsigauti po žiemos miego ir įkvėptų naujos energijos. Plaukų stilistai jas jau išrinko. Kviečiame susipažinti su 10 spalvų ir atspalvių, kurie bus „ant bangos“ visą pavasarį ir vasarą.
Kokia plaukų spalva madingiausia 2017 m. pavasarį?
Kokia plaukų spalva madingiausia 2017 m. pavasarį? / Vida Press nuotr.

Žiedų tonų įkvėpta pastelė

Kaip portalui popsugar.com sakė plaukų stilistė Hannah Edelman, gėlių spalvos ir atspalviai yra amžinas įkvėpimas, kalbant apie plaukų pavasario tendencijas. Jei tokios spalvos artimos ir jums, stilistė siūlo varijuoti – rinktis rožinių, purpurinių ir melsvų atspalvių dažus. Pasak H.Edelman, tokie atspalviai tinka visoms, tereikia plaukų stilistui gebėti jį pritaikyti. Labai šviesios odos savininkėms ji pataria dažyti visus plaukus, vidutinio šviesumo – įtraukti šviesesnių, ryškesnių sruogų ir šia pasteline spalva dažyti tik galus.

Vida Press nuotr./Hatty Keane
Vida Press nuotr./Hatty Keane

Saulės nubučiuota žavi blondinė

Norite atrodyti taip, tarsi jūsų plaukus jau būtų palietę pirmieji saulės spinduliai? Paprašykite plaukų stilisto išbandyti „balayage“ dažymo techniką. Šiuo būdu dažyti plaukai atrodo labai natūraliai. Svarbiausias dalykas – kad šviesiausios sruogos būtų tik tonu ar dviem šviesesnės už visą pagrindą. Šviesiaodėms H.Edelman rekomenduoja šaknis dažyti smėlio spalvos dažais, o kiek tamsesnės odos savininkėms – rinktis auksinį šviesų atspalvį. Šio dažymo būdo tikslas – sukurti įvaizdį, tarsi plaukai būtų natūraliai pašviesėję nuo saulės spindulių, vengiant ryškaus kontrasto.

„Scanpix“ nuotr./Aktorė Reese Whiterspoon
„Scanpix“ nuotr./Aktorė Reese Whiterspoon

Auksu žvilganti švelniai rožinė

Ši spalva karaliavo praėjusį sezoną, tačiau, pasak plaukų stilistės H.Edelman, niekur nepasitraukė ir šį. Jos teigimu, šis atspalvis idealus blondinėms, kurios lyg ir norėtų ko nors ryškesnio, bet dar nėra pasiryžusios. Be to, norint išgauti šį atspalvį, reikia šviesaus pagrindo.

A post shared by HairstyleHQ (@hairstylehq) on

Švelnus sviestinis atspalvis

Kaip sako plaukų stilistė H.Edelman, dienos šviesėja, ilgėja, tegul ir plaukai įgauna šiltesnį atspalvį. Ši spalva atrodo natūraliai, labiausiai ji tinka šilto odos tipo savininkėms.

Vida Press nuotr./Rosie Huntington-Whiteley
Vida Press nuotr./Rosie Huntington-Whiteley

TAIP PAT SKAITYKITE: Viena ryškiausių šio pavasario makiažo tendencijų – spalvotos blakstienos!

Gelsvo atspalvio žalia

Kai kurios spalvų instituto „Pantone“ išrinktos madingiausios šiųmečio šiltojo sezono spalvos figūruoja ne tik drabužiuose ir aksesuaruose. Jomis šį pavasarį dažomi ir plaukai. Gelsvo atspalvio turinti žalia (angl. Greenery) – viena populiariausių. Stilistės teigimu, ši spalva ypač tinka blyškios odos savininkėms. Kiek jos atsiras jūsų plaukuose, priklauso nuo jūsų norų ir stilisto fantazijos.

Vida Press nuotr./Bella Thorne
Vida Press nuotr./Bella Thorne

Kontūravimas

Pasak plaukų stilistės Rachelle Zard, šis atspalvis yra jos mėgstamiausias – juo lengvai atgaivinsite savo plaukų spalvą. Kontūravimas naudojamas tam, kad būtų paryškinta veido forma. Stilistės teigimu, šis metodas tinkamas visoms – blondinėms, brunetėms ir raudonplaukėms. Geriausia, kad tokio atspalvio plaukai reikalauja mažai priežiūros – jie atrodo puikiai net tada, kai šaknys atauga.

Vida Press nuotr./Sarah Jessica Parker
Vida Press nuotr./Sarah Jessica Parker

Tamsi šokoladinė

R.Zard teigimu, ši puiki spalva yra tarsi atsvara visiems šviesiems atspalviams. Tačiau labai svarbu, kad plaukų stilistas parinktų tinkamą jūsų odos atspalviui. Šia spalva nudažyti plaukai turi žvilgėti, priešingu atveju atrodysite labai išblyškusi. Ji tiks ir šviesiaplaukėms, ir brunetėms. Tik, kaip sako stilistė, brunetėms bus kur kas paprasčiau – ataugę plaukai taip greit nesimatys kaip blondinėms.

Vida Press nuotr./Bella Hadid
Vida Press nuotr./Bella Hadid

Šviesiai rausvas atspalvis

Stilistė R.Zard skatina abejojančias: norite rausvo atspalvio plaukų? Pirmyn! Madingai atrodysite ir nusidažiusi juos šviesiai rausva spalva, ir kaštonine. Švelniai rausva tinka šviesios, šilto tipo odos savininkėms.

AOP nuotr./Nicole Kidman
AOP nuotr./Nicole Kidman

TAIP PAT SKAITYKITE: Kokį lūpdažį pirksime šį pavasarį? Rožinį? Oranžinį? O gal žydrą?

Platininė

Pasak plaukų stilistės R.Zard, ši spalva yra viena daugiausia dėmesio reikalaujančių, tačiau puikiai tinkanti visiems sezonams. Ji įtaigi ir visiškai pakeis jūsų išvaizdą. Ši spalva gali turėti įvairių atspalvių: ledo baltumo, šampano, auksinį, sidabrinį. Ji turi atspindėti šviesą ir blizgėti. Geriausiai tokia spalva tinka toms, kurių odos tipas šviesus, šaltesnis. R.Zard, nutarusioms pasipuošti šia spalva, siūlo pasitarti su savo plaukų stilistu, kad jis įvertintų jūsų plaukų būklę.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Jennifer Lawrence
AFP/„Scanpix“ nuotr./Jennifer Lawrence

Švelnus miksas

Stilistė R.Zard šią plaukų dažymo techniką vadina artima sombre, colormelt ar vadinamosioms vaikiškoms sruogoms. Spalva išgaunama maišant įvairius atspalvius. Tikslas – kad spalvos natūraliai pereitų, matytųsi šioks toks kontrastas. Sruogas galima dažyti naudojant foliją arba „balayage“ metodą. Stilistė sako, kad naudojant abu metodus iškart (angl. „foilayage“) gaunamas dar geresnis rezultatas. Tokia spalva gali mėgautis bet kuri, nepriklausomai nuo odos atspalvio. Ji nereikalauja intensyvios priežiūros, pagrindas gali likti jūsų natūralūs plaukai arba tonu ar dviem pakitusi, artima jūsiškei, spalva.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius