-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Kokias problemas sumažina odos šveitimas?

Nesvarbu, koks jūsų odos tipas, – šveisti ją tikrai verta, jei norite geresnio rezultato nei tas, kurį garantuoja vanduo, muilas ar kokia nors valomoji priemonė.
Veido šveitimas
Veido šveitimas / Vida Press nuotr.

Oda pati kas minutę atsikrato tūkstančių suragėjusių ląstelių, tačiau natūralus procesas negarantuoja šimtaprocentinio jos atsinaujinimo. 

Šveitimo nemėgsta:

Dėmės. Dėl jų gali būti kalti hormonai, nėštumas, genai, amžius... Šveitimas ardo ir blukina pigmentuotas odos ląsteles. Šį procesą dar paspartina priemonė su vitaminu C. 

Užsikimšusios poros. Ak, tie atgrasūs juodi, balti inkštirai, spuogeliai ir pūlinukai... Šių dalykėlių nesunku įsitaisyti, jei odos paviršiuje kaupiasi ir riebalų liaukų angas užkemša negyvos ląstelės. Jūsų užduotis – neleisti šiam procesui vykti.

Aknės žymės. Naikinti aknės pažeistus ir agresyvaus poveikio produktų nusausintus odos plotelius svarbu ne tik todėl, kad jie gadina vaizdą, bet ir todėl, kad gali tapti naujais aknės židiniais. Po jos dažnai lieka bjaurios raudonos ir mėlynos dėmės – jas šveitimas prigesina.

Vida Press nuotr./Veido šveitimas
Vida Press nuotr.

Sausa oda. Ką norisi daryti, jaučiant odos tempimą, matant pleiskanojančias vietas? Vėl ir vėl teptis kremu. Bet kokia prasmė drėkinti ir gaivinti tai, kas jau nebegyva? Kremas labai tiks nušveistai odai – juo pagirdysite naujas jaunas ląsteles ir padėsite joms pamatyti saulę.

Šiurkšti, sutrūkinėjusi oda. Ar tai būtų veido, ar kūno, ar rankų (kojų) oda, šveitimas padės pagerinti situaciją. Vėl tas pat: turite atsikratyti sausų suragėjusių ląstelių sankaupų.

Suglebusi, pavargusi oda. Akivaizdu, kad tokiai odai trūksta energijos, o šveitimas ne tik šalina ląsteles, kurios gadina jos išvaizdą, bet ir gerina odos kraujotaką, aprūpinimą deguonimi.

Kas dirbs?

Jei darysite tai namie, vienu atveju daugiausia dirbs šveitiklis, kitu paplušėsite ir jūs.

Cheminis (jame gali būti salicilo rūgšties, vaisių rūgščių: AHA ir BHA, fermentų), užteptas ant odos, tiesiog ištirpdo suragėjusias ląsteles. Šveitiklis su fermentais – švelnesnio poveikio, jis tinka jautriai odai.

TAIP PAT SKAITYKITE: Gyvenimas be makiažo: košmaras ar išsigelbėjimas?

Mechaniniu, kuriame būna natūralios ir sintetinės kilmės grūdelių, šveičiamą vietą teks pamasažuoti. Tokio šveitiklio verčiau nenaudoti, jei veidas nusėtas pūlingų spuogelių, jei kapiliarai – arti paviršiaus ir trapūs. Bet ir sveika oda gali nukentėti nuo didelių ir aštrių grūdelių, todėl šveitiklį rinkitės labai atidžiai (grūdeliai turėtų būti apvalūs ir kuo mažesni).     

Vida Press nuotr./Veido šveitimas
Vida Press nuotr.

Kada ir kaip dažnai?

Šveisti reikia švarią drėgną odą, o po procedūros ją būtina labai gerai nuplauti ir sudrėkinti kremu ar serumu. 

Specialistų nuomonės, kada geriau šveisti odą – ryte ar vakare, skiriasi. Tiesą sakant, dėl dažnumo jie taip pat nesutaria. Vieni mano, kad riebi oda atlaikys du tris, normali ir sausa – vieną du kartus per savaitę, kiti panašius skaičius mini kalbėdami apie mėnesį... Jūsų pojūčiai ir odos išvaizda pasufleruos, ar nepersistengiate (dermatologo konsultacija „prieš“ tikrai praverstų!). Šveisti reikia švarią drėgną odą, o po procedūros ją būtina labai gerai nuplauti ir sudrėkinti kremu ar serumu. 

Vida Press nuotr./Veido šveitimas
Vida Press nuotr.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius