Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lieknėjimo ypatumai: sunku ne lieknėjančiam, o draugams

Antroji projekto „Mes tikim – tu gali!“ dalyvė Dovilė sėkmingai baigia pirmąjį etapą, kai dešimt dienų vartojo vien labai mažo kaloringumo „Nutriless“ produktus. Rezultatai? Minus 3,6 kilogramo, lieknesnis liemuo, platesnė šypsena, aktyvesnis gyvenimas ir sustiprėjęs ryžtas laikytis antrojo projekto etapo plano.
 „Mes tikim – tu gali!“
„Mes tikim – tu gali!“ / Projekto partnerio nuotr.

Ragino valgyti draugus

– Dovile, kokie pokyčiai ir įspūdžiai po 10 dienų?

– Tai toli gražu nėra pirmoji dieta mano gyvenime. Bet iš tiesų tai lengviausias variantas, kai po kelių dienų nepradėjau keiktis. Laukiu, kol pasibaigs šis trijų savaičių maratonas, bet ne todėl, kad galėčiau sugrįžti į ankstesnį ritmą, žinoma, nepamesdama per šias savaites įgytų naujų įpročių. Man labai įdomus galutinis rezultatas, nes jaučiuosi gerai.

Projekto partnerio nuotr./ „Mes tikim – tu gali!“
Projekto partnerio nuotr./ „Mes tikim – tu gali!“

– Ar pirmajame projekto etape nebuvo nuovargio, mieguistumo, motyvacijos stokos?

– Gyvenime esu visiškas pelėdžiukas. Mane nustebino, kad tampu vyturiuku. Dabar netgi be žadintuvo ryte prieš septynias tariu: labas rytas, gyvenime!

– Nebuvo sudėtinga dešimt dienų atsilaikyti neragaujant įprasto maisto? Juk tikriausiai per šį laikotarpį būta ir švenčių, viešnagių pas draugus?

– Taip, bet man tikrai tai nebuvo labai sudėtinga. Šventėme vaikų gimtadienį, bet kadangi šventė vyko žaidimų kambaryje, nelabai kas ir pastebėjo, kad aš savo kokteilį plaku.

Buvau ir svečiuose. Nors iš laimės nešokinėjau, kai visi sušius dorojo, o aš savo jogurtėlį gėriau, bet turėjome dar vieną temą pokalbiui, net draugės vyras įsitraukė į pašnekesius apie lieknėjimą.

Man labai rūpėjo rezultatas, tiesą sakant, teberūpi ir koks jis bus dar po 11 dienų, nes aš tikrai norėjau atsikratyti tų kilogramų.

Sakyčiau, kad kaip tik mano draugams buvo sudėtingiau, nes jie pasijuto kalti, kad valgo... Teko net raginti juos valgyti savo vakarienę ir nesinervinti dėl to, kad aš negaliu valgyti. O man visai nebuvo sudėtinga sėdėti prie sušiais nukrauto stalo.

Mažėja metabolinis amžius

Projekto „Mes tikim – tu gali!“ komandos narė, medicinos mokslų daktarė, gydytoja dietologė Edita Gavelienė pastebėjo, kad kaip ir tikėjosi projekto pradžioje, Dovilė neteko nemažai raumenų masės.

Projekto partnerio nuotr./ „Mes tikim – tu gali!“
Projekto partnerio nuotr./ „Mes tikim – tu gali!“

Taip nutiko todėl, kad jos raumenų kiekis projekto pradžioje viršijo asmeninės normos ribą.

Nors Dovilę jau projekto pradžioje ypač džiugino faktas, kad jos metabolinis amžius yra 4 metais mažesnis nei tikrasis, po pirmojo etapo šis rodiklis sumažėjo dar vienais metais.

Gydytoja dietologė atkreipė dėmesį, kad Dovilė jokiais būdais neturėtų praleisti valgymų ir gerti pakankamai vandens. „Jei į šiuos klausimus atsakote „taip“, reikėtų padidinti baltymų kiekį racione, – Dovilei sakė doc. E. Gavelienė. – Rekomenduočiau pridėti du vienetus proteino jogurto, išgerti po vieną prieš ir po treniruotės“.

Projekto partneriai:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius