Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Lietuvės plaukų stilistės tarptautiniame konkurse pristatė tris išskirtinius įvaizdžius

Plaukų stilistės Eglė Kinderienė, Virginija Svirskienė ir Miglė Stimburytė, laimėjusios šiųmetį nacionalinį „Color Zoom“ konkursą, savo kurtas šukuosenas turėjo galimybę pristatyti tarptautiniame to paties pavadinimo konkurse, kuris šiemet vyko Austrijos sostinėje Vienoje.
„Color Zoom 2019“ konkurso įvaizdžiai
„Color Zoom 2019“ konkurso įvaizdžiai / Asmeninio archyvo ir „Goldwell Color Zoom“ nuotr.

Jau septyniolika metų rengiamame konkurse savo jėgas išbando geriausi pasaulio meistrai. Šiųmečiame konkurse dalyvavo apie šimtas šalių, tarp jų – ir visos trys Baltijos šalys: Lietuva, Latvija ir Estija.

Konkurse yra trys kategorijos. Pirma – „Naujasis talentas“, čia dalyvavo V.Svirskienė, keliamas reikalavimas – nedidelis darbo stažas. Antra kategorija – „Creative“, čia dalyvauja meistrai, kurie turi dešimt metų darbo stažą, joje Lietuvai atstovavo M.Stimburytė. Trečioji kategorija – „Partnerio“, joje dalyvauja meistrai, vedantys seminarus, mokymus, turintys kontraktą su prekių ženklu. Čia su savo kurtu įvaizdžiu pasirodė plaukų stilistė E.Kinderienė.

Asmeninio archyvo nuotr./Eglės Kinderienės daryta šukuosena
Asmeninio archyvo nuotr./Eglės Kinderienės daryta šukuosena

Visų konkurso dalyvių darbai turi atitikti mados tendencijas, turėti savitą braižą, jame turi atsispindėti sudėtingos dažymo ir kirpimo technikos, nenutolusios nuo vyraujančių šių metų tendencijų.

Per tris valandas modeliui turi būti atliktas dažymas, kirpimas, šukavimas ir padarytas makiažas.

Asmeninio archyvo nuotr./Miglės Stimburytės daryta šukuosena
Asmeninio archyvo nuotr./Miglės Stimburytės daryta šukuosena

Paklausta, kaip sekėsi sekmadienį vykusiame tarptautiniame „Color Zomm 2019“ konkurse, E.Kinderienė sakė: „Gerai, visus tikslus, kuriuos sau kaip meistrės buvome išsikėlusios, įvykdėme. O tikslas buvo gyvai darbą atlikti kokybiškiau, nei jis yra nuotraukoje. Taigi rezultatai mus, kaip meistres, tenkina“, – teigė plaukų stilistė.

Lietuva šiame konkurse stengiasi dalyvauti kasmet, nebent jis vyksta labai toli ir atsieina per brangiai. Prizinių vietų lietuvės neiškovojo, tačiau pašnekovė neslepia to ir nesitikėjusi, nes konkurse dalyvauja daugybė meistrų iš viso pasaulio, o Azijos šalys, pasak E.Kinderienės, visada yra tarp stipriausių.

Asmeninio archyvo nuotr./Virginijos Svirskienės daryta šukuosena
Asmeninio archyvo nuotr./Virginijos Svirskienės daryta šukuosena

„Jų meistrai labai techniški, skiria labai daug dėmesio pasiruošimui, savo darbų atidirbimui. Kaip tik per pusryčius kalbėjomės, kad Singapūro atstovas feisbuke įdėjo nuotrauką su nufotografuotomis manekenų galvomis, kurias jis dažė ruošdamasis konkursui. Suskaičiavome jų apie 30, – telefonu iš Vienos 15min pasakojo E.Kinderienė, šiame konkurse dalyvavusi trečią kartą.

– Mūsų situacija – kuklesnė, atliekame keletą dažymų, labai daug konsultuojamės tarpusavyje. Šiemet buvo unikalus atvejis, kad visos trys meistrės, laimėjusios nacionaliniame konkurse ir vykusios į Vieną, esame iš vieno salono – to Lietuvoje dar nėra buvę.“

Prizines vietas konkurse pasidalijo Singapūras ir Rusija: „Partnerio“ kategorijoje nugalėjo Yuujinas Ho (Singapūras), „Naujojo talento“ – J Lim (Singapūras), o „Creative“ kategorijoje – Iraklis Sardališvilis (Rusija).

„Goldwell Color Zoom“ nuotr./„Color Zoom 2019“ konkurso nugalėtojai
„Goldwell Color Zoom“ nuotr./„Color Zoom 2019“ konkurso nugalėtojai

Kokią vietą konkurse užėmė Lietuva, E.Kinderienės teigimu, paaiškės tik po keleto savaičių.

Kas prognozuojama kitiems metams?

Paprašyta trumpai pasidalyti, kokios tendencijos prognozuojamos kitiems metams, E.Kinderienė sakė, kad įspūdis – labai dvilypis.

„Kalbant apie plaukų ir makiažo tendencijas – viskas švelnėja, formos suardomos, nebelieka architektūrinių panelių, sušvelnėja kirpimo linijos, sušukavimai lydimi natūralių bangų, mažėja dirbtinumo. Plaukų spalvos sudėtingos, bet nerėkiančios, labiau žemiškos. Makiažas – visiškai natūralus, antakiai blankūs, lūpos – tik blizgiu padengtos. Švari, graži oda.

Kalbant apie plaukų ir makiažo tendencijas – viskas švelnėja, formos suardomos, mažėja dirbtinumo.

O drabužių ir aksesuarų tendencijos – visiškai kitokios: daug aiškių, apibrėžtų linijų, vilnos, paltų, aksesuarų, diržų, kuprinių, įspūdingi batai, žiūri į juos ir nesupranti, ar tai klumpės, ar kedai, ar kerzai (juokiasi). Taigi toks gana didelis skirtumas tarp viršutinės dalies – plaukų, makiažo, ir aprangos, – sakė pašnekovė ir pridūrė:

– Ir drąsiai galiu pasakyti, kad madai dabar tikrai būdingas androgeniškumas – lyties nebuvimas. Net stebint modelius kai kuriais atvejais sunku atskirti – vyras ar moteris.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius