Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lūpų grožis: 3 kvapnūs ir lengvai pagaminami šveitikliai

Žiema nėra pats dėkingiausias metas mūsų odai, ypač atviroms jos vietoms. Lūpų oda itin plona, todėl greit reaguoja į oro permainas – ima sausėti, šerpetoti ir skirsti. Norinčioms pagerinti lūpų būklę užteks apsidairyti namuose, rasti keletą ingredientų ir pasigaminti itin paprastą, bet efektyvų lūpų šveitiklį.
Lūpos
Lūpos / Fotolia nuotr.

Naminiam lūpų šveitikliui pasigaminti reikalingos dvi pagrindinės priemonės: skystoji (medus, aliejus, pienas) ir šveičiamoji (rudasis ar baltasis cukrus, druska, maistinė soda, kavos tirščiai, malti prieskoniai). Šveitiklio funkcija – pašalinti negyvas odos ląsteles, kad lūpos vėl taptų minkštos ir švelnios.

Atlikdamos procedūrą nepamirškite, kad lūpų oda yra labai jautri, tad kiekvienas veiksmas turėtų būti itin švelnus. Šveitiklį rekomenduojama naudoti kartą per savaitę, geriausia vakare prieš einant miegoti.

Fotolia nuotr./Alyvuogių aliejus.
Fotolia nuotr./Alyvuogių aliejus

Cukraus šveitiklis

Jums reikės: 1 šaukštelio medaus; 1 šaukštelio alyvuogių aliejaus; 1 šaukštelio rudojo cukraus; 1 šaukštelio baltojo cukraus.

Kaip pasigaminti ir naudoti: visas sudedamąsias dalis sudėkite į indelį ir išmaišykite. Gauta mase padenkite lūpas ir švelniai masažuokite apie minutę dvi. Paskui nuplaukite, nusausinkite rankšluosčiu. Nepamirškite palepinti lūpų maitinamuoju balzamu.

Fotolia nuotr./Cukrus
Fotolia nuotr./Cukrus

Kavos šveitiklis

Jums reikės: 1 šaukštelio medaus; 1 šaukštelio alyvuogių aliejaus; 2 šaukštelių kavos tirščių.

Kaip pasigaminti ir naudoti: sudėkite medų, kavos tirščius į indelį ir įpilkite alyvuogių aliejaus. Visas sudedamąsias dalis sumaišykite. Gauta mase padenkite lūpas ir švelniai masažuokite apie minutę dvi. Paskui nuplaukite šiltu vandeniu, nusausinkite rankšluosčiu. Po procedūros palepinkite lūpas natūraliu maitinamuoju lūpų balzamu.

Fotolia nuotr./Kava
Fotolia nuotr./Kava

Šokoladinis šveitiklis-kaukė

Jums reikės: 3 šaukštų baltojo cukraus; 1 šaukšto kakavos miltelių; 2 šaukštelių alyvuogių aliejaus; 1 šaukštelio vanilės arba migdolų ekstrakto; trupučio medaus.

Kaip pasigaminti ir naudoti: sudėkite visas sudedamąsias dalis į nedidelį indelį ir maišykite, kol gausite vientisą šokoladinę masę. Jei matote, kad masė kiek per skysta, dar įberkite truputį cukraus, o jei kiek per kieta, įpilkite truputį alyvuogių aliejaus ir įdėkite medaus. Storu sluoksniu ištepkite lūpas, švelniai pamasažuokite ir palikite 4–5 minutėms. Paskui šveitiklį-kaukę švelniai nuplaukite šiltu vandeniu, lūpas patepkite maitinamuoju balzamu.

Šį šveitiklį-kaukę galite naudoti kartą ar du per savaitę, laikyti sandariame indelyje šaldytuve apie dvi tris savaites. Jei norite pasigaminti tik vienam kartui išbandyti, atitinkamai sumažinkite visas sudedamųjų dalių proporcijas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius