Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Makiažas: 5 klaidos, dėl kurių atrodote vyresnė, nei iš tiesų esate

Bėgant metams oda ima senti, sausėti, ryškėja raukšlės. Kartais atrodo, kad darome viską, jog atrodytume gerai, ir dažomės tik kokybiška kosmetika, tačiau vaizdas veidrodyje vis tiek netenkina. Vis dėlto gali būti, kad perkate netinkamą kosmetiką, arba perkate gerus produktus, tik klaidingai juos naudojate. Tai lemia, kad atrodote vyresnė, nei iš tiesų esate.
Moteris dažosi lūpas
Moteris dažosi / Vida Press nuotr.

Portalo Womenshealthmag.com pakalbintos vizažistės Mary Irwin ir Kyriaki Savrani išskiria penkias pagrindines ir didžiausias moterų daromas klaidas, kodėl vizualiai jos atrodo vyresnės, nei yra iš tiesų.

1 klaida: nekeičiate savo įvaizdžio jau daug metų

Senstant keičiasi veido struktūra, atsiranda raukšlių, ir tai, kas puikiai tiko, kai buvome 25-erių, tikrai nebetiks sulaukus 50-ies.

Jei kadaise nutarėte, kad dūminis akių makiažas yra kaip tik tai, kas jums labiausiai tinka, kai buvote dvidešimties, nereiškia, kad tai tiks ir esant vyresnio amžiaus. „Senstant keičiasi veido struktūra, juda riebalai, atsiranda raukšlių, ir tai, kas puikiai tiko, kai buvome 25-erių, tikrai nebetiks sulaukus 50-ies, – sako vizažistė M.Irwin. – Nekalbant jau apie tai, kad oda sausėja, spalva blunka, tad šiuo atžvilgiu būtina peržiūrėti ir savo naudojamas veido odos priežiūros priemones.“

Ji pataria nepradėti baugintis, o kartą apsilankyti pas gerą vizažistą, kuris drauge su jumis peržiūrėtų jūsų kosmetikos krepšelį, pakonsultuotų, kokias priemones naudoti ir kaip tinkamai tai daryti.

Vida Press nuotr./Moteris dažosi lūpas
Vida Press nuotr./Moteris dažosi lūpas

2 klaida: naudojate netinkamą makiažo pagrindą

Kalbant apie makiažo pagrindą, svarbiausia yra išsirinkti tinkamą jo atspalvį. Pasak vizažo meistrės K.Savrani, kuo artimesnis jis bus jūsų odos atspalviui, tuo gaiviau atrodys veidas, kuo mažiau bus matomas, tuo veidas atrodys jauniau. Kai rinksitės jį, vizažistės patarimu, tepkite ne ant rankos, o ant žandikaulio, taip geriau matysite – tinka atspalvis ar ne. Ji taip pat patarė rinktis tokį, kurio sudėtyje būtų šviesą atspindinčių dalelių – dėl jų veidas atrodo skaistesnis.

3 klaida: naudojate tik vieną maskuoklį

Vizažisčių teigimu, nepakanka turėti vieno maskuoklio. Kad puikiai paslėptumėte raukšleles, pajuodusius paakius ir pan., reikia dviejų priemonių – skysto ir tirštesnio maskuoklio. Pirma naudojate skystą, paskui teptuku – tirštesnės, kreminės masės maskuoklį.

4 klaida: tepate makiažo priemones ne tose vietose

Pateikiame vietas, kur ir kaip turėtų būti tepamos tam tikros makiažo priemonės.

Kontūravimas. „Manau, kad vyresnėms nei 40 metų nebereikėtų kontūruoti veido. Bėgant metams veidas kiek sukrinta ir natūraliai atsiranda vietų, kurias iki tol mėginame išryškinti kontūruodamos veidą. Jei jau labai reikia, naudokite kremą, kuris yra vos vos tamsesnis už jūsų odos atspalvį, ir tepkite jį žemiau skruostikaulių“, – pataria vizažistė.

Skaistalai. Pasak vizažistės, reikėtų pamiršti taisyklę „šypsokitės ir tepkite iškilusius skruostų obuoliukus“. Ji siūlo skaistalus tepti kiek aukščiau, nei yra iššokę „obuoliukai“.

Shutterstock nuotr./Skaistalai
Shutterstock nuotr./Skaistalai

Akių vokų šešėliai. Tepkite juos atsimerkusi, tada matysite, kaip atrodo spalva ant jūsų odos. Tamsesnį šešėlį patariama tepti išoriniame voko kamputyje, tik būkite atsargi, kad neatrodytų, jog jūsų akis „nusileidusi“ žemyn.

Akių kontūro dažai. Pasak vizažo meistrės K.Savrani, bėgant metams keičiasi veido bruožai, todėl akių kontūro dažai jau gali būti per ryškus pasirinkimas. Ji juos siūlo pakeisti rudu pieštuku. M.Irwin siūlo pieštuku dažyti viršutinį akių vokų palei blakstienų liniją. Galima ir ryškiau, tada pabrėšite ir akies kontūrą, ir blakstienos vizualiai atrodys storesnės.

Antakių pieštukas. Vizažistės įspėja, kad pernelyg tamsios spalvos gali atrodyti nenatūraliai, be to, sendinti. Tad labai svarbu pasirinkti tinkamą pieštuko atspalvį, kad padažyti antakiai atrodytų natūraliai.

K.Savrani dažytis antakius siūlo taip: pašukuoti juos į tą pusę, kurią natūraliai krypsta, tuomet nubrėžti apatinę liniją, sušukuoti antakių plaukelius žemyn ir nubrėžti viršutinę liniją. Tada juos sušukuoti atgal, o pieštuku tarsi piešti plunksnas, taip paryškinant ir užpildant antakį. Baigus dažyti, kad antakiai atrodytų labiau pakilę, šviesiu matiniu akių šešėliu rekomenduojama patepti skliautą po antakiu.

Lūpų dažai. Pasak vizažisčių, ta pati rekomendacija, kaip ir veido pagrindui, galioja ir lūpų dažams – kuo daugiau drėkinamųjų medžiagų jų sudėtyje, tuo geriau. Jei aplink lūpas turite smulkių raukšlelių, vizažistės pataria padažyti jas šešėliu, kuris atitiktų lūpų dažų atspalvį – tam, kad geriau išlaikytumėte padažytų lūpų spalvą.

5 klaida: nepakankamai drėkinate veido odą

Pasak vizažistės, viena didžiausių klaidų, lemiančių visa kita, yra tai, kad tiek moterys, tiek vyrai tinkamai neprižiūri savo veido odos, t. y. naudoja netinkamą drėkinamąjį kremą arba jos tiesiog pakankamai nedrėkina. Jei oda sausa, dar labiau išryškėja visos, kad ir mažos, raukšlės. Tad būtina ją drėkinti, norint, kad ši atrodytų lygesnė.

Vida Press nuotr./Kremo indelis
Vida Press nuotr./Kremo indelis

Be to, ant pakankamai primaitintos ir gerai prižiūrėtos veido odos kur kas lygiau ir geriau pasidengs ir makiažo pagrindas bei kitos priemonės. Vizažistė pataria rinktis drėkinamuosius veido kremus, turinčius hialurono rūgšties. Ir stengtis kruopščiai tepti visą veidą, ypač tas vietas, kurios per dieną yra linkusios išsausėti. M.Irwin teigimu, jei jus vargina sausa oda, reikėtų atsisakyti birios pudros ir makiažo priemones geriau rinktis kreminio pagrindo, kurios dar ir drėkintų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius