Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Makiažo triukai: 10 minučių, per kurias paslėpsite trūkumus ir atjaunėsite

Mados traukinys juda vis greičiau ir greičiau, tad norint suspėti sekti naujausias tendencijas reikia nuolatos domėtis, tas pats galioja ir makiažo industrijoje. Norint atrodyti nepriekaištingai, reikia tinkamai naudotis kosmetinėmis priemonėmis, o kasdienis makiažas turi triukų, kurie ne tik paryškins privalumus, bet ir paslėps trūkumus.
Makiažas
Makiažas / 123RF.com nuotr.

„Makiažas yra neatsiejama kiekvienos moters kasdienio grožio ritualo dalis. Moterys, norėdamos atrodyti kerinčiai, vis dažniau atranda naujų gudrybių panaudoti makiažo priemones taip, kad kokybiškai paslėptų veido trūkumus bei paryškintų privalumus, – sakė mažų kainų vaistinių tinklo „Camelia“ konsultantė Marina Krasiuk. – Tinkamai ir kokybiškai atliktas makiažas suteiks moteriai daugiau pasitikėjimo savimi bei palaikys geresnę nuotaiką.“

Tinkamai ir kokybiškai atliktas makiažas suteiks moteriai daugiau pasitikėjimo savimi bei palaikys geresnę nuotaiką

Kosmetinių priemonių kokybė yra vienas iš svarbiausių aspektų, kad makiažo lūkesčiai pasiteisintų ir visą dieną išvaizda išliktų nepriekaištinga. Tačiau vien kokybiškos priemonės neužtenka – reikia žinoti kaip teisingai atlikti makiažą, kad būtų išnaudotas visas potencialas.

„Žinant profesionalius makiažo triukus, galima lengvai pabrėžti moters gražią akių liniją, paryškinti akių spalvą, sukurti gilesnį žvilgsnį bei gražią veido formą. Yra galimybė padailinti lūpų kontūrą ar nosies formą, antakių formą bei paslėpti nuovargio požymius“, – apie makiažo triukų įvairovę pasakojo M. Krasiuk.

Įtakingas žvilgsnis

Sakoma, kad akys – tai sielos veidrodis. Todėl apie žmogų labai daug galima spręsti iš žvilgsnio, iškart matyti ar žmogus pasitiki savimi. Be abejonės, žvilgsnį pabrėžia tankios ir tamsios blakstienos. Kai kurioms moterims tai yra įgimta ir neretai sulaukia nuostabos, kad šiuo metu yra be tušo. Tačiau papildomos priemonės gali labai greitai ir patikimai pabrėžti žvilgsnį.

123RF.com nuotr./Kosmetinės priemonės akims
123RF.com nuotr./Kosmetinės priemonės akims

„Pavyzdžiui, baltu matiniu pieštuku galima paryškinti apatinį akies kontūrą – taip vadinamą vandens linija. Tai padeda vizualiai padidinti akis“, – apie galimybę savo žvilgsnį pažymėti pasakojo „Camelia“ vaistininės grožio prekių specialistė.

Kaip nesukti galvos visą dieną

Ryte kiekviena minutė prieš darbus yra svarbi, o jausmas – lyg laikas bėgtų greičiau. Tačiau mes visos norime dieną pradėti pasiruošusios produktyviam darbui. Galvoti apie savo išvaizdą ir makiažą laiko nėra, tad svarbiausią darbą reikia padaryti iš ryto. Norint, kad makiažas laikytųsi kuo ilgiau, reikia imtis specifinių priemonių. Grožio prekių konsultantė akcentuoja bazinio sluoksnio svarbą.

„Jis puikiai išlygins veidą ir tinkamai paruoš jį naudoti kosmetines priemones, kurios tarnaus visą dieną, – sakė „Camelia“ konsultantė M. Krasiuk, pridūrusi, kad makiažo pradžia svarbi lygiai taip pat kaip ir pati procedūros pabaiga. – Baigiant daryti makiažą, galima naudoti purškiamą fiksatorių arba profesionalią ryžių pudrą, kurią galima įsigyti vaistinėje. Ji suteiks veidui matiškumo ir neduos jam blizgėti.“

Strobingas“ – vienas pagrindinių makiažo akcentų

Šiandienos visažištės turbūt vieningai pritartų, kad vienas geriausių būdų atrodyti nepriekaištingai – naudoti švytintį „strobingą“. Pastaruoju metu šis būdas išstumia įprastą veido kontūravimą. Vienintelis dalykas, kurio reikia šiai procedūrai atlikti – kontūravimo paletės.

„Turinčioms papilkėjusią veido odą, galima naudoti makiažo bazę su šviesą atspindinčiomis dalelėmis arba išmokti „strobingo“ techniką. Kreminiais šviesiais šešėliais reikia patepti skruostikaulius, tai odai suteiks švytėjimo ir jaunatviškumo. Veido kontūravimo technika suteiks veidui norimą formą, pabrėš privalumus ir paslėps trūkumus“, – pasakojo „Camelia“ grožio prekių konsultantė M. Krasiuk.

123RF.com nuotr./„Strobingas“
123RF.com nuotr./„Strobingas“

Tokia skaisčios odos kūrimo technika kaip „strobingas“ geriau įgudus, galima atlikti ganėtinai greitai. „Reikia specialiu įstrižu šepetėliu skaistalus paskirstyti žemyn nuo skruostų. Tai suteiks veidui gyvybingumo. Tamsesniais šešėliais galima pabrėžti vietas ant kurių natūraliai krinta šešėlis: nosis, smakras, linija aplink veido ovalą, skruostikaulius. Tai padarys veidą dailesniu, vizualiai sumažins nosį“, – apie makiažo pritaikymą kalbėjo M. Krasiuk.

Šviesesniais šešėliais galima paryškinti viršutinės lūpos kamputį, tokiu būdu lūpos atrodys putlesnės. Naudojant specialų gelį antakiams, galima gražiai suformuoti norimą formą, o po bemiegės nakties, norint išvengti juodų paakių, kuo puikiausiai padės šviesaus tono maskuojantis pieštukas.

Turint tinkamas priemones visa tai galima atlikti per 10 minučių. Ir visai nebūtina, kad tos priemonės būtų itin brangios, svarbiausia atsižvelgti, kas tinka moters odai. Anot „Camelia“ grožio prekių specialistės M. Krasiuk, svarbiausia yra pažinti savo kūną. „Techniką labai lengva tiek naudoti, tiek išmokti. Tereikia atrasti savo stilių bei žinoti savo veido struktūrą“, – reziumavo pašnekovė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius