-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Maskuoklis: gidas norinčioms pradėti jį naudoti

Jei mokėsite tinkamai naudotis maskuokliu, nustebsite, kokią didelę įtaką jis padarys jūsų makiažui. Net jei ir manote, kad esate šią priemonę puikiai įvaldžiusi, sutikite – tobulėjimui ribų nėra.
Makiažo priemonės
Makiažo priemonės / „Fotolia“ nuotr.
Temos: 2 Makiažas Kosmetika

Siūlome išbandyti portale becomegorgeous.com aprašytas gudrybes ir patarimus, kaip tinkamai naudoti maskuoklį.

Netepkite jo prieš makiažo pagrindą

Nors daugelis moterų mano, kad dažantis tvarka turėtų būti tokia – kremas, maskuoklis ir tik tada makiažo pagrindas, profesionalai su tuo drįstų nesutikti. Jų tikinimu, maskuoklį ant veido derėtų tepti tik po makiažo pagrindo, mat taip maskuoklio sunaudosite gerokai mažiau ir jo nenuvalysite veidą tepdama makiažo pagrindu.

Atraskite tinkamą spalvą

Naudojant maskuoklį, labai svarbu išsirinkti ir tinkamą jo spalvą, kuri priklauso nuo to, kokias veido problemas norite paslėpti. Jei norite sumažinti veido raudonį ar paslėpti spuogelius, rinkitės žalsvos spalvos maskuoklį ir visų pirma probleminę vietą patepkite juo ir tik tada ant tos pačios vietos tepkite sau tinkamo atspalvio maskuoklį.

Jei norite paslėpti itin tamsius paakius, naudokite persiko ar lašišos atspalvio maskuoklį, o jei tiesiog sulyginti odos atspalvį, tuomet rinkitės gelsvą maskuoklį.

Jokio makiažo – tai tik iliuzija

Jei norite atrodyti lyg būtumėte visai be makiažo, tačiau tokia pat švytinčia oda, be maskuoklio tikrai neapseisite. Jis padės paslėpti veido rausvumą, patamsėjusius paakius ir juo netgi galite tepti akių vokus – taip jie atrodys daug šviesesni, bet vis tiek natūralūs. Vis tik jei akių vokus žadate padengti šešėliais, maskuoklio ant jų geriau netepkite, mat dėl jo akių šešėliai prasčiau išsilaikys.

Taip pat skaitykite: Žvaigždžių grožio triukai: išbandykite ir jūs

Išsirinkite tinkamą konsistenciją

Naudojant maskuoklį svarbu tinkamai išsirinkti ne tik tinkamą jo atspalvį, bet ir konsistenciją. Štai, tarkime, norint paslėpti tamsius paakius, geriausiai tiks skystas arba kreminės konsistencijos maskuoklis, mat šioje vietoje oda yra labai plona, jautri. Ir maskuoklį tepti derėtų tik pirštu ir labai švelniai. Kitoms veido sritims tiks kieto pavidalo maskuoklis, kuris dažnai atrodo tarsi lūpdažis.

Įžiebkite savo akis

Norėdamos paslėpti tamsius paakius, daugelis moterų maskuoklį tepa horizontaliai akims, tačiau čia jos daro klaidą. Jei norite išties įžiebti savo akims gyvybės, maskuokliu po akimis nupieškite apverstą trikampį, kurio kraštinė būtų jums po akimis, o smailus kampas – ties jūsų skruostais. Tuomet pirštais maskuoklį švelniai sulyginkite ir pamatysite, kaip akimirksniu jūsų akys taps kur kas skaidresnės.

„Fotolia“ nuotr./Makiažas: kaip tepti maskuoklį
„Fotolia“ nuotr./Makiažas: kaip tepti maskuoklį

Pagalba pasibaigus maskuokliui

Jei pastebėjote, kad maskuoklis netikėtai pasibaigė, jį pakeisti gali ir skystas makiažo pagrindas. Visa paslaptis čia – išspausti šiek tiek jo ant vatos ir leisti keletą minučių jam pastovėti. Tuomet makiažo pagrindą galite naudoti ir vietoj maskuoklio.

Taip pat skaitykite: Greitos rytinės procedūros veido odai ir paakiams

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius