Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mimikos raukšlės burnos zonoje: jas sumažinti padės ir „ančiuko“ pratimas

Su veido mankštų, savimasažų ir kitų manualinių technikų specialiste, knygų „Veido revoliucija“ ir „Jaunas veidas. Veido savimasažas – maloni priklausomybė“ autore Viktorija Baltramiejūniene tęsiame ciklą „Kaip gimsta raukšlės?“. Penktoji tema – mimikos raukšlės burnos zonoje.
Viktorija Baltramiejūnienė
Viktorija Baltramiejūnienė / Asmeninio archyvo nuotr.

Kaip sako „Jauno veido“ įkūrėja V.Baltramiejūnienė, šioje zonoje – visko labai daug, pagrindinis čia – žiedinis raumuo, į kurį įsipina daug kitų raumenų. Tai, pasak jos, reiškia, kad visas veido centras turi įtakos mūsų burnai.

„Žiedinis raumuo yra labai persitempęs, tad jį reikia maigyti, minkštinti ir raminti“, – sako veido mankštų specialistė ir dalijasi dviem nesudėtingais ir aktyviais pratimais mimikos raukšlėms burnos zonoje mažinti.

VIDEO: Mimikos raukšlės burnos zonoje: 2 lengvi pratimai, padėsiantys jas sumažinti

Pirmas pratimas: „Ančiukas“, arba „Varlė“

Pirmiausia – atpalaiduokite burną. Pratimą pradėkite nuo lūpų kampučių. Kaip taisyklingai jį atlikti, pažiūrėkite aukščiau esantį vaizdo įrašą. Pradėję nuo vienos lūpų pusės, maigydami jas abiejų rankų dviem pirštais, turite pasiekti kitą lūpų pusę.

Pratimą pirmyn atgal reikėtų padaryti tris kartus. Kaip sako veido mankštų trenerė, jums neturi skaudėti jį darant, tačiau turite jausti, kaip suspaudžiate visus audinius, o pirštai, esantys viršuje ir apačioje, tarsi susitinka.

Antras pratimas: „Išmaigyti ančiuką / varlytę“

Kaip vaizdingai sako V.Baltramiejūnienė, šis pratimas – tarsi dantų pakutenimas. Abiejų rankų pirštais turite apeiti žiedinį raumenį. Kaip tai padaryti taisyklingai, pažiūrėkite vaizdo įrašą.

Taigi burną apeiti reikia tris ratus. Ką turite pajusti? „Tikrai neturi skaudėti. O jausmas – pliūpsnis kraujo, prisirpusios lūpos – jos po pratimo bus kiek didesnės ir putlesnės. Svarbiausia, kad burnos zona atsipalaiduos, pagerės kraujo cirkuliacija, sumažės smulkios raukšlytės, gilesnės mimikos raukšlės irgi taps švelnesnės, jausite atsipalaidavimą, šilumą“, – apibūdina veido mankštų ir savimasažų specialistė.

Abu arba labiau patikusį vieną pratimą ji rekomenduoja daryti kuo dažniau, jei veidrodyje norite išvysti rezultatą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius