-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Moteriškumo puoselėjimas pagal ajurvedą. Nustatykite savo tipą – esate vata, pita ar kapa?

Nuotaikų svyravimas, nemiga, prasta savijauta – visa tai ir daugybė kitokių liguistų būsenų rodo hormoninės sistemos sutrikimus, kurie ilgainiui lemia rimtas ligas. Kaip harmonizuoti hormonų pusiausvyrą padeda natūralūs rytietiški metodai?
Ajurvedinis masažas
Ajurvedinis masažas / fotolia.com nuotr.

Daugelį net ir jaunų moterų šiais laikais vargina įvairūs hormonų sistemos sutrikimai, pavyzdžiui, miomos, endometriozė, mastopatija. Tačiau kodėl visos šios problemos retai kamuoja rytietes?

Pagal ajurvedą, mums duotą kūną reikia priimti su džiaugsmu ir realizuoti savo prigimtį. Teigiama, kad tai labai svarbu, jei norime ilgai išlikti sveikos. Pagrindinis moters uždavinys – atskleisti savo moteriškumą, jį puoselėti, gimdyti vaikus, priimti save kaip moterį, motiną, žmoną.

O tai reiškia ne per daug dirbti, pakankamai išsimiegoti, puoselėti moteriškas savybes, su meile ruošti artimiesiems maistą, dirbti kitus moteriškus darbus. Tada apleis visi moteriški negalavimai.

Jei hormonų pusiausvyra organizme sutriko, padės ir ajurvedinis masažas su tam tinkamu aliejumi. Jis parenkamas atsižvelgiant į moters tipą (došą). Pagal ajurvedą, yra trys došos: vata, pita ir kapa. Jei organizmo veikla stabili, jų nė nepastebime.

Jei kas nors sutrikę, atsižvelgiant į tai, kuri doša kelia rūpesčių, taikomos atitinkamos priemonės. Kaip atpažinti, kuriai došai save priskirti?

  • Jei esate liekna, aukšta, aktyvi, energinga, nepastovi, labai veikli, turite daug kūrybinių minčių, esate linkusi keisti įsitikinimus, neretai būnate išsiblaškiusi, mėgstate daug kalbėti, tikėtina, kad priklausote vatos tipui. Normalizuoti hormonus jums padėtų masažas su eteriniu levandų, citrinžolių, eukaliptų ar kardamonų aliejumi. Jei norite pati pasimasažuoti, vakarais palepinkite pėdas sezamų ar graikinių riešutmedžių aliejumi. O maistui skaninti naudokite daugiau bazilikų, sėmenų.
  • Jus galima apibūdinti kaip lyderę, stiprią, valingą, teisingą, draugišką ir ambicingą? Esate normalaus kūno sudėjimo, jūsų puikus apetitas ir geras virškinimas, paprastai šiltos galūnės? Tikriausiai esate pitos tipo. Harmoniją organizme atkurti padės masažas su eteriniu pankolių ar chrizantemų aliejumi. Kaip bazinis tiks kokosų, saulėgrąžų aliejus. Per menstruacijas bent dvi dienas turėtumėte kuo daugiau ilsėtis.
  • Jei esate linkusi į apkūnumą, jūsų didelės akys, gražūs dideli dantys, lygūs nagai, esate lėta, užsispyrusi, ištikima, kantri, taiki, pasižymite gera atmintimi, bet lėtai įsisavinate naują informaciją, esate kapos tipo. Jums pusiausvyrą atkurti padės masažas su eteriniu apelsinų, bergamočių aliejumi. Kasdien pačiai reikėtų pasimasažuoti pašildytu sezamų aliejumi. Taip pat padės fiziniai pratimai, leidžiantys greitai suprakaituoti.

Tiesa, sunku būtų rasti tik vieną došą atitinkantį žmogų, dažniausiai būdingos dviejų savybės. Norėdama nustatyti savo došą, remkitės tuo aprašymu, kuriame randate daugiau sau tinkamų savybių.

Plačiau apie tai, kaip harmonizuoti hormonų pusiausvyrą, skaitykite 32-ajame „Ji + 7 dienos“ numeryje!

Redakcijos archyvo nuotr./Žurnalas „Ji + 7 dienos“ (32 nr.)
Redakcijos archyvo nuotr./Žurnalas „Ji + 7 dienos“ (32 nr.)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius