Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nagai. Lyg iš reklamos

Gražūs nagai – daugelio moterų svajonė. Kaip juos prižiūrėti ir saugoti, kad ir pačiai būtų gražu pažiūrėti ir nereikėtų gėdingai slėpti rankų nuo kitų žmonių?
Nagai
Nagų lakavimas / Shutterstock nuotr.

1. Nenaudokite greitai džiūstančio lako

Įprastai toks nagų lakas nudžiūsta per 30–60 sek. Tai labai patogu: nereikia baimintis, kad vilkdamasi drabužius ar audamasi batus susigadinsite manikiūrą, nėra reikalo griebtis plaukų džiovintuvo ar kišti rankų po šalto vandens srove. Bet… greitai džiūstantis lakas gali pakenkti sveikatai. Beveik visų rūšių nagų lako sudėtyje yra formaldehido (arba labai agresyvios cheminės medžiagos). Ši medžiaga yra itin laki, užtepus lako ant nagų, ji greitai išgaruoja, suformuodama lako plėvelę. Būtent dėl formaldehido lakas džiūsta greičiau. Standartinis formaldehido kiekis lake – apie 5%. Toks lakas džiūsta apie 6 min. Kuo daugiau formaldehido yra lako sudėtyje, tuo stipriau jis garuoja ir neigiamai veikia kvėpavimo takus, akis, odą ir pačius nagus. Formaldehido poveikis nagams stipresnis nei acetono, nes jis ne tik sausina ir alina nagų plokšteles, bet ir palieka juose nedidelių įtrūkimų.

Verta žinoti: rinkitės laką, kurio sudėtyje yra keramidų, proteino, aliejaus, stiprinančių ir drėkinančių nagus, ir pasistenkite, kad jame būtų kuo mažiau formaldehido. Toks lakas džiūsta ilgiau nei 30 sek., tačiau nagams yra gerokai sveikesnis.

2. Taisyklingai dildykite

Daugelis moterų, norėdamos nagams suteikti dailią formą, įpratusios dildyti juos staigiais judesiais pirmyn ir atgal iš abiejų nago pusių. Taip dažniausiai pažeidžiamos nagų plokštelės, jų paviršiuje atsiranda nepastebimų mažyčių pažeidimų, krašteliai įtrūksta, nagai ima sluoksniuotis. Jei ruošiatės nagus mirkyti, geriausia juos dildyti prieš procedūrą, antraip jie gali imti dar labiau pleišėti. Svarbu pasirinkti savo nagams labiausiai tinkančią dildę. Kietiems nagams tinkamiausios – deimantinės, minkštiems – smėlio ir popierinės.

Verta žinoti: nagus patariama dildyti viena kryptimi – nuo kraštų centro link. Dildę laikykite statmenai nagų kraštams. Jei nagų kraštelius nudildysite per giliai, jie greičiau nuluš. Sveikiausios ir tinkamiausios nagams – stiklinės dildės, nes jos yra minkščiausios ir nepažeidžia nagų plokštelių. Jei nagai trapūs ir sluoksniuojasi, naudokite smėlinę dildę. Jų paviršiaus grūdeliai labai smulkūs, todėl jie beveik negadina nagų plokštelių.

3. Pasirūpinkite estetiška išvaizda

Nagų plokštelės išsausėja ir pradeda trūkinėti dėl riebalų stygiaus. Tokius nagus valykite lako neacetoniniu valikliu, kasdien juos įtrinkite nagų aliejumi. Nagai pradeda šerpetoti, jei juos mėginate kirpti  atšipusiomis žirklėmis ir dildote atbukusia dilde. Nagų odelės dažniausiai sustorėja dėl įpročio jas karpyti. Stori, kieti ir neelastingi nagai susiformuoja intensyviai augant raginei medžiagai, taip pat dėl nagų keratino sudėtyje susidariusio pernelyg didelio kiekio kalcio ar silicio. 

Verta žinoti: nagus kirpkite tik manikiūro žirklėmis, lėtai kreipdama jas nuo vieno nago kraštelio kito link, kol suteiksite nagui norimą formą. Pasistenkite, kad nukirpto nago paviršiuje neliktų nė mažiausių atplaišėlių ar įtrūkimų. Jei nukirptas nagas dar nevisiškai lygus, norimą formą jam suteikite dilde. Kietų nagų paviršių rekomenduojama atsargiai nudildyti smulkia dilde ir įtrinti nagų plokšteles nagų aliejumi. Jei jūsų nagai lygūs, nenaudokite perlamutrinio lako – jo sudėtyje yra nemažai kalcio, dėl kurio pertekliaus nagai gali tapti pernelyg kieti ir pradėti sluoksniuotis.

4. Laiku nuvalykite laką

Daugelis moterų ant pradėjusio lupinėtis nagų lako tepa naują sluoksnį, nors specialistai rekomenduoja laką nuo nagų visiškai nuvalyti ne vėliau kaip po 5–7 dienų. Geriausia naudoti neacetoninį  nagų valiklį ir leisti bent 3–4 paras nagams pailsėti. Per tas dienas nagus palepinkite šilto aliejaus vonele (į pašildytą aliejų įlašinkite kelis lašus citrinų sulčių, įmerkite pirštų galiukus, palaikykite 10 min. ir nusišluostykite medvilnės skiaute). Galite nagus tepti nagų ir odelių aliejumi. Po vieną lašelį šio aliejaus švelniai įmasažuokite į nagų plokšteles.

Verta žinoti: šiandien jau galima įsigyti įvairių priežiūros priemonių, padedančių stiprinti nagus. Jos šalina įvairius nagų trūkumus. Tai – nagų griovelių užpildas, sudarantis glotnų ir tolygų nagų paviršių, šviesinamoji nagų priemonė, veiksmingai šviesinanti pageltusius nagus, suteikianti natūralų pastelinį atspalvį ir spindesį. Šias priemones galite kurį laiką naudoti netgi vietoj nagų lako.

Pravartu turėti!

Nagų griovelių užpildas
Nagų griovelių užpildas
Priemonė stiprinanti nagus ir skatinanti jų augimą
Priemonė stiprinanti nagus ir skatinanti jų augimą
Nagų lakas
Nagų lakas
Aukštos kokybės lakas be kenksmingų priedų
Aukštos kokybės lakas be kenksmingų priedų
Aliejus nagams ir odelėms prižiūrėti
Aliejus nagams ir odelėms prižiūrėti
Ekologiškas nagų valiklis
Ekologiškas nagų valiklis

 


 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius