Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naminės veido kaukės nuo raukšlių visiems odos tipams

Neslėpkime, kiekviena moteris nori būti graži ir atrodyti jauniau negu iš tiesų yra. Siūlome pasidomėti, kaip naminėmis priemonėmis išlaikyti veido odos jaunumą ir stangrumą. Šios kaukės tiks ir jaunai, ir brandžiai veido odai.
Veido odos priežiūra
Veido odos priežiūra / Shutterstock nuotr.

Nebūtina pirkti brangių ir kartais neveiksmingų veido kremų. Odos jaunystę ir grožį ne ką blogiau išsaugos ir naminės veido kaukės. Jos padės užkirsti kelią raukšlėms, o veido oda bus švari, glotni ir elastinga. Tuo labiau, priemonių tokioms kaukėms pagaminti visada turėsite namuose ir, kas svarbiausia, jos yra visiškai natūralios!

Prieš imdamosi darbo, išsiaiškinkite, kokio tipo yra jūsų veido oda: normali, sausa, riebi ar mišri?

Normali oda – kiekvienos moters svajonė: tampri, elastinga, matinė (neriebi), lygi ir švelni kaip aksomas. Odos spalva natūrali, poros labai smulkios. Jei jūs tokios odos savininkė, sveikiname, tačiau tai visiškai nereiškia, kad tokia oda nereikia rūpintis.

Taip pat skaitykite: Raudoni lūpų dažai pagal odos spalvą

Sausa oda. Rausvai gelsvos spalvos, gan švelni, su nežymiomis poromis. Tokia oda dažniausiai yra itin plona, pasižymi pleiskanojimu. Jaunystėje sausa oda nesukelia didelių rūpesčių, tačiau sulaukus brandaus amžiaus ji reikalauja daug priežiūros. Šią odą lengvai pažeidžia šaltis bei vėjas, ji parausta, ima pleiskanoti.

Riebi oda. Pati problemiškiausia. Gelsva, papilkėjusi, pasižymi blizgumu, ypač zonoje nuo kaktos iki smakro. Šio tipo odai būdingos išsiplėtusios poros, inkštirų atsiradimas, bėrimai, tačiau tokios odos riebalų perteklius saugo ją nuo išdžiūvimo, ji rečiau raukšlėjasi.

Mišri oda. Dažniausiai pasitaikantis odos tipas. Sausa arba normali skruostų srityje, o ant kaktos, nosies bei smakro (vadinamoji T zona) – riebi.

Jeigu negalite nuspręsti, kokio tipo jūsų oda, padarykite paprastą testą: ryte, dar nenupraususios veido, prie jo pridėkite švarią popierinę servetėlę ir šiek tiek paspauskite. Jeigu dėmės lieka ant kaktos, nosies ir smakro – jūsų oda mišri. Jeigu ant skruostų – riebi.

Kaip naudoti veido kaukes nuo raukšlių?

Prieš pradėdamos gaminti namines veido kaukes, įsiminkite kelias svarbias taisykles:

  • kaukių, ypač tų, kurios džiūdamos kietėja, nelaikykite ant veido ilgiau kaip 20 minučių;
  • kaukes tepkite ant kruopščiai nuvalyto veido;
  • priemones tepkite švelniai, stipriai netrinkite;
  • kaukių netepkite ankstų rytą ar vėlų vakarą. Geriausia tai daryti dienos metu, kai veido oda yra optimalios būklės
  • Netepkite veido kaukės aplink akis! Veido raumenys turi būti atsipalaidavę: užimkite gulinčią arba pusiau gulinčią pozą. Po procedūros veidą nuplaukite šaltu vandeniu ir 1–2 valandas nenaudokite kreminės pudros, kremų (išskyrus drėkinamuosius), skaistalų. 
  • Nerekomenduojama naudoti veido kaukių, jeigu kapiliarai yra išsiplėtę ir kamuoja per didelis veido plakuotumas.  

Kaukės nuo raukšlių sausai ir normaliai veido odai

Kiaušinių kaukė

Gerai išplakite kiaušinio baltymą, įspauskite 3–6 lašelius citrinų sulčių. Masę kruopščiai išmaišykite ir tepkite ant veido. Kai masė šiek tiek padžius (po kokių 5 minučių), tepkite antrą suoksnį ir laikykite iki 20 minučių.

Varškės kaukė

2 arb. š. neriebios varškės sumaišykite su 1 arbat. š. petražolių sulčių arba stiprios arbatos. Pridėkite arbatinį šaukšelį linų sėmenų aliejaus ir citrinos arba apelsino žievelės. Viską gerai išmaišykite ir tepkite ant veido, vengdamos sričių aplink akis.

Avižinių miltų ir medaus kaukė

2 valg. š. avižinių miltų (jeigu neturite, galite elektriniu trintuvu susmulkinti avižas ar jų dribsnius) sumaišykite su šaukštu augalinio aliejaus, 1 arbat. š. medaus ir 3 valg. š. pieno. Viską gerai išmaišykite ir tepkite ant veido, vengdamos sričių aplink akis.

Vaisių ir daržovių kaukė su kiaušinio tryniu

Į išplaktą kiaušinio trynį įpilkite 1 arbat. š. bet kokių daržovių ar vaisių sulčių (aviečių, slyvų, obuolių, žemuogių) ir tepkite ant veido. Kaukę iš pradžių nuplaukite šiltu vandeniu, o po to šaltu. Tokios kaukės nerekomenduojama naudoti, jeigu esate alergiška naudojamiems vaisiams.

Taip pat skaitykite: Žymių žmonių keistenybės: Salvadoras Dali ir Vincentas van Goghas

Vaisių kaukės puikiai padeda, jeigu raukšlių yra ant kaktos. Jos ne tik lygina odą, bet taip pat gerai tinka kaip šveičiamoji odos priemonė.

Kaukės nuo raukšlių sausai odai

Kiaušinio trynio ir aliejaus kaukė

Puikiai padeda, jeigu oda linkusi šerpetotis. Storu sluoksniu ištepkite veidą bet kokiu augaliniu aliejumi, o ant viršaus dėkite išplaktą kiaušinio trynį. Po 15–20 min. nuplaukite šiltu vandeniu.

Pomidorų kaukė

Sutarkuokite vieną pomidorą, sumaišykite jį su krakmolu, kad išeitų vientisa masė. Pridėkite kelis lašus alyvuogių ar kito augalinio aliejaus, kruopščiai išmaišykite. Po 15–20 min. nuplaukite vandeniu.

Bulvių kaukė

Išvirkite vieną didelę bulvę su lupena, nulupkite ir sutrinkite ją. Įpilkite šiek tiek šviežio pieno, įmuškite kiaušinio trynį. Gautą tyrę pašildykite ir dar šiltą tepkite ant veido. Po tokios kaukės veido oda taps elastinga bei švelni.

Agurkų kaukė veidui bei kaklui

3–4 valg. š. sutarkuoto agurko sumaišykite su 2 valg. š. grietinės. Tepkite ant veido bei kaklo, o po 20 min. nuplaukite. Procedūrą kartokite bent du kartus per savaitę.

Kaukės nuo raukšlių riebiai odai

Obuolių ir pieno kaukė

Nulupkite vidutinio dydžio obuolį, supjaustykite kubeliais ir virkite nedideliame kiekyje pieno, kol masė sutirštės. Dar šiltą masę tepkite ant veido ir laikykite 20 minučių. Nuplaukite šaltu vandeniu.

Baltojo molio kaukė

1 arbat. š. baltojo molio sumaišykite su 1 arbat. š. neriebios grietinės, įlašinkite 5 lašus arbatmedžių aliejaus. Tepkite veidą, vengdamos srities aplink akis. Laikykite 15 min. ir nuplauktie.

Kaukės brandžiai odai

Alijošiaus kaukė

2 valg. š. alijošiaus sulčių sumaišykite su 1 valg. š. medaus, pašildykite vandens vonelėje. Masę ant veido laikykite 10 minučių, po to nuplaukite kambario temperatūros vandeniu.

Bananų kaukė

1 valg. š. bananų tyrės sumaišykite su kiaušino tryniu, medumi ir grietine. Laikykite ant veido 15–20 min. ir nuplaukite. Procedūrą kartokite 2–3 kartus per savaitę. Bananų kaukė padeda pašalinti nosies ir lūpų raukšles, kurios gali atsirasti ir ankstyvame amžiuje.

Kaukės nuo raukšlių aplink akis

Oda aplink akis yra labai plona ir švelni. Būtent čia dažniausiai atsiranda pirmosios mimikos raukšlės. Kaukės aplink akis turi būti naudojamos itin atsargiai, kad patekę į akis komponentai nesukeltų diskomforto.

Grietinės ir petražolių kaukė

Sumaišykite 2 arbat. š. grietinės su 1 arbat. š. kapotų petražolių. Atsargiai užtepkite aplink akis ir uždenkite drėgnais vatos diskeliais. Po 15 minučių nuplaukite.

Medaus kaukė

Sumaišykite 1 arbat. š. medaus su kiaušinio tryniu. Užtepkite ant vokų ir po 15 minučių nuplaukite. Kaukė tinka ir sausai odai.

Taip pat skaitykite: Eksperimentas: mergina 21 dieną nesiprausė. Kas nutiko jos odai?

Duonos kaukė

Gabaliuką baltos duodos minkštimo sudrėkinkite pašildytame alyvuogių ar bet kuriame kitame augaliniame aliejuje. Gautą masę dėkite ant apatinių akių vokų. Po 15 minučių masę nuimkite ir kruopščiai nuplaukite veidą šiltu vandeniu.

Braškių kaukė

2–3 braškes sutrinkite šakute, kol masė šiek tiek sutirštės, ir įdėkite 1 arbat. š. medaus. Gautoje masėje sudrėkinkite vatos diskelius, apvyniokite juos marle ir dėkite ant vokų. Laikykite 20 minučių ir nuvalykite piene sudrėkintu vatos diskeliu. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius