Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nepavyko makiažas? Greičiausiai padarėte vieną klaidą

Dažnai moterys, bandydamos sutaupyti šiek tiek pinigų, išbando savarankiško makiažo darymą namuose. Žinoma, turint pakankamai žinių ir geras kosmetikos priemones, galima gauti tikrai stulbinantį rezultatą. Vis dėlto, pasitaiko atvejų, kai moterys, pačios pabandžiusios atlikti makiažą sau namuose, lieka nusivylusios ir galiausiai grįžta į grožio salonus pas specialistus. Tačiau gali būti, jog bandymas nepavyko tik dėl vienos nedidelės klaidelės – buvo pasirinktas netinkamas arba visai nenaudotas makiažo pagrindas.
Makiažo pagrindas
Makiažo pagrindas / Fotolia nuotr.

Makiažo pagrindas yra skirtas išlyginti veido mimikos raukšles, paslėpti veido spuogelius, pigmentines dėmes ir kitus nelygumus, šitaip oda yra paruošiama toliau kitiems naudojamiems produktams, tokiems kaip – pudra ir skaistalai. Taigi, ką svarbu žinoti, norint teisingai pradėti makiažo procedūrą?

Kokią rinktis – skystą ar birią?

Kokią rinktis makiažo pagrindo tekstūrą, priklauso nuo odos savybių bei amžiaus. Brandaus amžiaus moterims netiks tiršti kremai, kurie tik dar labiau išryškins raukšles. Kasdieniniam makiažui vizažistai pataria rinktis makiažo pagrindą, pažymėtą užrašu „liquid“. Tai skystas makiažo pagrindas, kurį gali naudoti įvairaus amžiaus moterys. Jo privalumai – lengvai tepasi, o veido odos spalva atrodo tolygi. Skystą fluidą ypač patartina naudoti vasarą, tačiau jis netinka žiemą. Jo sudėtyje yra daug vandens, tad šaltis gali stingdyti jį ir oda nušals.

Visi makiažo pagrindai yra gaminami dviejų atspalvių: rausvos ir gelsvos, nes žmonių odos tipai būna dvejopi – linkę į rausvą arba gelsvą atspalvius. Kurio spalvinio tipo yra žmogaus oda, galima patikrinti žvilgtelėjus į jo delnus. Pagrindinė taisyklė – makiažo pagrindo spalva turi visiškai atitikti odos spalvą.

Renkantis makiažo pagrindo atspalvį, jį reikia derinti prie kaklo odos spalvos. Jeigu jau užsukote į kosmetikos parduotuvę, padirbėkite iš peties. Išbandykite ne vieną, o kelis atspalvius. Žandikaulio srityje prie ausies užsitepkite šviesesnį, vidutinį ir tamsesnį atspalvius, kuriuos lengvai paskirstę pastebėsite, jog vieno beveik nesimato. Tai ir yra pats tinkamiausias makiažo pagrindas jūsų veido odai.

Svarbu žinoti sudedamąsias dalis

Makiažo pagrindo produktų etiketėse dažnai galima rasti tam tikrus užrašus. BB dažniausiai šifruojamas kaip angl. Beauty Balm (liet. Grožio kremas); CC – angl. Color Correcting (liet. maskuoklis, suvienodinantis odos spalvą). Jie abudu puikiai tinka kasdienei veido odos priežiūrai, tik CC kremas geriau maskuoja, tinka senėjančiai odai. Na, o DD, angl. Daily Defense (liet. Kasdienė apsauga) ir jo funkcijos išties panašios į jau minėtų BB ir CC. Nors kai kur rašoma, kad DD kremai gali būti skirti ir kūno odai puoselėti bei prižiūrėti.

Renkantis makiažo pagrindą, įsitikinkite, jog skystas fluidas yra su mikropigmentais, tokia priemonė lengvai padengia odą kvėpuoti leidžiančiu sluoksniu. Akimirksniu užmaskuoja trūkumus ir nesuteikia kaukės efekto.

Augaliniai ekstraktai ir kolageno skaidulas apsaugantis karcininas makiažo pagrindo produktuose lygina odos reljefą, atkuria odos švytėjimą. O galingas antioksidantas heksilresorcinolis mažina melanino sintezę, pigmentaciją.

Jei pasirinksite makiažo pagrindą, kuriame yra hialiurono serumas, jūsų oda ne tik turės nepriekaištingą išvaizdą, bet ir bus apsaugota nuo išsausėjimo. Taip pat yra tam tikrų makiažui skirtų priemonių, kurios yra pažymėtos „SPF30“. Tai reiškia, jog ši priemonė saugo jūsų odą nuo UVA+UVB spindulių.

Parduotuvėse randama nemažai makiažo pagrindui skirtų priemonių, kurios yra atsparios vandeniui. O jeigu jūsų oda pasižymi itin didelėmis poromis, maskavimui rinkitės priemonę, pagamintą silikono pagrindu. Ši medžiaga užpildys poras ir sukurs lygios odos efektą bei užtikrins makiažo išsilaikymą.

Kaip padengti odą makiažo pagrindu?

Pagrindą tepkite nuo veido viršaus į apačią ir nuo centro į šonus. Taip bus išvengta priemonės sutekėjimo į raukšleles. Padenkite kaklą: pakelkite smakrą į viršų ir tepkite nuo jo žemyn.

Makiažo pagrindą galima tepti pirštais, kosmetine kempinėle arba specialiu teptuku. Padėkite po lašelį kremo ant skruostų, kaktos bei smakro ir paskirstykite ant viso veido. Nepamirškite kruopščiai kremą ištepti prie ausų ir palei kaklą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius