Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Nėštumas I.Žuolytę privertė kitaip pažvelgti į moters kūną – dingus mintims apie išvaizdą, svoris nukrito pats

24-erių metų Inga Žuolytė prieš kelerius metus atsisveikino su profesionalios fitneso sportininkės karjera ir pradėjo naują gyvenimo etapą. Dabar jauna moteris užsiima daugybe kitų veiklų, o nuo praėjusio rudens pradėjo eiti ir pačias svarbiausias, atsakingiausias ir, be abejonės, mieliausia pareigas – tapo mama. Beveik metus motinyste besidžiaugianti Inga didžiąją dalį savo energijos skiria pirmagimiui Gabrieliui, tačiau atranda laiko ir galvoje gimstančių vis naujų idėjų bei iniciatyvų realizavimui. Moteris sako, kad nėštumas jai padėjo labiau suprasti save, geriau pažinti savo kūną ir kitaip į jį pažvelgti.
Inga Žuolytė
Inga Žuolytė / Asmeninio archyvo nuotr.

Iš naujo atrastas aktyvus gyvenimo būdas

Jau aštuonis mėnesius mamos statusu besidžiaugianti ir besididžiuojanti Inga nėštumo ir motinystės kelione su pirmagimiu Gabrieliumi dalijasi socialiniuose tinkluose. Per tą laiką gimė dar daugiau naujų idėjų ir iniciatyvų, tokių kaip „Daugiau nei mama“, kurios tikslas — sugriauti mitą, jog motinystė apsiriboja sėdėjimu namuose, bei paskatinti mamas iš naujo atrasti save.

Nėštumas ir pačią Ingą privertė atidžiau pažvelgti į save ir į savo kūną. Apvalėjantis pilvukas paskatino pažiūrėti į savo kūną ne tik kaip į tam tikrus grožio standartus atitinkantį atspindį veidrodyje, bet ir suprasti, kad moters kūnui lemta atlikti ypatingai svarbią misiją.

Ji prisipažįsta, kad iki tol nebuvo išimtis, tad ir mąstė kaip visos kitos jaunos merginos ir moterys. Inga sako, kad jai, kaip ir visoms, nepaisant amžiaus, labai rūpėjo išvaizda. Todėl subalansuota mityba ir aktyvus gyvenimo būdas buvo puiki priemonė užsitikrinti, kad atspindys veidrodyje būtų toks, kokį norisi matyti. Nėštumas padėjo kitaip pažvelgti į save. Kaip Inga sakė, atėjo suvokimas, kad išvaizda yra tik išoriškai labiausiai pastebimas sveiko gyvenimo būdo rezultatas, o kur kas svarbiau — gera kasdieninė savijauta.

I.Žuolytė neslepia, kad dabar jos gyvenimo ritmas yra kiek išbalansuotas, tad šiuo gyvenimo laikotarpiu motyvacijos laikytis visų sveiko ir aktyvaus gyvenimo taisyklių kartais pritrūksta. Nors nuo aktyvaus sporto šiandien ji yra labai atitolusi, tačiau stengiasi reguliariai pajudėti ir surasti jai tinkantį balansą. „Sekasi gana sunkiai, nes vasara labai išmuša iš vėžių”, — juokiasi ji, bet sporto salėje praleisti metai vis dar pasireiškia aktyvios veiklos poreikiu.

Inga išbandė daug įvairių sporto rūšių, o dabar ieško jo alternatyvų. „Kiekvieną dieną stengiuosi pasivaikščioti, pabėgioti. Vasarą ilgiau paplaukioju ežere. Susirandu vienokių ar kitokių aktyvių veiklų ir tai nebūtinai būna rimtas sportas. Svarbiausia, kad visada randu priežastį kažkiek pajudėti. Gerai savijautai to tikrai užtenka”, — patarimais, kaip galima išlaikyti aktyvų gyvenimo ritmą, dalijasi ji.

Moteris sugeba mėgautis kūno formų priežiūra, todėl stengiasi kreipti dėmesį į kasdienes smulkmenas. Tai ir per dieną išgeriamų skysčių kiekis, kuris gerina bendrą savijautą, ir popietės miegas kartu su sūnumi Gabrieliumi. Gal todėl nestebina, kad tinkamai pailsėjusios Ingos veidą visada puošia nuostabi šypsena, o ji pati spinduliuoja jaunatvišką energiją.

Nėštumas leido į kūną pažvelgti kaip į stebuklą

Nėštumo pradžioje I.Žuolytė savo socialinių tinklų paskyroje rašė, kad jai teko sulaukti nemažai kritikos dėl pasikeitusios išvaizdos ir suapvalėjusių kūno formų. Komentarai ją skaudžiai palietė, nors atrodė, kad į juos tinkamai reaguoti ji jau moka. Laimei, artimieji padėjo išgyventi sunkų laikotarpį. Gyvenimo džiaugsmas grįžo supratus, kad tai, kas vyksta jos kūne, yra pats gražiausias ir nuostabiausias dalykas moters gyvenime. Nuo to laiko pasididžiavimo savimi ir savo kūnu iš Ingos niekas nebegalėjo atimti.

Fitneso trenerė, likus valandai iki jos pačios gimtadienio, pagimdė Gabrielių — pasidovanojo sau brangiausią gimtadienio dovaną. Jau tada Inga 15min sakė, kad visi sunkumai pasimiršo, kai pirmą kartą išvydo savo pirmagimį. Sunkumai virto visiškai kitokiais, dar niekada iki šiol nepatirtais, bet labai maloniais rūpesčiais. Sūnaus atėjimas į šį pasaulį savaime surikiavo mintis ir perdėliojo prioritetus.

„Per nėštumą ir po jo, kai gyvenimą užpildė visai kitokie, bet be galo malonūs rūpesčiai, išnyko mintys apie tai, kaip aš atrodau, kokia mano išvaizda, kaip kuo greičiau susigrąžinti dailias kūno linijas ir pan. Prioritetai buvo visai kiti, o minčių galia tikrai yra labai svarbus dalykas”, — apie dar vieną naują pažintį su savimi, savo kūnu, vidine savijauta ir mintimis pasakoja Inga.

I.Žuolytė neturėjo laiko sukti galvos apie svorį ar jo numetimą, nesivargino ir dėl kitokių išvaizdos problemų. Jos organizmas negamino neigiamo streso hormono, todėl, kaip ji pastebėjo, viskas savaime stojo į savo vietas. Kone iš karto po gimdymo nuostabiomis kūno formomis visus nustebinusi Inga sako, kad negali pasakyti, kaip jai pavyko taip greitai numesti svorį, nes atsakymo tiesiog nežino: „Aš neturiu, ką atsakyti, nes nieko nedariau. Nieko nedariau, kad atsikratyčiau priaugto svorio. Aš tiesiog apie jį negalvojau“, — kokia naudinga jai buvo vidinė ramybė pasakoja Inga.

Asmeninio arch. nuotr./Inga Žuolytė
Asmeninio arch. nuotr./Inga Žuolytė

Užimtos mintys — paslaptingai ištirpę kilogramai

Jauna mama spėja, kad gal jai tiesiog pasisekė turėti tokį kūną. Ji pastebėjo, kad ir jos vaikelių susilaukusios draugės po gimdymų tapo ne tik gražesnės, lieknesnės, bet ir, žinoma, laimingesnės. „Nemaniau, kad mano atvejis bus kitoks. Mano mintys buvo visur kitur, kartais ir pavalgyti pamiršdavau, kas, žinoma, nėra gerai. Kai mintys nesisuka vien apie maistą ir kūną, o galva užimta daug prasmingesniais ir svarbesniais dalykais, tai viskas natūraliai susidėlioja“, — šypsosi I.Žuolytė.

Dabar visą savo energiją sūnui ir naujai atrastoms mėgstamoms veikloms skirianti moteris tikina, kad nesijaučia nė kiek pavargusi. Jei pajustų, kad lėkimo yra per daug, nedvejodama padarytų reikiamą pertrauką, tačiau dabar ji nori išnaudoti trykštančią jaunatvišką energiją ir realizuoti galvoje gimstančius naujus projektus bei idėjas. Gal būtent nuolatinis užimtumas ir yra tas stebuklingas varikliukas, kurio nuolatinis sukimasis leidžia Ingai išlaikyti dailią figūrą bei puikią savijautą.

„Labai svarbu turėti mėgstamą veiklą, kuri užimtų mintis, nes tada nebus laiko galvoti apie kūną ir maistą. Judant sveikesnio gyvenimo link labai svarbus ir viso proceso supratimas bei pamėgimas. Tada ir ateina rezultatai“, — įsitikinusi Inga. Motyvatorė neabejoja, kad viskas yra įmanoma, kai darai tai, ką nori daryti, kai tavo veikla patinka tau pačiam. Svarbiausia, kaip sako I.Žuolytė, reikia pamilti save ir meilę sau išreikšti tinkamai rūpinantis savo kūnu ir vidiniu pasauliu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius