Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Netradicinės sporto rūšys: nuo kybojimo ant trapecijos iki mynimo vandenyje

Dabar, kai taip išpopuliarėjo sveika mityba ir fizinė veikla, atsiranda vis daugiau alternatyvų judėti, neretai pasiskolinus elementų iš profesionalaus sporto ar aktyvaus laisvalaikio. Tai puiku, nes kiekvienas gali atrasti ką nors patinkančio, o netikėtumas ir įvairovė motyvuoja judėti ir nesustoti. Pristatome keletą fizinės veiklos rūšių, kurios patraukė mūsų akį.
Joga ore
Joga ore / Vida Press nuotr.
Temos: 3 Zumba Sportas Joga

Trapecija

Nors gimnastams, kultūristams ar cirko artistams tai įprasta, paprastiems mirtingiesiems kybojimas ant trapecijos – fenomenas. Vakaruose žmonės (daugiausia moterys!) lanko specializuotus užsiėmimus ir išbando savo ištvermę bei kūno galimybes. Šį sportą mielai išmėgino tokios įžymybės kaip Gisele Bündchen, Kate Upton, Sarah Jessica Parker, Leonardas DiCaprio ar Anna Kendrick.

Vida Press nuotr./Sarah Jessica Parker
Vida Press nuotr./Sarah Jessica Parker

Kaip tai vyksta? Trapecijos fitnesas skirtas kūnui sutvirtinti ir laikysenai pagerinti, tačiau, norint tuo užsiimti, kūnas jau turi būti ištreniruotas, ypač viršutinė jo dalis. Jeigu vaikystėje teko kaboti ant „karstyklių“, trapecija bus puikus būdas tai prisiminti. Ant jos kabama ore tiek įsikibus rankomis, tiek žemyn galva, pakibus ant kelių ar užsikabinus už trapecijos pėdomis. Specialistai prigalvoja įvairiausių pratimų ir toli gražu nėra lengva kybant ore išlaikyti koordinaciją ir savo kūno svorį. Šis užsiėmimas geras tuo, kad padeda ir psichinei sveikatai: žmonės išmoksta sukoncentruoti dėmesį, nesiblaškyti, nes viskas, apie ką gali tegalvoti kybodamas, tai kaip išsilaikyti.

Mynimas vandenyje

Dviračių treniruoklių mynimas – įprasta, aerobika vandenyje – taip pat, tačiau ar žinojote, kad vandenyje galima ir minti dviratį? Jungtinėje Karalystėje tai populiaru. Hercogienės Catherine sesuo Pippa Middleton mėgsta šį užsiėmimą.

Hydro Fitness Solutions nuotr.
Hydro Fitness Solutions nuotr.

Nors vandenyje mes jaučiamės lengvesni, minti dviratį nėra lengviau nei sausumoje.

Dviračiai, žinoma, ne paprasti, o vandeniui atsparūs treniruokliai. Batai – irgi specialūs. Kadangi treniruokliai statiški ir stovi tvirtai, jokių greičio apribojimų nėra. Per užsiėmimus minama skirtingu greičiu, tai didinant, tai mažinant tempą, kad aktyviau dirbtų širdis ir būtų deginami riebalai. Į veiksmą įtraukiamos ir rankos. Nors vandenyje mes jaučiamės lengvesni, minti dviratį nėra lengviau nei sausumoje. Dirba absoliučiai visi kūno raumenys, ir labai intensyviai. Užtat po treniruotės užplūsta energija ir pakili nuotaika, o kitą dieną skauda raumenis, kurių nė nemanėte turėję.

Joga ore

Gwyneth Paltrow, Natasha Poly, Vanessa Hudgens, Kourtney Kardashian, Rumer Willis, Pink – žinomos moterys pakvaišusios dėl jogos ore. Šį užsiėmimą galima praktikuoti ir kai kuriuose Lietuvos sporto klubuose.  Tai labai panašu į tradicinę jogą, atliekamos jogos pozos, įtraukiant ir pilateso techniką, bet visa tai daroma įsinėrus į specialią ant lubų pakabintą juostą-hamaką. Mankštinamasi tiek kybant ore, tiek rankomis ar kojomis pasirėmus į žemę.

Vida Press nuotr.
Vida Press nuotr.

Užsiėmimai pritaikyti visokio amžiaus ir fizinio pasirengimo žmonėms. Jei niekada nebandėte stovėti ant rankų, su gumos pagalba tai galite saugiai išmėginti. Joga ore gerina koordinaciją, lankstumą ir ištvermę, atpalaiduoja nervų sistemą, gilieji raumenys dirba aktyviau nei užsiimant įprasta joga ar pilatesu.

Zumba stepas

Prieš kelerius metus Zumba buvo labai populiari, dar ir dabar ją lanko daugybė moterų, tačiau pasaulis nestovi vietoje ir, siekiant pritraukti daugiau žmonių, buvo pasiūlytas zumbos ir stepo derinys.

Vida Press nuotr.
Vida Press nuotr.

Pridėjus stepo elementų, išlieka ta pati vakarėlio atmosfera, bet kartu atliekami širdies veiklą gerinantys ir kūną tvirtinantys pratimai.

Zumba mėgstama dėl to, kad sudegina daug kalorijų, grakština kūną ir yra labai smagi, nes daroma tai, ką ir taip dažnas mėgsta, – šokama. Pridėjus stepo elementų, išlieka ta pati vakarėlio atmosfera, bet kartu atliekami širdies veiklą gerinantys ir kūną tvirtinantys pratimai. Ypač smarkiai dirba apatinė kūno dalis.

Ši zumbos rūšis praktikuojama Amerikoje, Didžiojoje Britanijoje ir kt. Dainininkė bei aktorė Kelly Rowland zumba stepą dievina dėl to, kad greitai ir smagiai galima sudeginti daug kalorijų. „Mano šlaunys ir užpakaliukas dega kaip pašėlę“, – yra prisipažinusi aktorė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius