Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Nuo grožio „meistrų“ nukentėjusios lietuvės: išmatomis smirdančios rankos, subjaurotos lūpos ir nagai

Šiais laikais grožio specialistu gali pasivadinti kone kiekvienas – tereikia poros akį traukiančių pavyzdinių nuotraukų, patrauklios kainos, ir žiūrėk, jau klientai plūste plūsta. Vargu ar kuris nors tikrins, ar ant sienos kabantys pažymėjimai yra iš profesionalių kursų, o naudojamos medžiagos – kokybiškos. Tačiau patekusioms pas nepatikimą meistrą merginoms gali tekti iškęsti tikrą pragarą, o norint ištaisyti „specialisto“ paliktas klaidas – kaip reikiant paploninti savo piniginę. Kelios moterys su projektu YPATINGOS sutiko pasidalinti savo itin nemaloniomis patirtimis.
Nenusisekusių grožio procedūrų rezultatai
Nenusisekusių grožio procedūrų rezultatai / Klienčių asmeninio archyvo ir 123RF.com nuotr.

Kai kurios moterys, šiandien prisiminusios istorijas, ką joms teko iškęsti grožio „meistro“ kėdėje, tik smagiai juokiasi. Kitos – praėjus net ir keleriems metams, negali ne tik atsigauti, bet vis dar privalo investuoti pinigus tam, kad ištaisytų specialistu save vadinančio žmogaus klaidas.

Subjaurotos lūpos ir rankų nagai, prie veido besiliečiančios smirdančios rankos, nuslinkę plaukai – tai tik maža dalis istorijų, ką patiria moterys, apsilankiusios pas „specialistus“, kuriems turėtų būti draudžiama teikti grožio paslaugas. Po netinkamai atliktos procedūros nė viena jų neišgirsta atsiprašymo, anaiptol, susimokėjusios dar neretai pasijunta kaltos, kad pasakė pastabą.

Savo istorijomis pasidalinusios moterys įspėja, kad renkantis grožio meistrus reikia būti ypač atsargioms, jokiais būdais nesirinkti pagal kainą, o ieškoti kuo daugiau patikimų atsiliepimų.

Išmatomis dvokiančios purvinos rankos

Sumaniusi prisiauginti blakstienas vilnietė Asta toli nesižvalgė – netoli savo namų radusi tuo metu laisvą meistrę, turinčią gerų atsiliepimų ir iš pirmo žvilgsnio tvarkingų darbų nuotraukų, drąsiai žengė į jos namuose įkurtą grožio kabinetą.

„Kažkur po 5–7 minučių tylos ji pradėjo mane kalbinti, ir išsiaiškinus, kad esame vienmetės, ėmė labai laisvai su manimi bendrauti – keikėsi, pasakojo erotines istorijas. Kalbėjo kaip su artima drauge ir visai nesigilino į tai, kad aš klientė, ir man visai neaktualu jos seksualinis gyvenimas bei nemalonu, kad palinkusi prie pat mano veido keikiasi“, – savo istoriją pradėjo Asta.

Tuomet prasidėjo dar nemalonesni potyriai. „Daro ji man toliau blakstienų priauginimą. ir aš užuodžiu tokį, atsiprašant, išmatų kvapą, ir dar prie pat veido... Pamaniau paprašysiu jos, kad nusiplautų rankas, bet po to pagalvojau, kad gal jos kūno kvapas kitoks, jei kažką pasakysiu, gali būti nemalonu tiek jai, tiek man.

Ji ramiu veidu man atšovė: „Aš rankas tik prieš maistą ir naujas klientes plaunuosi, gi neapšiku ir neapmyžu rankų.“

Kai ji pabaigė darbą, aš pažiūrėjau į veidrodį ir išsižiojau – vienoj aky buvo daug ir ilgų blakstienų, kitoj – trumpos ir jų mažai“, – vaizdu negalėjo patikėti mergina.

Asta sako būtų paprašius perdaryti blakstienas, tačiau skubėjo su savo reikalais.

„Paklausiau jos, kodėl akys skirtingos. O ji man pasakė: „Nesijaudink, iškris tos, kurios yra per ilgos ir kur jų per daug“, – prisimena Asta. – Po visko nuėjau į tualetą, nusiploviau rankas, o meistrė manęs klausia: „Kaip tu pripratai po tualeto plauti rankas?“ Man iškart per kūną perėjo šiurpuliukai… Galvoju: „Juk ką tik dirbai prie mano akių, o dabar klausi tokių dalykų?!“

Atsakiau jai, kad nereikėjo pratintis, nes tą daryti tiesiog reikia. O ji ramiu veidu man atšovė: „Aš rankas tik prieš maistą ir naujas klientes plaunuosi, gi neapšiku ir neapmyžu rankų.“

Pasak Astos, ji tiesiog negalėjo patikėti, ką blakstienų priauginimo specialistė leidžia sau kalbėti. „Atvažiavo mergina iš Šilutės, kurioje turbūt ir susirinko teigiamų komentarų, Vilniuje dirba vos tris mėnesius, negana to, bendrauja nejausdama ribų, ima nemažus pinigus, ir dar dirba su, atsiprašant, apšiktomis rankomis, be pirštinių ir nekokybiškai“, – pasipiktinimo neslėpė Asta.

Tačiau mano lūpa tokia jau 3 metus! Todėl išvis neaišku, ką sušvirkštė man, – vis dar atsitokėti negali Miglė.

Neaiškus skystis lūpoje

Sumaniusi paputlinti savo lūpas, vilnietė Miglė kreipėsi į pažįstamą meistrę. Jos kabinete moteris lankėsi prieš trejus metus, tačiau iki šiol kenčia prastai atliktos procedūros pasekmes.

„Man taip suleido hialuroną, kad visas skystis nukeliavo virš viršutinės lūpos, susidarė guzai. Paprastai užpildai lūpoje laikosi 6–12 mėnesių, jei suleidžiamas analogas – 2 metus. Tačiau mano lūpa tokia jau 3 metus! Todėl išvis neaišku, ką sušvirkštė man“, – vis dar atsitokėti negali Miglė.

Asmeninio albumo nuotr./Nukentėjusi nuo grožio meistrų
Asmeninio albumo nuotr./Nukentėjusi nuo grožio meistrų

Moteris pasakoja, kad tik vėliau sužinojo, kad lūpas jai putlinusi meistrė neturi mediko licencijos, o ji būtina darant injekcines procedūras.

„Žmogus, baigęs neaiškius kursus, neišmanantis anatomijos, negali atlikti tokių darbų. Todėl, moterys, prieš eidamos į tokias procedūras, būtina pasitikrinti, ar tas specialistas turi mediko licenciją, tai labai paprasta padaryti VASPVT puslapyje“, – pataria ji.

Miglė pripažįsta, kad jai teko ilgai ieškoti, kol rado kitą meistrę, kuri sutiko pabandyti ištaisyti situaciją. Pasak jos, specialistė ir pati buvo labai nustebusi pamačiusi subjaurotą klientės lūpą.

„Neaišku, kiek reikės kartų injekuoti hialuroną skaidančią medžiagą. Tai ne tik kainuoja pinigus, bet dar ir skausminga. O pati „meistrė“ savo klaidų nepripažįsta, yra agresyvi ir nesutinka pati sutvarkyti klaidų. Negana to, už tai, kad drįsau papasakoti apie jos neprofesionalumą, ji mane buvo net užpuolusi gatvėje“, – pasakojo Miglė.

Subjauroti rankų nagai

Į pajūrio grožio saloną manikiūrui užsukusi Ingrida ją priėmusia meistre visiškai pasitikėjo. Manikiūrininkė vietoj paprasto gelinio lakavimo klientei pasiūlė naujovę: aparatinį manikiūrą, plokštelės išlyginimą biogeliu, lakavimą po odele.

„Procedūros metu jaučiau didelį diskomfortą, labai skaudėjo, bet meistrė sakė, kad taip turi būti, vėliau odelės pripras ir nebeskaudės. Po dviejų savaičių atėjau vėl, darėme tą pačią procedūrą. Skaudėjo ir vėl, bet jau kiek mažiau“, – prisimena Ingrida.

Manikiūrininkė ramino, kad reikės kantrybės stiprinant nagus, bet viskas bus gerai. Deja, taip nebuvo, augo baisūs, banguoti, deformuoti nagai.

Kadangi praėjus skausmui, Ingridai rezultatas patikdavo, pas tą pačią meistrę moteris lankėsi tris mėnesius.

„Paskutinį kartą atėjus paprašiau, kad viską nuimtų. Tada pamatėme, kad nagai labai pažeisti. Manikiūrininkė ramino, kad reikės kantrybės stiprinant nagus, bet viskas bus gerai. Deja, taip nebuvo, augo baisūs, banguoti, deformuoti nagai.

Vėl kreipiausi į meistrę, ji kaltę pripažino ir nupirko lašiukų. Po mėnesio vėl su ja susisiekiau, tačiau šįkart padėti jau atsisakė, tiesiog pasiūlė laukti, kol nuaugs nesveiki nagai“, – pasakojo moteris.

Asmeninio albumo nuotr./Nukentėjusi nuo grožio meistrų
Asmeninio albumo nuotr./Nukentėjusi nuo grožio meistrų

Ingrida nusprendė taip visko nepalikti ir kreipėsi į Valstybinę maisto ir veterinarijos tarnybą bei į Valstybinę vartotojų teisių tarnybą. Pasak jos, dėl higienos reikalavimų buvo rasti pažeidimai, iš vartotojų teisių tarnybos ji vis dar laukia atsakymo.

„Dar kartą rašiau meistrei, ar būtų galima draugiškai susitarti, nesinori pyktis. Bet ji atrašė, kad su manimi susisieks jos advokatas“, – kalbėjo Ingrida.

Dėl subjaurotų nagų moteriai teko kreiptis net į gydytojus. Negana to, kad manikiūro pasekmių gydymas kainavo daug pinigų, Ingrida jau aštuonis mėnesius kenčia ir nemalonius aplinkinių žvilgsnius į jos rankas.

„Gydytojai grybelio nerado, man tiesiog buvo labai stipriai pažeistos nago plokštelės, nes meistrė nemokėjo tinkamai naudotis aparatais. Naudojau begales tepalų, vaistų, papildų, man tai kainavo tiek gėdos ir kantrybės… Juk moteriai rankos yra tikrai labai svarbu, jos taip gerai matomos, todėl kaskart teisintis, kai manęs klausia, „kas nutiko, ar čia grybelis?“, yra labai nemalonu“, – nusivylimo neslėpė Ingrida.

Asmeninio albumo nuotr./Nukentėjusi nuo grožio meistrų
Asmeninio albumo nuotr./Nukentėjusi nuo grožio meistrų

600 eurų už mėnesiui priaugintus plaukus ir agresiją

Užsienyje gyvenanti Greta pradėjusi svarstyti apie plaukų priauginimo procedūrą, sumanė tiesiog paklausti lietuvės meistrės kainos. Tačiau užteko vos vieno klausimo, kad ji būtų priversta ta paslauga pasinaudoti.

„Ji manęs paprašė atsiųsti plaukų nuotrauką, ir tada iškart gavau žinutę, kad plaukų sruogos jau užsakytos… Aš net nebuvau davusi sutikimo! Dar svarsčiau, nes kaina buvo didelė. Tuomet ji man paskambino ir pradėjo aiškinti, kad ji jau negali atšaukti užsakymo ir neatgaus pinigų. Kadangi viskas vyko gruodžio mėnesį, ji ėmė sakyti, kad sugadinau jai šventinę nuotaiką, kad nebeturės pinigų vaikui dovanų nupirkti“, – pasakoja Greta.

Mergina dar bandė aiškintis, kad nebuvo jokio susitarimo, tačiau plaukų priauginimo meistrė neklausė.

„Ji man sakė, kad liko basa ir išleido paskutinius pinigus mano sruogoms, man jos pagailo ir aš nusileidau. Taigi meistrė atvyko pas mane į užsienį, bet paskambinus pasakė, kad su savimi netyčia paėmė ne tuos plaukus, bet po poros dienų jai juos draugė atskraidins. Sutikau palaukti“, – prisimena ji.

Visgi atvykus atlikti procedūrą, paaiškėjo, kad Gretos plaukų spalva visiškai neatitinka atvežtų sruogelių spalvos. Tačiau meistrė tiesiog pasiūlė persidažyti plaukus.

Kaip galima buvo nuspėti, plaukai nuslinko po mažiau nei mėnesio, pradėjo trupėti keratinas... Viskas atrodė baisiai.

„Negana to, kad turėjau sumokėti papildomus 30 eurų, nes neva man priklijavo daugiau sruogelių, pas ją kėdėje sėdėjau vos 40 minučių, nors paprastai tokios procedūros trunka kelias valandas, jei daromos kruopščiai.

Kaip galima buvo nuspėti, plaukai nuslinko po mažiau nei mėnesio, pradėjo trupėti keratinas, kuris galiausiai atrodė kaip pleiskanos, viskas vėlėsi, atrodė baisiai“, – nusivylimo neslėpė Greta.

Nors mergina iškart kreipėsi į meistrę ir pranešė, kas nutiko, galiausiai liko pati kalta.

„Plaukams buvo skirta garantija, tačiau ji nesutiko perdaryti procedūros, nes neva aš blogai prižiūrėjau. Negana to, ji dar ant manęs liejo agresiją, skambinėjo, rašė žinutes, vadindama baisiausiais žodžiais. Ir už visa tai aš susimokėjau dar 600 eurų“, – tikino Greta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius