-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nuo kada veido oda – brandi ir kodėl 60-metės atrodo geriau nei 30-metės

Brandžios moters veido oda gal atrodyti prabangiai ir be sunkiosios grožio artilerijos – injekcijų, užpildų, kuriuos anksti pradeda naudoti dalis merginų ir jaunų moterų. Kaip sako „Eurovaistinės“ grožio vaistinių vadovė Aušra Vareikienė, jai tenka sutikti ne tik 55-60 metų amžiaus moterų, kurių oda atrodo prabangiai, bet ir 25-30 metų mažiaus moterų su išvarginta veido oda.
Brandžios odos priežiūra
Brandžios odos priežiūra / 123RF.com nuotr.

Grožio ekspertė pastebi dvi vyraujančias tendencijas, kodėl net ir jauname amžiuje oda per anksti papilkėja, praranda gyvybę. Dalis atsakingų, siekiančių įsitvirtinti jaunų žmonių patiria didžiulį stresą bandydami suderinti studijas, darbą ir visuomenines veiklas. Kita dalis odą išvargina intensyviai naudojama sunkiąją grožio pramonės artilerija, kurios tokiame amžiuje galbūt dar nereikia, nes pakanka paprastesnių kasdienių priemonių rūpintis savo oda.

123RF.com nuotr./Injekcija
123RF.com nuotr./Injekcija

Kada kokios priemones brandžiai odai naudoti

Vis dėlto, kai kuriais atvejais net ir jauno amžiaus žmones A.Vareikienė drąsina nebijoti aktyvesnių kosmetikos priemonių su vitaminu C, retinoliu, kuris nepaprastai tinka jaunai, bet jau brandžiai odai, tik turi būti naudojamas mažesnėmis dozėmis.

„Jeigu jauno amžiaus žmogus žiūriu į veidrodį ir mato, kad paakiai pajuodę, paraudęs, išsausėjęs veidas, reikėtų nebijoti panaudoti priemonių ir su hialurono rūgštimi, apsauga nuo žalingų saulės spindulių, nepamirštant kasdienės odos priežiūros rutinos: odos valymo, serumo, veido ir paakių kremų naudojimo“, – vardijo grožio ekspertė, pridurdama, kad stipriausias priemones nuo raukšlių galime drąsiai pradėti naudoti nuo 45 metų amžiaus.

123RF.com nuotr./Brandžios odos priežiūra
123RF.com nuotr./Brandžios odos priežiūra

„Nuo 55 metų galime naudoti priemones ne tik nuo raukšlių, pigmentinių dėmių, bet ir priemones ovalo pakėlimui“, – atkreipė dėmesį A. Vareikienė.

Odos tipo pakeisti negalim: kaip sužinoti, koks yra iš tiesų

Odos tipo, kaip ir pirštų atspaudų, mes negalime pakeisti, tačiau grožio ekspertė kaskart primena, kad galime rūpintis savo oda ir ją puoselėti. Ką tai reiškia? Visų pirma, nepaisant metų laiko, net ir žiemą turėtume naudoti SPF filtrą turinčius apsauginius veido kremus.

Antra taisyklė, kurią kaskart akcentuoja A.Vareikienė, kad net ir teoriškai žinančioms savo veido odos tipą, pravartu nusistatyti, ar tikrai jis toks yra.

„Į „Eurovaistinę“ ateina klienčių, įsitikinusių, kad jų veido oda – sausa. Tačiau iš tiesų ji dažnai – dehidratuota, stokojanti drėgmės. Tai visiškai ne tas pats, nes sausa oda yra tipas, kurį paveldime ir turime iš prigimties. Bet kuriam odos tipui – ne tik sausai odai – gali trūkti drėgmės, ypač žiemos periodu. Pavyzdžiui, iš prigimties riebi oda rūgštiniu gydymu ir šveitikliais gali būti tiek išsausinta, kad dehidratuos ir net šerpetos. Tačiau jos tipas išliks toks pat – riebios odos“, –aiškino A.Vareikienė.

Asmeninio albumo nuotr./Aušra Vareikienė
Asmeninio albumo nuotr./Aušra Vareikienė

Kodėl taip svarbu tiksliai žinoti, o ne įsivaizduoti, kokio tipo odą turime? Pasak grožio vaistinių vadovės, todėl, kad taip paprasčiau pasirinkti tinkamas odos priežiūros priemones.

Išankstiniai įsivaizdavimai trukdo teisingai pasirinkti

„Pavyzdžiui, žinodama, kad mano odos tipas – sausa, aš visada rinksiuosi priemones sausai odai, kuri turi visiškai kitokias tekstūras, daugiau maitinamųjų savybių. Tačiau jeigu mano odos tipas bus riebi, aš žinosiu, kad man reikia ne tik gydyti spuogus, bet ir drėkinti. Šiam odos tipui specialiai kuriamos priemonės, neturinčios riebalų. Jeigu sausa oda myli riebalus, turtingas tekstūras, riebi oda mėgsta beriebalines tekstūras, gelius ir lengvą drėkinimą“, – lygino pašnekovė.

123RF.com nuotr./Brandžios odos priežiūra
123RF.com nuotr./Brandžios odos priežiūra

Išankstiniai įsivaizdavimai apie savo odos tipą labai apsunkina teisingų veido odos priežiūros priemonių pasirinkimą, ar žmogus jaunas, ar vyresnio amžiaus. Todėl A.Vareikienė pirmiausia rekomenduoja nusistatyti odos tipą.

Gali įžvelgti, kokios problemos tikėtinos ateityje

Veido odos tipas „Eurovaistinėse“ nustatomas atliekant specialius rekomendacinio pobūdžio tyrimus, o konsultacijos po jo metu galima sužinoti, ko pilka akimi dar nematome, tačiau ateityje bus akivaizdu. Pavyzdžiui, kad formuojasi pigmentinės dėmės arba kad oda jautri ir plečiasi kapiliarai, yra polinkis į odos raudonį. „Viso to plika akimi nematome. Klientės dažnai ateina su makiažu ir didžiausi trūkumai yra sumaniai užmaskuoti, dėl to rekomenduotume pasikonsultuoti, kad galėtume atrinkti profesionalias priemones“, – sakė grožio vaistinių vadovė.

Brandžios odos priežiūros ypatumai žiemą

Paklausta, į kokius ingredientus odos priežiūros ir grožio priemonėse brandžios odos savininkėms patartų atkreipti dėmesį žiemą, A.Vareikienė veiksmingomis vadino su retinoliu, vitaminu C, vitaminu E, rūgštiniais priedais ar kitomis aktyviausiomis medžiagomis.

123RF.com nuotr./Veido odos priežiūra
123RF.com nuotr./Veido odos priežiūra

Kaip atkreipė dėmesį grožio ekspertė, su amžiumi oda atsinaujina vis lėčiau, tad rūgščių naudojimas veido odos priežiūros priemonėse, padedantis greičiau atsinaujinti odai, ypač tinkamas šiuo metu: „Rūgštys dažniausiai reaguoja šviesoje, todėl, panaudojus jų, reikėtų labai vengti saulės spindulių. Kadangi žiemos periodu saulė nėra tokia aktyvi, veido odos priežiūrai galime naudoti visas aktyviausias priemones, tačiau vis tiek svarbu nepamiršti apsaugos nuo saulės“.

Niekas taip nesendina moters, kaip netinkama pudros spalva

Prieš šventes ne tik vyresnio amžiaus moterims grožio ekspertė primena, kad ypač svarbu pasirinkti tinkamą makiažą: „Niekas taip nesendina moters, kaip netinkama kreminės pudros spalva.“

123RF.com nuotr./Makiažo pagrindas
123RF.com nuotr./Makiažo pagrindas

Kaip pastebėjo grožio vaistinių vadovė, Lietuvoje mėgstamiausia saulės įdegio spalva, nes ji suteikia mums laimės, laisvės pojūčio: „Tačiau per tamsi kreminė pudra mus gali pasendinti, todėl patarčiau pasirinkti tokią, kuri būtų tarpinės spalvos tarp veido ir kaklo. Jeigu norite daugiau skaistumo, siūlyčiau naudoti skaistalų, kurie labai tinka papilkėjusiam, spindesį praradusiam veidui. Klaidinga nuomonė, kad vyresnėms moterims netinka skaistalai. Labai tinka ir labai gražus švytėjimas tinkamai pasirinkus juos“.

Žiemą dekoratyvinę kosmetiką A.Vareikienė siūlo rinktis atsižvelgiant į saulę, kurios spinduliai žiemą ir vasarą skiriasi: jeigu vasarą jie nuo oranžinės iki raudonos spalvos, žiemą visų mėlynų, pilkų, baltų atspalvių.

„Žiemą naudojami visi rudi ir terakotos kreminių pudrų atspalviai sukuria pavargusio veido įspūdį, todėl geriau rinktis porceliano, rožines, švytinčias spalvas – daugiau persiko, mažiau rudos“, – apibendrino „Eurovaistinės“ grožio vaistinių vadovė A.Vareikienė

Odą stipriname išoriškai – organizmą iš vidaus

Sako, geriausias kremas veidui – patogūs batai. Kas, be veido priežiūros priemonių, turi didelės įtakos mūsų išvaizdai, kad ir kokio amžiaus būtume? „Jeigu stipriname odą iš išorės, organizmą stiprinkime iš vidaus“, – patikrintą tiesą primena 15min pašnekovė, pridurdama, kad visos priemonės – kolagenas, organizmo valymas, subalansuota mityba ir visi kiti įpročiai atsispindi mūsų odoje.

123RF.com nuotr./Daržovės
123RF.com nuotr./Daržovės

„Mano žinia moterims, kurią visoms kartoju ir kartoju – niekas iš jūsų neatims akių spindesio. Kad ir kokio amžiaus būtume, jeigu nestokosime pozityvumo, būsime geros nuotaikos, šypsosimės, spindėsime iš vidaus, visi tai pastebės ir niekada neatrodysime vyresnės, nei esame“, – neabejoja grožio ekspertė.

123RF.com nuotr./Brandžios odos priežiūra
123RF.com nuotr./Brandžios odos priežiūra

Šis tekstas – projekto „Grožio programa 360“, kurį inicijuoja vaistinių tinklas „Eurovaistinė“ dalis. Išsamiau apie projektą: https://www.apie-eurovaistine.lt/grozis-360/

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius