Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vaizdas veidrodyje – paburkę paakiai: 3 būdai, kaip greitai pagerinti padėtį

Naujametis rytas – ir taip iššūkis, o dar jei žiūrint į save veidrodyje tenka pamatyti maišelius po akimis, atrodo, kad metai prasideda išties nekaip. Tačiau nereikia nusiminti. Yra itin paprastų ir veiksmingų būdų, kaip šią padėtį pagerinti.
Moters veidas
Moters veidas / 123RF.com nuotr.

Žinoma, norėdami išvengti nemalonių padarinių, pirmiausia turėtume atkreipti dėmesį į priežastis, kurios juos lemia. Apie tai skaitykite čia.

Jei vis dėlto nepavyko, reikia spręsti problemą čia ir dabar. Štai trys pasiūlymai, kaip galite pamėginti sumažinti paburkusius paakius, o gal ir visiškai jų atsikratyti.

Gerkite daug vandens

Maišeliai po akimis dažnai atsiranda dėl tose vietose susikaupusio vandens. To priežastis – druskos. Paburkę paakiai ryte gali būti sūraus maisto arba ašarų išvakarėse padarinys. Norėdami jų atsikratyti ir vėl matyti savo gražias akis:

  • gerkite daug vandens, kad pašalintume druskos perteklių iš savo organizmo. Ir visą likusią dieną stenkitės nevalgyti sūraus maisto;
  • nevartokite gėrimų, kurie sukelia dehidrataciją – tokių kaip kava ar alkoholis.
Fotolia nuotr./Moteris geria vandenį
Fotolia nuotr./Moteris geria vandenį

Uždėkite kompresą

Vienas iš būdų atgaivinti odą ir sumažinti paburkusius paakius – šaltas kompresas. Tiesa, mintyje turime ne ledukus – kosmetologai griežtai pasisako prieš jų naudojimą veidui, nes galite pažeisti savo odą, kapiliarus. Tad šios idėjos geriau iškart atsisakykite.

  • Pats paprasčiausias šaltas kompresas – iš šaldytuvo ištrauktas agurkas. Atpjaukite po riekelę ir uždekite ant kiekvieno paakio.
  • Jei neturite agurko, panaudokite arbatos maišelius. Užpilkite vandeniu, ištraukite, kiek nugręžkite ir padėkite juos į šaldytuvą, kad atšaltų. Atvėsusius dėkite ant paakių. Šiai procedūrai geriausia rinktis raminamąją arbatą, pavyzdžiui, ramunėlių.
  • Šiai bėdai panaikinti tinka ir šalti šaukšteliai. Palikite juos per naktį šaldytuve, o ryte išimkite ir palaikykite ant akių-paakių zonos keletą minučių.
Vida Press nuotr./Paakiai
Vida Press nuotr./Paakiai

Užmaskuokite

Jei jau pašaldėte, išgėrėte stiklinę dvi vandens, lieka trečias žingsnis – pamaskuoti paakius. Tinkamai atliktas makiažas paslėps maišelius po akimis ir leis gerai jaustis visą dieną.

  • Paakiams maskuoti gali užtekti ir pudros, jei ji labai gera ir paslepia įvairius veido nelygumus. Patapšnokite ją pirštais arba kosmetine kempinėle, svarbiausia – darykite tai lengvu judesiu, švelniai, nesistenkite įtrinti. Paskui galite paimti šepetėlį ir birios matinės pudros ir labai lengvais šepetėlio judesiais patapšnoti paakių zoną.
  • Norint išgauti kur kas geresnį efektą, verta po ranka turėti ir paakių maskuoklį. Greičiausiai jūsų paakiai bus ne tik paburkę, bet ir patamsėję, tad, vizažisčių patarimu, reikėtų rinktis gelsvai oranžinio atspalvio maskuoklį – būtent toks naudojamas pamėlusiems paakiams maskuoti. Įspėjimas: klaida rinktis šviesaus atspalvio maskuoklį, nes jis tik pašviesina odą, tačiau gaunamas efektas – pilkšvi paakiai, veidas atrodo pavargęs.
123RF.com/Mergina maskuoja paakius
123RF.com/Mergina maskuoja paakius

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius