Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pajuodę paakiai: kodėl taip nutinka?

Pradėti rūpintis paakių oda rekomenduojama jau nuo 25-erių. Ją prižiūrėti reikia ypatingai ir subtiliai, nes pirmosios raukšlelės išryškėja būtent apyakio srityje. O ką daryti, jei nuotaiką bei išvaizdą gadina pajuodę paakiai?
Akys
Akys / Fotolia nuotr.

Pajuodę paakiai – ne tik estetinė problema. Taip gali nutikti, kai stinga miego, pervargstate. Neretai tamsūs ratilai signalizuoja apie sveikatos problemas. Dažniausiai paakiai pajuosta sutrikus antinksčių veiklai. Labai svarbu sureguliuoti darbo ir poilsio režimą, pakankamai ilsėtis, rasti būdų atsipalaiduoti, vengti streso.

Jūsų valgiaraštyje turi nestigti maisto, kuriame gausu vitaminų A, E, C, K. Rinkitės tamsios spalvos, taip pat oranžines daržoves. Stenkitės išsimiegoti, bet nepersimiegokite, vartokite pakankamai skysčių ir kuo daugiau judėkite gryname ore.

Kartais šios problemos priežastis gali būti sutrikusi žarnyno veikla, taip pat parazitozė, grybelinės infekcijos, disbakteriozė. Kai dėl įvairių priežasčių sutrinka žarnyno veikla, organizmas neįstengia pasisavinti maisto medžiagų, todėl prastėja odos būklė, bendra išvaizda.

Gana dažna patamsėjusių paakių priežastis – maisto netoleravimas. Daugelio žmonių organizmas netoleruoja glitimo, tačiau retas tai žino. Ištisus dešimtmečius nekreipia dėmesio į nuolat pasikartojančius galvos skausmus, virškinimo problemas, nuovargį, antsvorį ar per mažą svorį. Tai yra pagrindiniai maisto netoleravimo simptomai.

Pamėginkite kurį laiką nevartoti glitimo turinčių produktų (kviečių, rugių, avižų, miežių) ir stebėkite savijautą. Jeigu per kelias savaites pasijusite geriau, susilpnės arba visai išnyks varginantys simptomai, vadinasi, priežastis aiški.

TAIP PAT SKAITYKITE: Kaip taisyklingai tepti naktinį paakių kremą, kad ryte išvengtumėte paburkimo?

Dar viena tamsių ratilų aplink akis priežastis – mažakraujystė. Ją gali sukelti visi anksčiau minėti veiksniai, taip pat gausios ir ilgos mėnesinės, infekcinės ligos, cheminiai vaistai. Vertėtų ištirti geležies kiekį kraujyje, į valgiaraštį įtraukti produktų, turinčių daug geležies.

Plačiau apie tai, kaip prižiūrėti paakių odą, kaip masažuoti, kad nesiformuotų žąsų kojelės, skaitykite 43-ajame „Ji“ numeryje!

Redakcijos archyvo nuotr./„Ji“ žurnalas (43 nr.)
Redakcijos archyvo nuotr./„Ji“ žurnalas (43 nr.)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius