Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pajuodę, paburkę paakiai: kaip kovoti ir maskuoti?

Visas pastangas atrodyti jauniau, gaiviau, gražiau, būna, nubraukia pajuodę, paburkę paakiai. Kokie faktoriai tai lemia ir kas gali nuo jų apsaugoti?
Tamsių ratilų maskavimas
Pavargusios akys / Vida Press nuotr.

Jei tamsūs ratilai ir maišeliai po akimis nėra paveldėti, tai jų atsiradimo priežastys – tos, kurios nuolat linksniuojamos kalbant apie išvaizdos „kupstus“, t. y. bėgantys metai, ligos, nesveikas gyvenimo būdas… Įtampa, alergija, peršalimas, sinusitas, vangi limfotaka, inkstų ir skydliaukės ligos, geležies ir miego trūkumas, nenuvalytas makiažas einant miegoti, persivalgymas, sūrus maistas, lėtinis nuovargis, per daug alkoholio, per daug nikotino, per mažai deguonies... Taip, priežastys įvairios, bet kai kurios ne taip jau sunkiai pašalinamos. Tiesa, kai ko teks išsižadėti, o kai ką teks imti daryti... 

Odos drėgmės pusiausvyrai svarbūs B grupės vitaminai, kalis, natris.

1. Drėkiname odą. Kadangi sausa oda mažiau atspari gyvenimo laikrodžio tiksėjimui ir visokiems neigiamiems aplinkos veiksniams (UV, teršalai, karštis ir kt.), akių srities kremas turėtų būti naudojamas kasdien. Ir, aišku, būtina gerti pakankamai vandens, o gal ir agurklių, hialurono rūgšties papildų... Odos drėgmės pusiausvyrai svarbūs B grupės vitaminai, kalis, natris. Beje, hialurono rūgšties kaukės, mezoterapinės injekcijos gali itin puikiai pagelbėti.

Vida Press nuotr./Kaukė akims
Vida Press nuotr.

Jei patraukus apatinį voką žemyn tamsus ratilas taip pat pasislenka, greičiausiai jo priežastis – paviršiniame odos sluoksnyje esantys pigmentai.

2. Storiname odą. Kuo ji plonesnė, tuo labiau pro ją šviečia kapiliarai. Galima odą kuriam laikui „pastorinti“ hialurono rūgšties užpildu, tačiau kur kas patvaresnį rezultatą duoda procedūra su lazeriu. Kaip moderniausią plastinės chirurgijos specialistai nurodo „Fraxel“ lazerį: juo atnaujinami gilieji odos sluoksniai ir jos struktūra tampa panaši į tą, kuri buvo jaunystėje. Pasekmės negali nedžiuginti: paakių oda pasidaro stangresnė, tankesnė, neperregima. Beje, kartais būna kalti ne kapiliarai, bet odos pigmentacija. Jei patraukus apatinį voką žemyn tamsus ratilas taip pat pasislenka, greičiausiai jo priežastis – paviršiniame odos sluoksnyje esantys pigmentai.

TAIP PAT SKAITYKITE: 6 odos skaistumo priešai ir kaip su jais kovoti

3. Spartiname mikrocirkuliaciją. Ją gerina ledukai, šaldomieji kompresai (šių galima nusipirkti ir vaistinėje), kremai, kaukės, serumai su vitaminais K, E, kofeinu, kaštonų ekstraktu, dumbliais (ir kitais komponentais, kurie tonizuoja kapiliarų sieneles, padeda greičiau pasišalinti skysčiams). Veido masažui skirti prietaisėliai – tokie, kaip „NūFace Trinity“ ar „Clarisonic Opal“ daro pastebimą poveikį ir paakiams. Kardiopratimai, kurie aktyvina viso kūno kraujotaką, – taip pat. 

Vida Press nuotr./Pavargusios akys
Vida Press nuotr.

4. Gelbstime kolageną. Rūkymas ir UV spinduliai silpnina kolageno ir elastino skaidulas, kurios, kaip žinia, atsakingos už odos stangrumą ir elastingumą. Išvada aiški? O bene geriausias kolageno draugas – retinolis! Tik reikia žinoti, kad naudojant produktą su juo saulės geriau vengti. Dar vienas vertas dėmesio komponentas – vitaminas C: jis skatina kolageno sintezę, saugo odą nuo „blogiukų“ – laisvųjų radikalų, aktyvina mikrocirkuliaciją joje. Žodžiu, patartina ir teptis kremu su vitaminu C, ir valgyti kuo daugiau jo turtingų vaisių bei daržovių. Juolab kad šis vitaminas itin reikšmingas ir regėjimui. 

TAIP PAT SKAITYKITE: Gražinimosi kodai pagal gyvenimo būdą

5. Maskuojame defektus. Labai tinka priemonės, kuriose yra šviesą atspindinčių dalelių, – kremas, pudra, smulkius odos defektus slepiantis produktas. Pastarąjį, tokį svarbų įrankį kovoje su nervinančiais paakiais, vieni ekspertai siūlo rinktis odos atspalvio, kiti – vos vos šviesesnį; vieni mano, kad geriau jį tepti pirma pudros, kiti – ant jos... Teks paeksperimentuoti. Labai tamsius ratilus maskuoja geltono ir oranžinio atspalvių produktai, o šviesą geriau atspindi melsvo atspalvio priemonės.

Vida Press nuotr./Makiažo priemonės
Vida Press nuotr.

6. Baliname paraudusias akis. Vaistinėje galima įsigyti specialių lašiukų. Be to, pasak žinovų, vizualiai akių raudonį prislopina, jas skaistesnes padaro mėlyna spalva. Verta išmėginti tokią gudrybę: apatinio voko pakraštėlį nudažyti kaulo spalvos pieštuku, o viršutinį voką apibrėžti tamsiai mėlynu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius