Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Panašu, kad prie kaukių teks priprasti: M.Daikerytė pataria, kaip išsaugoti makiažą

Apsauginės kaukės tapo neatsiejama mūsų kasdienybės dalimi. Natūralu, kad kartu su jomis mums reikia keisti ir kai kuriuos savo įpročius, o makiažas – ne išimtis. Vizažo meistrė Milita Daikerytė skatina išnaudoti šią progą ir leisti veidui pailsėti nuo dekoratyvinės kosmetikos priemonių, tačiau taip pat dalinasi ne vienu patarimu toms, kurioms makiažas aktualus ir dabar.
Milita Daikerytė
Milita Daikerytė / Žygimanto Gedvilos, asmeninio albumo nuotr.

Apsauginių kaukių dėvėjimas ne vienai makiažo mylėtojai sukėlė klausimų, kaip reikėtų dažytis, kad nusiėmus kaukę makiažas liktų ant veido, o ne ant jos. Pasak M.Daikerytės, šiuo metu į makiažą reikėtų žvelgti minimalistiškai.

Saugokite veido odą

Kaip pasakoja M.Daikerytė, makiažo ir apsauginės kaukės kombinacija gali sukelti nemalonių pasekmių. Dėl šios priežasties ji skatina dėvint apsauginę kaukę makiažo naudoti kuo mažiau.

„Jau dabar didelė dauguma merginų susidūrė su problema, kad kaukės dėvėjimas paskatino bėrimus ar alergijas. Kaukė uždengia veido odą, neleidžia jai kvėpuoti, bet kartu jis prakaituoja, tampa drėgnas. O su makiažu, mes jį dar labiau užkemšame.

Todėl aš pasinaudočiau galimybe ir patarčiau šiuo metu makiažo naudoti kuo mažiau. Manau svarbiausia išsaugoti sveiką ir gražią odą“, – pasakoja M.Daikerytė.

Asmeninio albumo nuotr./Milita Daikerytė
Asmeninio albumo nuotr./Milita Daikerytė

Vietoje kreminės pudros – maskuoklis

Jei turite odos trūkumų atidengtame veido plote ir norite juos paslėpti, M.Daikerytė skatina šiam tikslui naudoti maskuoklį, o ne kreminę pudrą.

„Jeigu yra vietų, kurias norime pamaskuoti, pavyzdžiui – paakiai, spuogeliai, tuomet geriau juos paslėpti nedideliu kiekiu stipresnio maskuoklio, nenaudojant kreminės pudros ant viso veido. Geriau, kad ant jo būtų kuo mažiau sluoksnių skirtingų cheminių medžiagų.

Be to, neretai moterys kreminę pudrą naudoja, kad veido oda įgautų ryškesnį atspalvį, atrodytu įdegusi, tai pasidalinsiu asmeniniu patarimu – tokiu atveju labiau rekomenduoju įsigyti savaiminio įdegio priemonę skirtą veidui. Tuomet nereikės makiažo priemonių.

Jeigu veido oda yra lygi, veidas atrodys įdegęs ir turės gražų atspalvį ne tik mieste su kauke, bet ir namuose“, – pataria „Studio M“ įkūrėja M.Daikerytė.

Tinka ne visos lūpų priemonės

Dėvint apsauginę kaukę, kai kurios lūpų priemonės gali ne tik nusivalyti, bet ir ištepti veidą. Dėl šios priežasties, M.Daikerytė pataria kuriam laikui pamiršti skystesnius lūpų dažus.

„Jokiais būdais nenaudokite lūpų blizgesių, ryškių lūpų spalvų. Ryškios lūpos turi būti padažytos ypač kruopščiai ir lygiai, o kaukė lūpų makiažą sugadins ir tik dar labiau išteps veidą.

Siūlyčiau rinktis matinius lūpų dažus. Aš pati mėgstu naudoti tik lūpų pieštuką, kuris gerai laikosi, yra atsparus vandeniui“, – pasakoja vizažo meistrė.

Asmeninio albumo nuotr./Milita Daikerytė
Asmeninio albumo nuotr./Milita Daikerytė

Nepamirškite antakių

Šiuo laikotarpiu darantis makiažą M.Daikerytė rekomenduoja verčiau atkreipti dėmesį į kitas veido vietas. Kaip vieną iš jų ji išskiria antakius, kurie dabar yra itin matomi.

„Kai nesimato lūpų, daug emocijų išreiškia antakiai. Jie yra ypač matomi, kai vaikštome su kaukėmis. Tad rekomenduoju nepamiršti periodiškai lankytis pas profesionalų antakių specialistą, kuris jums sutvarkytų antakius.

Graži antakių korekcija keičia ne tik veido bruožus, bet ir žvilgsnį. Vengčiau tai daryti pačioms namuose, nes nelaimingų atvejų, kai klientes nepastebimai juos per daug nusisiaurina, yra labai daug. Kol yra galimybė – apsilankykite pas pamėgtą specialistą“, – priduria vizažo meistrė.

Subtilus akių makiažas

M.Daikerytė rekomenduoja nepersistengti ir rinktis natūralesnį akių makiažą.

„Jei norisi akių makiažo ir tai leidžia akių forma, rekomenduoju natūralų pravedimą. Atsižvelgiant į tai, kad dabar žmonės viešumoje rodosi vis mažiau, didelių švenčių ir vakarėlių nevyksta, rekomenduoju subtilų makiažą.

Akių pravedimą siūlyčiau rinktis ne juodą, o rudą. Tokiu būdu jūs išryškinsite akių formą, bet makiažas neatrodys labai ryškiai ir vulgariai. Rudas pravedimas puikiai tinka kasdienai. Gali net atrodyti, kad Jūs nesidažėte, o akių forma bus išraiškingesnė“, – dalinasi M.Daikerytė.

Išeitis – fiksavimas ir vandeniui atsparios priemonės

Nors vizažo meistrė šiuo metu rekomenduoja vengti visą veidą dengiančios kreminės pudros, ji taip pat turi patarimą toms, kurios nenori atsisakyti šios priemonės. Dėvint apsauginę kaukę svarbu, kad veidas būtų kuo labiau matinis.

„Žinoma, jei jau yra naudojama kreminė pudra ar šlapios priemonės, jas reikėtų labai gerai užfiksuoti, kad makiažas laikytųsi kuo ilgiau. Kuo labiau matinė bus kreminė pudra, tuo geriau laikysis makiažas.

Toms, kurios turi probleminę, riebią odą smakro srityje ar su kauke veidas stipriai riebaluojasi, rekomenduočiau rinktis vandeniui atsparias priemones. Dažniausiai jos būna labiau maskuojančios, ilgiau išliekančios ir labiau matinės“, – pataria M.Daikerytė.

Dainiaus Ščiukos nuotr./Milita Daikerytė
Dainiaus Ščiukos nuotr./Milita Daikerytė

Svarbi ir odos priežiūra

Dėvint apsaugines kaukes taip pat nereikėtų pamiršti puoselėti sveiką odos būklę. Militos grožio studijos kosmetologė Martyna pataria, kaip šiuo metu reikėtų prižiūrėti veido odą.

„Būtina naudoti geras drėkinamąsias priemones – kremą ir serumą. Svarbu, kad šiose priemonėse būtų keramidų, kurie padės atstatyti odos barjerinę funkciją ir elastingumą, užkirs kelią drėgmės netekimui. Teisingai prižiūrima oda geriau apsisaugos nuo neigiamų kaukių dėvėjimo pasekmių“, – aiškina kosmetologė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius