-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Parfumerija: 3 madingiausios tendencijos

Aromatas – tai, kas stipriai žadina jausmus. Ekspertai pabrėžia, kad vis daugiau moterų ir vyrų renkasi kvepalus vadovaudamiesi būtent šiuo kriterijumi, t. y. ieško produkto, su kuriuo juos sietų asmeninis ryšys.
Kvepalai
Kvepalai / Vida Press nuotr.

Prognozuodamas naujausias parfumerijos vėjus tyrimų kompanijos „Euromonitor International“ analitikas Nicholas Micallefas nurodė tris tendencijas, kurios aktyviai veikia visą rinką – ir „premium“, ir masinės gamybos prekių.

1. Didėjantis susidomėjimas nišiniais aromatais

Gamintojai dažniau naudoja neįprastus, alternatyvius ingredientus, pavyzdžiui, druską, šafraną. 

„Vartotojai ieškos aromatų, su kuriais galėtų susitapatinti ir pajusti emocinį ryšį.“ Todėl, pasak Nicholas Micallefo, jie verčiau pirks nišinius ir brangesnius „premium“ klasės kvepalus nei tokius, kuriems tinka apibūdinimas „homogeniški“ („vienodi“). Reaguodami į šį stiprėjantį poreikį gamintojai dažniau naudoja neįprastus, alternatyvius ingredientus, pavyzdžiui, druską, šafraną, padedančius įtikti pirkėjams individualistams. Kita vertus, didieji rinkos žaidėjai įsigyja nišinių aromatų kompanijas, pavyzdžiui, po „Estée Lauder“ sparnu atsidūrė „Le Labo“ ir „Parfums Frédéric Malle“.

TAIP PAT SKAITYKITE: „Galion“: iš užmaršties prikelti kvepalai

Vida Press nuotr./Kvepalai
Vida Press nuotr.

2. Buteliukų suasmeninimas

Nors mados sekėjai jau seniai naudojasi galimybe žymėti drabužius ir aksesuarus savo inicialais, ši tendencija tik dabar, anot Nicholas Micallefo, ima reikštis grožio industrijoje. Kaip ryškų pavyzdį jis nurodo „Burberry“ kvepalus „My Burberry“: pirkėjams suteikiama galimybė nemokamai papuošti savo monograma 90 ml talpos buteliuką.

Vida Press nuotr./Kvepalai
Vida Press nuotr.

3. Nauja patirtis perkant

Dar viena „Euromonitor International“ analitiko paminėta tendencija – pardavėjų pastangos padaryti kvepalų pirkimą patrauklesnį ir įdomesnį. Tarkim, Niujorko parduotuvė „Saks Fifth Avenue“ atidarė aromatų biblioteką, kuri leidžia klientams daugiau sužinoti apie nusižiūrėtų kvapų istoriją ir padeda tapti labiau informuotais pirkėjais.

TAIP PAT SKAITYKITE: Naujausios grožio tendencijos: žalsvos akys ir vyšninės lūpos

Kitas, Nicholas Micallefo nuomone, vertas dėmesio pavyzdys – Londono „Covent Garden“ parduotuvėje esantys informatyvūs „Chanel“ ir „Dior“ kompanijų stendai: juose pristatomi istoriniai, paveldui atstovaujantys aromatai, madingos naujienos ir geriausiai perkami kvapai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius