-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Pavasariškas grožio pliūpsnis „Oskarų“ ceremonijoje: šukuosenos ir makiažas

„Oskarų“ teikimo ceremonija – vienas laukiamiausių pramogų pasaulio metų renginių. Ir ne tik dėl to, kad jame apdovanojami talentingiausi kino kūrėjai, aktoriai ir geriausi filmai. Labai smalsu, kas ką vilkėjo, kaip atrodė, kokius papuošalus ar šukuosenas rinkosi ir su kuo atėjo. Sukneles ir kostiumus bei mados namus jau aptarėme, o kaip dėl šukuosenų ir makiažo?
Alicia Vikander, Olivia Munn, Cate Blanchett
Alicia Vikander, Olivia Munn, Cate Blanchett / Vida Press nuotr.

Pažvelgus į daugumą žymiausių moterų aktorių matyti, kad į ceremoniją praėjusį sekmadienį įsisuko pavasaris. Suknelės – spalvingos, atviros, šarmingos, o makiažas – gaivus, ne per ryškus, dažnai monochrominis.

Makiažo meistrai dažniausiai stengėsi išryškinti garsių klienčių akis ir prigesinti lūpas, tačiau pasitaikė ir atvirkščiai – kai lūpos tapo pagrindiniu makiažo akcentu.

Aktorių bei modelių šukuosenos buvo kuriamos atsižvelgiant į karščiausias šio meto tendencijas – įmantrūs kuodai ir kuodukai, kartais net keli, įvairiausiais būdais supintos kasos arba ištiesinti palaidi plaukai. Ko buvo išties mažoka, tai garbanų.

Štai keletas labiausiai į akį kritusių įvaizdžių, galinčių tapti puikiu įkvėpimo šaltiniu!

„Oskarą“ už geriausią antraplanį vaidmenį (filme „Danų mergina“) pelniusi aktorė Alicia Vikander atrodė gaiviai, natūraliai ir sužavėjo subtiliu makiažu. Daug kam įsiminė ir jos šukuosena – surištas pusiau kuodas bei paliktos laisvai krentančios sruogos.

Vida Press nuotr./Alicia Vikander
Vida Press nuotr./Alicia Vikander

Į „Oskarą“ pretendavusios (už vaidmenį filme „Kerol“) Cate Blanchett žydra suknelė puikiai tiko prie mėlynų aktorės akių ir šviesių plaukų. Juodas apvadas ir tamsiais šešėliais padažyti išoriniai kampučiai gražiai paryškino aktorės akis. 

Vida Press nuotr./Cate Blanchett
Vida Press nuotr./Cate Blanchett

Olivia Wilde sužavėjo šukuosena, panašia į „išvirkštinę kasą“, kurią visai neseniai mokėme pinti vaizdo pamokoje. Kasos šiais metais – labai karšta tendencija; gražiai supintos, puikiausiai tinka ir ant raudonojo kilimo. Olivios, kaip ir Alicios, makažias natūralus, žemės tonų, neperkrautas.

Vida Press nuotr./Olivia Wilde
Vida Press nuotr./Olivia Wilde

Pretendentė į „Oskarą“ Rooney Mara sudomino kitokiu, šaltu, grožiu. Pirmiausia į akis krito tamsių plaukų ir blyškios odos kontrastas. O iš pirmo žvilgsnio griežta plaukų šukuosena iš tiesų buvo žaisminga. Rooney plaukai buvo padalyti į kelias dalis ir tvirtai surišti į vertikalius kuodukus, kuriuos jungė kasa. Įvaizdį papildė rudų tonų akių šešėliai, labai tikę prie žalsvų akių, ir tamsiai raudonas lūpdažis. Tačiau bene labiausiai Rooney gerbėjams įstrigo, kad aktorė... šypsojosi!

Vida Press nuotr./Rooney Mara
Vida Press nuotr./Rooney Mara

Aktorė bei modelis Olivia Munn ceremonijoje įrodė, kad yra moterų, kurioms tinka oranžinis lūpdažis, ir net labai! Prie lūpų spalvos buvo priderinti persikų spalvos skaistalai, šviesą atspindinti pudra veidui suteikė gaivaus spindesio, o akių šešėlių spalva idealiai atkartojo rudas akis.

Vida Press nuotr./Olivia Munn
Vida Press nuotr./Olivia Munn

„Žvaigždžių karų“ žvaigždė Daisy Ridley ant raudono kilimo pasirodė su įmantriu pūstu kuodu-kasa, kurio surišimas priminė vertikaliai sujungtų žiedų fragmentą. Kad įvaizdis neatrodytų pernelyg rimtas, apačioje aktorės stilistė paliko nedidelę plaukų uodegėlę. Įvaizdį užbaigė ryškus matinis lūpdažis.  

Vida Press nuotr./Daisy Ridley
Vida Press nuotr./Daisy Ridley

Jennifer Garner ant raudonojo kilimo atrodė labai rafinuotai. Aktorė išsliuogė iš pamėgtų džinsų ir bluzonų į prabangią juodą suknelę ir susikūrė dramatišką įvaizdį. Stipriai padūmavusios akys, rusvai padažytos putlios lūpos, žemai surištas kuodas ir dailūs auskarai. Tai pirmasis jos, kaip vienišos moters, pasirodymas „Oskarų“ teikimo ceremonijoje po skyrybų su aktoriumi Benu Afflecku. Ir labai vykęs!

Vida Press nuotr./Jennifer Garner
Vida Press nuotr./Jennifer Garner

„Oskaro“ už geriausią aktorės vaidmenį (filme „Džoja“) nominantė Jennifer Lawrence ant raudono kilimo pasirodė su nauja šukuosena – pašviesintais tiesiais plaukais, kirptais bobo stiliumi. Tiesūs blizgantys plaukai – dar viena karšta šių metų kryptis. 

Vida Press nuotr./Jennifer Lawrence
Vida Press nuotr./Jennifer Lawrence

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius