Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Plaukų ekspertė apie šventinių šukuosenų tendencijas: svarbu nepersistengti

Nenumaldomai artėjančios didžiosios žiemos šventės įkvepia moteris ir merginas nepriekaištingai pasirūpinti tinkamais drabužiais, makiažu bei šukuosena. Plaukų stilistė Liuda Šluinskytė, geriau žinoma kaip „Jazz‘as plaukuose“, pranešime žiniasklaidai dalijasi patarimais, kaip pasirūpinti plaukais, kad tiek per Kalėdas, tiek Naujųjų metų išvakarėse moterys jaustųsi pakiliai ir išsiskirtų iš minios.
Šventinis įvaizdis
Šventinis įvaizdis / 123RF.com nuotr.

Ryškiausios tendencijos

Kalėdos ir Naujųjų metų išvakarės – skirtingų nuotaikų šventės, tad Liuda rekomenduoja į tai atsižvelgti ir nepersistengti planuojant šukuoseną. Kadangi Kalėdos – šeimos šventė, jos metu pasipuošti reikėtų kukliau, vengti blizgučių, didelių aksesuarų ir sudėtingų šukuosenų. „RICH Hair Care“ ambasadorė pataria rinktis tvarkingą kuodą ar kuklias garbanas: „Kalėdų vakarinė šukuosena turėtų būti paprasta, neprovokuojanti“, – tikina plaukų stilistė.

Prabangiam Naujųjų metų vakaro įvaizdžiui sukurti patariama nebijoti eksperimentuoti su plaukais, ypač jeigu laukia teminis vakarėlis.

„Švenčiant Naujuosius metus galima tikra šukuosenų įvairovė. Jeigu vakarėlis neturi temos, moterys dažniausiai renkasi garbanas, o jei visgi planuojama apsilankyti teminiame vakarėlyje, siūlau nebijoti eksperimentuoti su savo plaukais – panaudoti aksesuarų ar kitaip pasipuošti. Taip pat patartina atsižvelgti ir į šukuosenų tendencijas, vyravusias nuo ketvirto dešimtmečio iki dabar, nes grįžta praėjusių laikotarpių šukuosenų mados“, – pataria L.Šluinskytė.

Šukuosena namų sąlygomis

Ne visos moterys prieš šventes randa laiko apsilankyti pas grožio specialistus ar plaukų stilistus, todėl dažna renkasi susiformuoti norimą šukuoseną namuose.

Pasak plaukų ekspertės, pasidaryti šukuoseną namuose nėra sudėtinga, nes galima pasirinkti paprastesnį, daug priemonių ir specialistų rankų nereikalaujantį įvaizdį.

„Manau, kad paprasčiausias būdas atrodyti šventiškai yra išsitiesinti arba susigarbanoti plaukus. Šventiškoms garbanoms sukurti galite naudoti specialias žnyples arba išbandyti lengvesnį metodą – susipinti plaukus į kasas. Po kelių valandų jas išleidus, plaukai bus gražiai banguoti“, – pataria plaukų stilistė.

Ji taip pat primena, kad reikėtų nepamiršti ir tokių šukuosenų, kaip tradicinė „arklio uodega“. Šiai šukuosenai išskirtinumo gali suteikti fiksacijos priemonės su blizgesiu, o šventinio žavesio – plaukų lankeliai, segtukai ar skarelės.

Vida Press nuotr./Į uodegą surišti plaukai
Vida Press nuotr./Į uodegą surišti plaukai

Plaukų priežiūra šventiniu laikotarpiu

Nepriklausomai nuo to, ar artėja šventės, ar ne, Liuda pabrėžia, kad moterys bei merginos turėtų reguliariai rūpintis savo plaukais, o šventiniu sezonu priežiūrą dar labiau suintensyvinti. Pasak jos, kad plaukų būklė būtų nepriekaištinga, reikia kuo dažniau maitinti plaukus ir stengtis naudoti kiek galima mažiau karštų priemonių.

„Kadangi per šventes plaukus moterys formuoja dažniau, įprastos šampūno ir kondicieriaus sąjungos gali nepakakti. Rekomenduojama plaukus palepinti balzamais bei argano aliejumi“, – sako plaukų stilistė ir priduria, kad naudojant plaukų garbanojimo ar tiesinimo žnyples, reikėtų stengtis nepažeisti plaukų bei naudoti apsaugą nuo karščio.

L.Šluinskytė rekomenduoja išsirinkti plaukų tipui tinkamus produktus bei saugoti plaukus nuo išsišakojimo, skilinėjimo ir lūžinėjimo, nealinant jų stipriomis fiksacijos priemonėmis. Taip pat nerekomenduojama plaukų dažnai rišti į standžius kuodus, tvirtus pynimus – iš pirmo žvilgsnio nekaltos šukuosenos gali pakenkti plaukams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius