Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

Plaukų priežiūra rudenį: ką daryti, kad jie nesausėtų, neskilinėtų ir neslinktų

Pasibaigus lepinusiai šilumai ir saulėtiems orams ir prasidėjus tikresniam rudeniui, oro pokyčius labai jaučia mūsų oda ir plaukai. Pastarieji tampa sausesni, šiurkštesni, ima slinkti, skilinėti, elektrintis. Ką daryti, kokias priemones naudoti ir kokiomis procedūromis užsiimti, kad plaukai atrodytų sveiki, gautų drėgmės ir taptų paklusnūs?
Moteris nepatenkinta savo plaukais
Moteris nepatenkinta savo plaukais / 123RF.com nuotr.

Kaip teigė grožio salono „Yury“ plaukų stilistas Žygimantas Balynas, reikia investuoti laiko į plaukų priežiūrą, jei norite džiaugtis gražiais, sveikais plaukais. Tad reikėtų ne tik pas savo plaukų stilistą lankytis, bet ir skirti laiko tam tikroms procedūroms, ritualams namuose.

Drėkinamosios procedūros, vitaminai ir serumai

Rūpinantis savo plaukais rudenį, stilistas rekomenduoja kartą ar du per mėnesį pasidaryti procedūrą, kuri drėkintų arba regeneruotų patį plauką. „Šias procedūras galima pavadinti ritualais plaukams. Jos jau ateina ir į Lietuvą. Tarkime, viena tokių – procedūra garais. Ji plaukams suteikia drėgmės, o ši reikalinga, kad plaukas būtų elastingesnis, minkštesnis ir sveikesnis“, – sakė pašnekovas.

Kitas jo patarimas – labai svarbu naudoti maitinamąsias kaukes bent kartą per savaitę. Žiemą, kai oras ims dar labiau keistis, kaukę, pasak Ž.Balyno, bus galima naudoti net ir du kartus per savaitę.

Jis taip pat primena nepamiršti vitaminų, nes pirmiausia būtina stiprinti organizmą, o paskui jau naudoti visas išorines priemones.

Kadangi šiuo laikotarpiu daug kam ima slinkti, elektrintis plaukai, trūkinėti galai ir pan., pašnekovo teigimu, svarbiausia yra pastiprinti patį plauką. O tam puikiai tinka serumai.

„Profilaktiškai rekomenduoju panaudoti serumą plaukams, kuris skatintų jų augimą ir juos stiprintų. Serumą reikėtų naudoti dar ant šlapių plaukų, prieš juos džiovinant. Paskirstyti ant plaukų šaknų, įtrinti ir tada išdžiovinti. Pirmą mėnesį jį galite naudoti po kiekvieno plovimo, prasidėjus antram mėnesiui – pradėkite retinti. Serumas yra profilaktinis plauko pamaitinimas ir apsauga. Jis skatina plauko augimą, taigi atsiranda daugiau trumpų plaukučių, plaukas tampa tvirtesnis“, – paaiškino specialistas.

Profilaktiškai rekomenduoju panaudoti serumą plaukams, kuris skatintų jų augimą ir juos stiprintų.

Blondinės – būkite atsargios su aliejinėmis kaukėmis

Pasak stilisto, plaukams galima naudoti aliejines kaukes ar pačius plaukus tiesiog tepti įvairiais aliejais: makadamijų, arganų, kad palaikytumėte drėgmę. Tik labai svarbu neužvakuumuoti paties plauko, nepadauginti priemonių. Jis atkreipė dėmesį į aliejų plaukams naudojimą esant karštoje aplinkoje – užsitepę aliejų ir ilgai laikydami pirtyje nudeginsite plauką, nes karštoje aplinkoje aliejus verda. Tad tokioms kaukėms geriausiai tinka kambario temperatūra.

Blondinėms, vietoj aliejų, stilistas rekomenduoja naudoti plaukų šilką – tai yra lengva apsauga nuo karščio. „Jo konsistencija panaši į aliejaus, bet nėra geltonio. Jei esate blondinė ir norite išlaikyti šaltą atspalvį, būna, kad plaukuose atsiranda geltonis. Jį iššaukia kai kurie šampūnai, taip pat – aliejai. Taigi blondinėms labiau rekomenduočiau naudoti šilką, o ne aliejines kaukes ar aliejus, siekiant išvengti geltonumo“, – patarė Ž.Balynas.

Jo teigimu, jei vis dėlto naudojate aliejines kaukes, svarbiausia jų per ilgai nelaikyti. Ir, jei naudojate aliejų galams, o jo pati konsistencija yra labai geltona, būkite atsargios, nes veikiausiai neišvengsite to geltonumo ir plaukuose.

Kalbėdamas apie kaukes, pašnekovas pabrėžė, kad geriausia būtų rinktis kreminės (kaip rankų kremo) konsistencijos (jose taip pat gali būti aliejų). Kuo kaukė riebesnė, tuo labiau absorbuojasi į patį plauką ir jį geriau pamaitina, nenuvarva.

123RF.com nuotr./Plaukų kaukė
123RF.com nuotr./Plaukų kaukė

Kaip naudoti kaukę? Ritualas turėtų būti toks: dukart galva trenkama šampūnu, kad atsidarytų plauko žvynelis ir būtų pašalinti visi nešvarumai, išskalaujama, plaukai nusausinami rankšluosčiu. Tada tepama riebi kaukė, tik nuo šaknų svarbu palikti 1–2 cm, kad jų neapsunkintumėte. Užtepus kaukę ant galvos dedamas maišelis, apvyniojamas rankšluostis. Kaukę reikėtų palaikyti 15–20 minučių, tada išskalauti plaukus drungnu vandeniu, nebenaudojant jokių priemonių, ypač šampūno, nes kitaip neliks jokio poveikio.

Ką daryti, jei šaknys riebios, o galai sausi?

Kalbant apie kasdienę plaukų priežiūrą, pasak plaukų stilisto, būtina naudoti šampūną ir kondicionierių ir atsirinkti priemones pagal savo plaukų tipą: sausi, linkę riebaluotis, dažyti, garbanoti ir t. t.

„Dažnai klientės skundžiasi, kad galvos oda linkusi riebaluotis, o plaukų galai sausi. Ką daryti tokiu atveju? Aš siūlau maišyti šampūnus, t. y. vieną kartą plaunate šampūnu, skirtu riebiai galvos odai, išskalaujate, o antrą kartą tepate šampūną (labiau ant galų), skirtą sausiems plaukams. Išskalaujate ir ant galų užtepate kondicionierių, paskui jį išskalaujate“, – patarė specialistas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius