Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Poilsis vonioje: 3 kvapnūs druskos mišiniai rytui, dienai ir vakarui

Tarsi įprasta, kad norint pasimėgauti poilsiu vonioje geriausias laikas yra vakaras. Niekas tam neprieštarauja. Tačiau vonia ir jos teikiamas malonumas galimas ir rytais ar net dieną. Šilta vonia padeda ne tik skaudantiems raumenims, pavargusiam kūnui, ji puikiai nuramina ir protą, pašalina įtampą arba tiesiog pagerina savijautą ir nuotaiką.
Druska voniai
Druska voniai / Vida Press nuotr.

Portalas helloglow.co siūlo tris kvapnius druskos mišinius, specialiai skirtus rytui, dienai ir vakarui. Sakysite, kokia dar vonia ryte ar dieną? Bet juk savaitgalis, o ypač ilgasis, tam puikiai tinka. Kita vertus, rytinė vonia irgi galėtų tapti retu, bet maloniu ritualu.

Kaip pasigaminti druskos mišinį voniai?

Svarbiausią vaidmenį čia vaidina eteriniai aliejai. Atsižvelgiant į tai, kokio poveikio norite, tokį aliejų ar jų mišinį ir teks rinktis. Tad jums reikės geros kokybės druskos (jūros, Himalajų, Epsomo), eterinių aliejų (geriausia ekologiški), keletos stiklinių indelių, kuriuos galima sandariai uždaryti.

Vida Press nuotr./Druska voniai
Vida Press nuotr./Druska voniai

Receptas rytui

Svarbiausias uždavinys ryte yra pabusti. Norime jaustis energingi, žvalūs, nusiteikti ilgai (dažniausiai darbo) dienai. Šis druskos mišinys voniai yra kaip tik tai, ko reikia būtent rytui.

Jums reikės:

  • ½ stiklinės jūros druskos;
  • 10 lašų apelsinų eterinio aliejaus;
  • 5 lašų rozmarinų eterinio aliejaus.

Kaip paruošti? Druską sumaišykite su eteriniais aliejais ir gautą mišinį supilkite į sandarų stiklinį indelį. Jo užteks keletui kartų. Norėdami pasimėgauti vonia, tiesiog įpilkite kaušelį mišinio. Vonioje patariama gulėti apie 15–20 minučių.

Jūros druska turi daug naudingų medžiagų: kalio, kalcio, bromo, jodo, magnio. Ji raminamai ir teigiamai veikia nervų sistemą, gydo. Apelsinų eterinis aliejus valo odą, skatina ląstelių atsinaujinimą, ypač tinka sausai odai, gerina nuotaiką, suteikia energijos, optimizmo. Rozmarinų eterinis aliejus gerina savijautą, gaivina, padeda sutelkti dėmesį.

Receptas dienai

Dirbantiems visą dieną pasimėgauti vonia per pietus tikrai nepavyks, tačiau tai drąsiai galite daryti savaitgaliais. Svarbiausia to nedaryti iš karto po priešpiečių ar pietų. Pavalgius turi praeiti dvi valandos.

Jums reikės:

  • ¼ stiklinės Himalajų druskos;
  • ¼ stiklinės Epsomo druskos;
  • 15 lašų greipfrutų eterinio aliejaus.

Kaip paruošti? Sumaišykite visas sudedamąsias dalis ir suberkite į sandarų stiklinį indelį. Norėdami pasimėgauti vonia, įpilkite kaušelį mišinio. Vonioje praleiskite apie 15–20 minučių.

Himalajų druska pasižymi detoksikaciniu poveikiu, drėkina odą, atpalaiduoja, teigiamai veikia esant odos problemoms, tokioms kaip dermatitas. Epsomo druska yra natūrali priemonė, gamtoje randamas magnio ir sulfato junginys. Ji puikiai tinka skaudantiems raumenims, padeda atsipalaiduoti, iš organizmo šalina toksinus. Greipfrutų eterinis aliejus yra stiprus antioksidantas, padeda įveikti nerimą, skatina atsipalaiduoti.

Vida Press nuotr./Druska voniai
Vida Press nuotr./Druska voniai

Receptas vakarui

Ryte mums reikia energijos, dieną galime pasimėgauti detoksikacijos procedūra, o vakare tikrai norisi atsipalaiduoti ir pasiruošti geram miegui. Tam puikiai tiks Epsomo druska, levandų ir ramunėlių eteriniai aliejai.

Jums reikės:

  • ½ stiklinės Epsomo druskos;
  • 10 lašų levandų eterinio aliejaus;
  • 10 lašų ramunėlių eterinio aliejaus.

Kaip paruošti? Viską sumaišykite ir supilkite į stiklinį sandarų indelį. Eidami į vonią įpilkite kaušelį mišinio ir pasimėgaukite ja apie 20 minučių.

Levandų eterinis aliejus puikiai ramina, padeda įveikti galvos skausmą, blogą nuotaiką, mažina nuovargį, padeda geriau užmigti. Ramunėlių eterinis aliejus malšina raumenų skausmą, padeda įveikti stresą, nerimą, gerina miegą.

Įspėjimas: jei sergate širdies ligomis, turite bėdų dėl kraujospūdžio, laukiatės ar maitinate kūdikį, pasikonsultuokite su gydytoju, ar vonia su druska yra geras sprendimas, kokia turėtų būti mišinio koncentracija, kokie eteriniai aliejai jums galimi, kokia turėtų būti vandens temperatūra ir pan.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius