Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

POP–UP šukuosenų teatras: menas, kuriamas „čia ir dabar“

„Čia ir dabar“ koncepcija – POP-UP renginio specifika: veiksmas prasideda, baigiasi ir daugiau tokiu pat pavidalu nebekartojamas. Pirmadienio vakarą Vilniaus Rotušės svečiai pamatė pas mus dar neregėtą vaidinimą, kurio pagrindinis herojus buvo plaukai, tiksliau – pačios įvairiausios, fantastiškiausios šukuosenos.
Spektaklio akimirka
Spektaklio akimirka / Gretos Skaraitienės nuotr.
Temos: 2 Menas Šukuosena

Jas sukūrė talentingi stilistai su savo komandomis: vilniškiai Rūta Šmolkaitė („Bliss & Fashion“), Michailas Kodesnikovas („MY Studio“), Valerijus Gigevičius ir Justė Margarita („UFF“), kauniškiai Kęstutis Šaikus („Adore Beauty & Style“), Irina Zudova („Domini“), klaipėdiškė Ramunė Vigelė („Ramunės linija“).

Gretos Skaraitienės nuotr./Spektaklio akimirka
Gretos Skaraitienės nuotr./Spektaklio akimirka

Meistrai gavo įdomią užduotį: padedami aktorių, šokėjų, muzikos, šviesos, vaizdo projekcijų įkūnyti žmogaus tapimo kūrėju kelią. Įvairių rūšių menų sintezė leido jiems įkūnytis savo vizijas, siejamas bendros temos „Jei mano gyvenimas būtų garsas, kaip jis skambėtų šiandien?“. Žiūrovai stebėjo, kaip šukuosenos atgyja, bendrauja tarpusavy, demonstruoja savo charakterius, santykį su pasauliu.

Novatoriškas šou

Renginio sumanytojams pavyko pasiekti vieną iš renginio tikslų – parodyti, kad kirpėjas – toks pat menininkas, kaip muzikantas, choreografas, aktorius, šokėjas. Kita vertus, žiūrovams buvo suteikta galimybė per novatorišką reginį pamatyti, kaip kūrėju tampama ir kokie iššūkiai laukia tame kelyje.

Gretos Skaraitienės nuotr./Spektaklio akimirka
Gretos Skaraitienės nuotr./Spektaklio akimirka

„Man labai patiko šis šou, jis mane nustebino. Esu dalyvavęs daugelyje renginių, kuriuose buvo demonstruojamos šukuosenos. Paprastai jos tiesiog parodomos ir tiek. O čia buvo daug turinio ir daug profesionalumo. Pastarojo pramoginiuose renginiuose labai pasigendu. Taigi, esu nustebęs ir labai sveikinu šio renginio įgyvendintojus“, – paklaustas apie įspūdį sakė renginių režisierius Vytenis Pauliukaitis.

Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Eugenijus Skerstonas ir Vytenis Pauliukaitis
Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Renginio svečiai - Eugenijus Skerstonas ir Vytenis Pauliukaitis

„Pop-up“ šukuosenos teatrą inicijavo kompanija „Femina Bona“ su vadove Rasa Balčiūniene priešaky, spektaklį režisavo  Erika Purauskytė, choreografiją kūrė Marijanas Staniulėnas, vaizdo projekcijas – vaizdo menininkė Vesta Obolevičiūtė, už garsą buvo atsakingas šių metų Lietuvos eurovizinės dainos autorius Vytas Bikus, už šviesą – su Oskaro Koršunovo teatru dirbantis šviesų dailininkas Eugenijus Sabaliauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius