Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Porcelianinė veido oda: 6 pagrindinės priemonės ir japoniškas veido odos valymas

Veido odos priežiūra – sritis, kurioje dviračio išradinėti nereikėtų. Kosmetikos priemonių kūrimo, gamybos ir galiausiai jų tyrimų dešimtmečiai į pagrindinį klausimą jau atsakė užtikrintai. „Šveitiklis, prausiklis, tonikas, serumas, veido kremas ir SPF apsauga – tokia aktyviai naudojama kolekcija turėti rekomenduojama kiekvienam, puoselėjančiam savo veido odą“, – eilės tvarką dėsto „Eurovaistinės“ grožio vaistinių vadovė Aušra Vareikienė.
Aušra Vareikienė
Aušra Vareikienė / „Eurovaistinės“ nuotr.

Interviu 15min specialistė dalijasi nedaug kam žinomomis grožio puoselėjimo procedūromis, nepelnytai neįvertintomis priemonėmis bei paneigia grožio mitus.

1. Šveitiklis

Fotolia nuotr./Grūdėtas veido odos šveitiklis
Fotolia nuotr./Grūdėtas veido odos šveitiklis

A.Vareikienė primena, kad veidą šveisti būtina, tačiau nereikia persistengti. Geriausia tai daryti ne dažniau nei 1–2 kartus per savaitę.

Šveitiklis pašalina negyvas odos ląsteles, be to, vėliau naudojamoms odos priežiūros priemonėms atveria kelią kur kas geriau įsigerti į epidermį.

Žmogaus oda yra skaidri, todėl senstant joje regima visa kraujo apykaita, o šveitiklis padeda atgaivinti odos spalvą.

Vis dėl to suklusti turėtų į jautrumą, raudimą linkusios odos savininkai. Pastariesiems rinktis derėtų priemones be grūdelių, pavyzdžiui, glikolio rūgšties šveitiklį. Šveitiklių, kurių konsistenciją sudaro grūdeliai, vengti reikėtų ir žmonėms su riebia veido oda.

„Jeigu ji riebi, linkusi spuoguotis, grūdeliais mes iš vienos poros į kitą galime nunešti uždegimą“, – teigia A.Vareikienė.

Šveitimo procedūras be reikalo ignoruoja vyresni žmonės. Pasak grožio vaistinių vadovės, itin rekomenduojama šveisti vyresnio amžiaus odą. Tokią, kuriai trūksta spindesio, kuri prarado gaivią spalvą.

Žmogaus oda yra skaidri, todėl senstant joje regima visa kraujo apykaita, o šveitiklis padeda atgaivinti odos spalvą.

2. Prausiklis

123RF.com nuotr./Prausiklis
123RF.com nuotr./Prausiklis

Tikslią veido odos priežiūros rutiną kartoti reikėtų du kartus dienoje – ryte ir vakare, mainant dieninį veido kremą su naktiniu. Pasak A.Vareikienės, jeigu veido odos šveitimą atliekame griežtai daugiausia porąkart savaitėje, likusioms procedūros naudojame veido prausiklį. Grožio vaistinių vadovė dalijasi ir dar nedaug kam žinomos procedūros receptu:

„Rekomenduoju japonišką veido odos valymą. Pirmiausiai reikia pradėti nuo makiažo tirpinimo – geriausiai jį tirpina aliejiniai prausikliai. Na o tada pereiti prie pačios odos valymo. Kai mes nuvalome makiažą aliejiniu prausikliu, antras žingsnis galėtų būti gelinis prausiklis, kietas muilas, pienelis – kaip jūs mėgstate, kuris pradės odos valymą.“

3. Tonikas

123RF.com nuotr./Tonikas
123RF.com nuotr./Tonikas

Tiesa, A.Vareikienė suskuba pabrėžti, kad nereikėtų painioti prausiklių ir micelinio vandens, kuris atlieka valiklio funkcijas – pastarąjį reikėtų nuplauti.

Grožio vaistinių vadovės rekomendacija: micelinį vandenį naudoti lengvo makiažo nuvalymui, o po to – toniką. Svarbu tai, kad micelinis vanduo neatlieka toniko darbo – geriausiam rezultatui pasiekti vis tik naudoti reikėtų abi šias priemones.

Tonikas yra ta odos priežiūros priemonė, kuri užbaigia odos valymą, atidaro poras, todėl kitos priemonės kur kas skvarbiau neša veikliąsias medžiagas į giluminius sluoksnius.

„Toniką reikėtų rinktis pagal savo odos tipą – jis yra ta odos priežiūros priemonė, kuri užbaigia odos valymą, atidaro poras, todėl kitos priemonės kur kas skvarbiau neša veikliąsias medžiagas į giluminius sluoksnius. Tos priemonės, kurias dėsite po toniko – serumas ir kremas – veiks daug efektyviau ir giliau“, – pabrėžia A.Vareikienė.

„Eurovaistinės“ atstovė taip pat pastebi, kad klientams neretai kyla klausimų dėl anksčiau minėtų priemonių techninio vartojimo:

„Toniką galima tepti ir rankomis, yra tokios esencijos, kurias net būtų gaila naudoti ant vatos diskelio, nes jos tiesiog susigertų. Micelinį vandenį rekomenduojama dėti ant vatos diskelio ir valyti tol, kol vata lieka švari. Dažniausiai rekomenduojama prausiklį tepti sukamaisiais judesiais, bet griežtų taisyklių nėra, svarbiausiai netampyti odos, stipriai netrinti, viską daryti švelniais, sukamaisiais judesiais, mylint savo odą, stengtis įmasažuoti.“

4. Serumai

123RF.com nuotr./Serumas
123RF.com nuotr./Serumas

Tarsi savaime suprantama, kad serumai yra prabangioji odos priežiūros dalis, kuri yra, ko gero, dargi ir vertingiausia.

„Serumas – kategorija, turinti didžiausią kiekį mūsų odai naudingų medžiagų, bet visada kviečiu būti atidiems ir pasirinkti tinkamą serumą sau, pasikonsultuoti su vaistininkais ir konsultantais, o prireikus – išsitirti veido odą. Tinkamai parinktas serumas tiesiog daro stebuklus, o jų yra visiems atvejams – pradedant raukšlėmis, baigiant pigmentinėmis dėmelėmis, odos stangrumui palaikyti, spuogams, visoms amžiaus grupėms. Turime serumų net ir visoms vyrų odos problemoms spręsti“, – vardija A.Vareikienė.

5. Veido kremas

123RF.com nuotr./Veido kremas
123RF.com nuotr./Veido kremas

Grožio vaistinių vadovė atkreipia dėmesį į tai, kad, retais atvejais, serumų gamintojai šią priemonę skatina naudoti vieną, t. y. nebeužtepant veido odos paviršiaus kremu.

„Jeigu nejaučiate diskomforto, bet serumui pagal jo struktūrą reikalingas ir kremas, o jūs štai paliksite vieną, jis liks ant veido paviršiaus. O juk mūsų ir odos priežiūros priemonės tikslas – kad jis maksimaliai nukeliautų į odos giluminius sluoksnius ir atliktų savo darbą. Visada reikalingas kremas, emulsija ar gelis – viską renkamės pagal odos tipą. Jeigu turime riebią veido odą, tai vakare nenorėsime sluoksniuoti daug priemonių. Riebiai odai patinka ant jos kaip šerbetas tirpstančios priemonės. Ryte – atvirkščiai: galbūt emulsija arba apsauginės lengvos tekstūros“, – pasakoja A.Vareikienė.

6. SPF apsauga

Vida Press nuotr./Apsauga nuo saulės
Vida Press nuotr./Apsauga nuo saulės

Tarsi peizažo baigiamieji potepiai, ideali mūsų veido odos priežiūros rutina užbaigiama būti SPF apsaugą turinčios priemonės užtepimu.

Niekada, kad ir kokiu metu grįžtumėte namo, svarbu nepamiršti nusivalyti makiažo, nes iš ryto oda „atsidėkos“ ne tik po vakarėlio raudonomis akimis, bet ir patinimu.

Ši taisyklė, žinoma, galioja rytui, mums ruošiantis išvykti iš namų, dažnai – ruošiantis ant odos uždėti ir makiažo pagrindą.

„Pirmiausiai reikėtų prisiminti, kad geriausias makiažas yra tas, kuris nuvalomas vakare. Niekada, kad ir kokiu metu grįžtumėte namo, svarbu nepamiršti nusivalyti makiažo, nes iš ryto oda „atsidėkos“ ne tik po vakarėlio raudonomis akimis, bet ir patinimu. Visada svarbu nusivalyti makiažą. Bet, žinoma, svarbūs visi žingsniai ir prieš makiažą, kad pasirūpintume oda ir tik tada naudotume dekoratyvinės kosmetikos priemones“, – akcentuoja „Eurovaistinės“ atstovė.

Ekstra: veido kaukė

123RF.com nuotr./Veido kaukė
123RF.com nuotr./Veido kaukė

Esminėje veido odos priežiūros rutinoje garsiai įprastai neaptariama, tačiau ne ką mažiau svarbi priemonė yra veido kaukės. Anot A.Vareikienės, populiarus mitas – tai, kad naudojant kaukes, nereikia jokių valiklių, nes kaukė pati iš pagrindų išvalo veido odą:

„Visiška netiesa. Kaukės paskirtis yra tarsi spa namie, kai jūs skiriate sau laiko. Visas kaukes turime naudoti ant švarios odos – kaukę dedame tik atlikę pilną dienos rutiną. Tik norėčiau paminėti, kad viena iš unikaliausių dabartinės kosmetologijos kaukių – vadinamosios paliekamos naktinės kaukės. Jos puikiai regeneruoja, atstato, detoksikuoja odą, šalina patinimą – siūlyčiau bent kartą gyvenime išbandyti. Na o ypač riebiai odai rekomenduočiau giluminio valymo nulupamas kaukes arba molines kaukes.“

Šis tekstas – projekto „Grožio programa 360“, kurį inicijuoja vaistinių tinklas „Eurovaistinė“ dalis. Išsamiau apie projektą: https://www.apie-eurovaistine.lt/grozis-360/

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius