Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Priauginti plaukai: grožis reikalauja įpročių keitimo

Plaukų priauginimas tampa išties madinga grožio industrijos dalimi. Vos per porą valandų galima pakeisti išvaizdą neatpažįstamai. Populiarėja grožio paslauga, daugėja ir ją atliekančių meistrų, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Moteris ilgais plaukais
Moteris ilgais plaukais / Vida Press nuotr.

Visgi plaukų priauginimas turi daug subtilybių, o forumuose ar socialinių tinklų grupėse galima rasti daugybę skundų bei diskusijų dėl krentančių sruogų ar besiveliančių plaukų – kas dėl to kaltas: meistras ar klientas?

„Pasitaiko ir specialistų klaidų, tačiau ypač daug lemia priaugintų plaukų priežiūra: vos keli prisilietimai su karštu tiesintuvu ar miegojimas šlapia galva gali labai greitai sugadinti turimą rezultatą,“ – pasakoja „Hairsera“ plaukų priauginimo studijos įkūrėja Karolina Miškinė.

Pranešimo autorių nuotr./Karolina Miškinė
Pranešimo autorių nuotr./Karolina Miškinė

Norite gražių priaugintų plaukų? Turėsite atsisakyti daugybės įpročių

Nors pasitaiko meistrų klaidų, labai dažnu atveju priaugintų plaukų būklė priklauso nuo jų priežiūros, ypač, jeigu slinkti ar veltis plaukai pradeda ne iš karto po priauginimo.

„Neabejojame, kad kiekviena klientė rūpinasi savo plaukais: juos prižiūri, šukuoja, tepa įvairias priemones, tačiau per ilgą darbo praktiką spėjau įsitikinti, kad gali pakakti vos vienos klaidos, kad šie susiveltų neiššukuojamai – tai miegojimas drėgnais ar šlapiais plaukais. Priauginti plaukai laiko drėgmę ilgiau, neretai merginos praranda kantrybę juos džiovinti iki galo, todėl taip ir atsitinka,“ – pasakoja specialistė.

Dar vienas įprotis, kurį turėtų pakeisti kiekviena, norinti turėti priaugintus plaukus – tai galvos plovimas pavertus galvą žemyn. Priaugintų šlapių plaukų svoris gali išpešti sruogeles, taip pat pakeisti natūralią plaukų augimo kryptį, kas taip pat skatina vėlimąsi. K.Miškinė priduria, kad galvos trynimas taip pat gali sukelti susivėlimus, todėl rekomenduojama tiesiog švelniai sukamaisiais judesiais šampūną įmasažuoti ir labai gerai nuskalauti.

Kapsulėms pavojingas karštis

Dar vienas priauginamų plaukų priešas, su kuriuo turime elgtis itin atsargiai – tai karščio prietaisai: džiovintuvai, tiesintuvai bei garbanotuvai.

„Džiovinant priaugintus plaukus nerekomenduojame karšto oro srauto iš arti nukreipti į keratino kapsules, nes nuo karščio gali pradėti tirpti keratinas. Klientėms visada rekomenduoju rinktis vidutinio stiprumo karštį. Taip pat tiesinant ar garbanojant priaugintus plaukus negalima liesti kapsulių: tokiu būdu taip pat suardomas keratinas, todėl plaukai pradeda slinkti iš kapsulių. Ypač atsargiai reikia formuoti plaukus, kai priaugintos sruogos būna gerokai nuaugusios nuo šaknų. Neretai šitą taisyklę reikia akcentuoti ir šukuosenas atliekančioms kirpėjoms, kurios nedirba su priaugintais plaukais,“– patarimais dalijasi specialistė.

Turinčioms priaugintus plaukus taip pat rekomenduojama vengti baseinų, pirčių, maudynių jūroje, nes ne tik karštis, bet ir druska bei chloras gali paveikti net tvirčiausias keratino kapsules.

Pastebi, kad plaukų būklei įtakos turi ir sportas

Plaukų priauginimo meistrė dalinasi patirtimi, jog sportuojančių klienčių plaukų būklė po kelių mėnesių nešiojimo būna kur kas prastesnė.

„Teko turėti ne vieną sportuojančią klientę, tad galiu patvirtinti, jog sportuojančioms ir gausiai prakaituojančioms merginoms plaukus tenka keisti dažniau. Keratino kapsulės reaguoja su prakaite esančia druska bei drėgme, kurios ardo keratino kapsules, todėl iš jų išslenka didesnis kiekis plaukų,“ – sako K.Miškinė.

Anot specialistės, chloras labai išsausina priaugintus plaukus – jie tampa šiurkštūs. Visais atvejais meistrė rekomenduoja naudoti plaukų drėkinimo, atstatymo procedūras, kaukes bei aliejus, kad ilgiau galėtumėte džiaugtis gražiais ir žvilgančiais plaukais.

Susivėlinus atlikti plaukų korekcijas, laukia itin nemalonūs rezultatai

„Priauginant plaukus labai svarbu tinkamai įvertinti natūralių plaukų struktūrą. Pagal tai vertiname kokias sruogas klientei parinkti: slaviškas, rusiškas ar itališkas. Slaviški ir rusiški turi nuostabų kritimą ir tiesumą, tuo tarpu itališki plaukai yra gerokai lengvesni, itin natūralių, švelnių atspalvių. Jeigu merginos plaukai linkę banguotis, tai stengiamės tokius plaukus ir parinkti, nes priauginus visiškai tiesius plaukus jai reikėtų kiekvieną dieną savo natūralius plaukus tiesinti tiesintuvu, “ – pasakoja specialistė.

Plaukų priauginimo meistras kiekvienai klientei individualiai turėtų nurodyti optimaliausią trukmę tarp korekcijų. Jei Jūsų plaukai ploni, linkę į slinkimą, rekomenduojama neuždelsti korekcijos, nes kuo daugiau sruogelė nuauga, tuo silpniau laikosi ant natūralaus plauko, todėl gali iškristi daugiau natūralių plaukų ar net vietomis išplikti. Jei jūsų plaukai stori, nėra linkę veltis, tuomet korekciją galima atlikti rečiau.

Pranešimo autorių nuotr./Uždelstas plaukų priauginimas
Pranešimo autorių nuotr./Uždelstas plaukų priauginimas

Pasak specialistės, nesilaikant visų šių taisyklių, galima greitai nusivilti priaugintais plaukais. „Būtent todėl ir sklando daugybė mitų, kad natūralūs plaukai lieka pavargę ir pažeisti po priauginimo. Jeigu norite prisiauginti plaukus, visada rekomenduoju pirmiausia pasidomėti jų kokybe bei pasiryžti juos prižiūrėti, pakeičiant ir kai kuriuos savo įpročius,“ – sako K.Miškinė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius