-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Procedūros, kurios sugrąžina odai švytėjimą

Šveitimas – paviršinio suragėjusio epidermio sluoksnio (arba negyvų odos ląstelių) pašalinimas. Yra daugybė priemonių ir būdų, kaip jį atlikti. Svarbu paisyti odos poreikių ir stengtis, kad ji neišsausėtų ir netaptų dirgli.
Odos šveitimas
Odos šveitimas / Fotolia nuotr.

Veidą galima šveisti namie, tačiau bent retkarčiais (atsižvelgiant į odos tipą) šią procedūrą verta atlikti ir kosmetikos salone. Ypač po žiemos, kai į pabaigą eina odą itin alinantis šildymo sezonas.

 

Šveitimo privalumai

♦ Odai šveisti namų sąlygomis yra įvairių šveičiamųjų kremų, želė arba kaukių, kurių sudėtyje būna susmulkintų vynuogių ar abrikosų kauliukų ir kitokių medžiagų, padedančių pašalinti suragėjusias odos ląsteles. Galite kūno šveitiklių pasigaminti ir pačios.

♦ Po šveitimo oda tampa lygesnė, nepleiskanoja, suminkštėja, sumažėja raukšlelių, šviesėja pigmentinės dėmės, randai, gerėja kraujotaka, spartėja odos atsinaujinimas, geriau įsisavinami kosmetikos produktai.

♦ Jei oda normali ar sausa, ją šveisti patariama kartą per mėnesį, riebią – 2 kartus, riebią ir labai nešvarią – kas 10 dienų.

♦ Tinka šveisti ir suglebusią, netekusią elastingumo, vystančią odą.

♦ Grožio salonuose įprastai atliekamas švelnus paviršinis (sausai, pleiskanojančiai, praradusiai tonusą ir gyvybingumą odai), paviršinis (strazdanotai, nusėtai pigmentinių dėmių, raukšlėtai odai), vidutinio gilumo (esant senatvinėms dėmėms ir gilioms raukšlėms), giluminis (esant mimikos, senatvinėms raukšlėms ar net randams ir akivaizdžiam odos paviršiaus nelygumui) veido odos šveitimas. Šiandien jau taikomi modernūs ir netraumuojantys odos šveitimo metodai.

 

Galimi pavojai

Kartais, nušveitus odą, galimos netikėtos pasekmės: infekcija, kurią gali sukelti bakterijos ir virusai, gali išryškėti smulkios paviršinės kraujagyslės, atsirasti odos polinkis randėti, jautrumas šviesai, netolygi veido pigmentacija. 

 

Jūsų dėmesiui – populiariausios odos šveitimo ir valymo procedūros.

ULTRAGARSINIS ŠVEITIMAS

Jis atliekamas ultragarso bangomis ir nespaudžiant odos. Ultragarso bangos – tai įvairaus dažnio virpesiai, veikiantys odos audinius. Procedūros metu oda sudrėkinama atitinkamomis želė konsistencijos medžiagomis arba vandeniu ir nuo jos nuvalomos suragėjusios ląstelės, iš riebalų liaukų pašalinamas purvas, riebalai, palygėja odos reljefas.

Be to, oda ne tik nušveičiama, bet ir atliekamas jos mikromasažas.

Privalumai: be skausmo išvalomi spuogai ir komedonai, susitraukia poros, palygėja odos paviršius, oda netraumuojama ir po procedūros nebūna paraudusi. Šis metodas labai naudingas vystančiai ir netekusiai stangrumo odai. Jis rekomenduojamas paaugliams ir vyrams, nemėgstantiems skausmingo mechaninio odos valymo.

 

VAKUUMINIS ŠVEITIMAS

Dažniausiai taikomas spuoguotai odai. Atliekamas specialiu pneumatiniu aparatu su piltuvėlio formos antgaliu. Juo išsiurbiamas iš porų riebalų perteklius, jų kamščiai ir nešvarumai. Procedūros metu pagerinamas limfos nutekėjimas, oda detoksikuojama, suaktyvinami fagocitai, naikinantys bakterijas ir virusus, paspartinamas dermos ląstelių dalijimasis, todėl lygėja hipotrofiniai randai. Rudens ir žiemos periodu spuogams gydyti oda dar šveičiama ultragarso aparatu su vaisių rūgštimis.

Privalumai: tinka bet kokio tipo (ypač nešvariai) odai, rezultatas akivaizdus jau kitą dieną.

 

ENZIMINIS ŠVEITIMAS

Šveitiklių sudėtyje esantys augalinės kilmės fermentai, saugantys nuo uždegimų ir raminantys odą, sugeria odos paviršiuje esančius nešvarumus, riebalų perteklių, tirpdo poras užkimšusius nešvarumus, šerpetojančias negyvas odos ląsteles. Šios procedūros metu išvaloma apie 70 proc. inkštirų (kiti išvalomi vakuuminiu būdu). Atlikus enziminį šveitimą, veido oda daug geriau pasisavina kosmetikos priemonių veikliąsias ir riebalų sekreciją reguliuojančias medžiagas.

Privalumai: netraumuojami poodiniai audiniai, tinka jautriai odai.

 

CHEMINIS ŠVEITIMAS

Yra dvigubo poveikio: oda tampa lygesnė ir skaistesnė. Cheminių šveitiklių sudėtyje įprastai būna salicilo rūgšties, AHA (alfa hidroksilinių rūgščių), glikolinės arba pieno rūgšties. AHA suardo ryšius tarp raginių ląstelių, sukelia odos pleiskanojimą. Kai nupleiskanoja negyvos odos ląstelės (jei oda yra užteršta negyvomis ląstelėmis, ji praranda natūralų gebėjimą apsisaugoti), ji lieka švari, skaisti. Dar AHA rūgštys skatina ląsteles atsinaujinti, todėl susiformuoja sveikesnis paviršinis odos sluoksnis.

Privalumai: skaistina odą, švelnina senėjimo požymius, pigmentines dėmes, veiksmingai valo riebią odą ir pagerina jos būklę.

Dėmesio! Šiuo metodu nerekomenduojama valyti odos, jei ji labai plona, prieš deginantis saulėje ir pirmosiomis dienomis po deginimosi, nes odai pirmiausia būtina visiškai atsinaujinti.

 

DEIMANTINĖ MIKRODERMABRAZIJA

Taikant šį metodą, oda šveičiama deimantiniais prietaiso antgaliais, o pašalintos negyvos odos ląstelės susiurbiamos vakuumu. Šiuo metodu galima šveisti ne tik veidą, bet ir paakių sritį. Tai ya puiki mankšta kraujagyslėms, todėl tinka ir esant išsiplėtusiems paviršiniams odos kapiliarams (kuperozei). Atliekant šią procedūrą reguliariai, lėčiau formuojasi raukšlės, oda lengviau kvėpuoja, greičiau atsinaujina, ne tokios pastebimos tampa išsiplėtusios poros.

Privalumai: galima šveisti jautrią odą, procedūra neskausminga, tinka spuoguotai, pavargusiai, nešvariai odai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius