Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Projektas „Prieš ir po sulieknėjimo“: 22 kg atsikračiusi Agnė pakeitė ne tik išvaizdą, bet ir stilių

„Sulieknėti galima ne vien laikantis griežtų dietų, bet ir teisingai maitinantis“, – tikina populiarių lieknėjimo knygų autorė Modesta Žukauskaitė.
Temos: 1 Grožis

Neseniai pristačiusi antrąjį papildytą ir pataisytą jau bestseleriu tapusios savo knygos „Slaptas sulieknėjusios merginos dienoraštis“ leidimą M.Žukauskaitė skatina merginas ir moteris lieknėti sveikai, nealinant savo organizmo.

Būtent toks ir naujojo knygų autorės projekto „Prieš ir po sulieknėjimo“ tikslas, kurio metu, pasitelkusi stilistų ir vizažistų komandą, sveikai sulieknėjusioms ir atrinktoms savo skaitytojoms Modesta Žukauskaitė dovanoja „pokyčių dieną“.

Pirmuoju jos modeliu tapo Agnė Klimaitytė (25 m.), atsikračiusi 22 kg be jokių griežtų dietų ar organizmo alinimo programų. Tai ji padarė nusprendusi kiek pakeisti savo gyvenimo būdą, pradėjusi sportuoti bei sveikai maitintis.

Apie gyvenimą keičiančius pokyčius, grožio supratimą bei sveiką lieknėjimą Ji24.lt žurnalistė kalbėjosi su Modesta Žukauskaite bei pirmuoju projekto „Prieš ir po sulieknėjimo“ modeliu tapusia Agne Klimaityte.

– Modesta, papasakokite plačiau apie savo rengiamą grožio projektą: kaip kilo ši mintis, kokie buvo lūkesčiai ir tikslai?

– Mėgstu išeiti pasivaikščioti, pasportuoti, paskaityti knygas, pažiūrėti pozityvius filmus, ir tai pats geriausias laikas, kai į galvą šauna įvairiausios idėjos. Taip nutiko ir šį kartą. Savo knygų slaptoje moterų grupėje paskelbiau konkursą toms, kurios sulieknėjo ir nori tuo pasidalyti viešai, tokiu būdų motyvuodamos ir kitas merginas. Taigi, kartu su slaptomanių* trenere Erika Burinskaite pirmai fotosesijai atrinkome Agnę.

Viktorijos Karpovaitės nuotr./Modesta Žukauskaitė
Viktorijos Karpovaitės nuotr./Modesta Žukauskaitė

Šis projektas padeda įgyvendinti mano tikslą ir parodyti plačiai visuomenei, kad sulieknėti galima ne vien griežtomis dietomis, bet ir teisingai maitinantis.

Ką aš vadinu teisinga mityba? Visų pirma valgyti penkis kartus per dieną ir nepraleisti nė vieno valgymo, pamiršti klaidingą griežtų dietų siunčiamą informaciją ir įsisąmoninti, kad valgyti reikia ir valgyti reikia sočiai.

Toliau svarbu „sotus“ miegas arba tiesiog poilsis, taip pat vandens vartojimas ir kiti paprasti dalykai, be kurių lieknėjimas būtų neteisingas.

TAIP PAT SKAITYKITE: Bestselerių autorė Modesta Žukauskaitė: „Jei norite sulieknėti, išsiugdykite 10 įpročių“

Tikiuosi, kad tokių projektų bus dar ne vienas. Labai norėčiau jais atkreipti moterų ir jaunų merginų dėmesį į pačius svarbiausius lieknėjimo aspektus.

– Kaip manote, kiek svarbu sulieknėjusiai merginai pakeisti ir savo įvaizdį?

– Kai tik mergina priima sprendimą pasikeisti – pagražinti ar patobulinti savo formas ilgalaikiam laikotarpiui, tai viskas aplink pradeda vykti savaime. Tada atsiranda jos gyvenime teisinga knyga, teisingi žmonės, atsiranda motyvacijos, ir viskas pradeda vykti stebuklingu būdu.

Ji pradeda keisti įpročius, atranda daugiau energijos, gerėja nuotaika, ji geriau miega, daugiau šypsosi ir tuo užkrečia kitus. Juk viskas ir prasideda nuo mūsų sprendimo, kad ČIA IR DABAR aš pasikeisiu. Ir kai taip nutinka, merginos veidą papuošia šypsena, ji pakeičia drabužinę, išryškina savo visus naujus kūno linkius. Kartais gyvenimas tokioms merginoms apsiverčia 180 laipsnių kampu, jos tarsi prisikelia naujam gyvenimui.

– Agne, tapote pirmuoju projekto „Prieš ir po sulieknėjimo“ modeliu. Pasidalykite savo patyrimu – kas lėmė apsisprendimą keistis?

– Pamąstyti apie pokyčius privertė nuotrauka iš draugės vestuvių, tačiau entuziazmas keistis greitai išgaravo, nes trūko žinių ir motyvacijos.

Asmeninio archyvo nuotr./Agnė Klimaitytė
Asmeninio archyvo nuotr./Agnė Klimaitytė

Namuose neturėjau svarstyklių, susiformavusio mitybos ar poilsio režimo. Po studijų savo laisvalaikį leisdavau pasyviai, dažniau būdavau namuose, skaitydavau knygas, žiūrėdavau filmus ar gaminau ne pačius sveikiausius patiekalus.

Kardinaliai keisti gyvenimo būdą privertė prasidėję skrandžio skausmai ir skaičiai, kuriuos pamačiau ant svarstyklių užlipusi po gražiausių metų švenčių. Tuomet mano Naujųjų metų pažadas sau buvo (kaip ir daugelio moterų) – numesti nereikalingus kilogramus.

Pirmieji 10 kilogramų nukrito per tris mėnesius ir gana lengvai: mažiau valgant, atsisakius saldumynų, konditerinių gaminių. Įsigijusi šunelį, pradėjau daugiau judėti, vesti jį į dresūros pamokas, daugiau vaikščioti gamtoje.  Ilgainiui svoris kristi nustojo ir maždaug metus jis išliko stabilus, tačiau rezultatai vis tiek manęs netenkino, tad ėmiau daugiau domėtis sveika mityba, sportu.

Kuomet perskaičiau Modestos knygą, pradėjau maitintis reguliariai, gerti vandenį, sportuoti namuose. Vėliau prisijungiau prie trenerės Erikos Burinskaitės vedamų treniruočių, kurias sėkmingai lankau iki šiol, ir atsikračiau dar 12 kilogramų, taigi šiuo metu esu numetusi 22 kilogramus.

– Su kokiais sunkumais teko susidurti keičiant save ir kokias pamokas išmokote?

– Sunkiausia buvo išeiti iš savo komforto zonos. Viskas iki tol buvo priprasta, sava. Reikėjo motyvuoti save, keisti režimą ir priprasti prie naujos rutinos. Trūko žinių, reikėjo įsigilinti į sveikos mitybos principus, priprasti prie naujų skonių ir produktų, o iki tol mėgstamus – keisti naujais, geresnės sudėties.  

Įsitikinau, jog svarbiausia yra rinktis kokybiškus produktus, aktyviai leisti laisvalaikį ir atrasti laiko poilsiui. Dar sunku buvo ir dėl artimųjų požiūrio, kuris ne visada sutapo su manuoju.

– Kaip jautėtės grožio projekto metu ir pamačiusi galutinį savo pokyčių rezultatą?

– Iš pradžių jaučiausi nedrąsiai, vėliau, susipažinusi su profesionalų komanda, nusiraminau ir atsipalaidavau. Jaučiausi labai gerai, pasitikėjau mane supančiais žmonėmis, nes buvau apgaubta rūpesčiu ir gavau daug naudingų patarimų.

– Modesta, o jūs ar pastebėjote, kaip projekto dieną kito Agnės nuotaikos?

Neneigsiu, malonu, kai nuėjus į drabužių parduotuves, gali rinktis sukneles, kurios yra gražios, o ne tokias, kurios tinka.

– Pokyčių dieną keitėsi tik Agnės drabužiai, makiažas ir plaukai. Kaip ji atėjo su šypsena, taip ir išėjo su ja – juk jai nutiko kai kas gražaus, ko ji taip ilgai norėjo! Su komanda mes tik įgyvendinome šio projekto detales – išryškinome tai, ką Agnė turi gražiausio ir kuo gali didžiuotis.

Kaip vėliau supratau, šis projektas pradėjo gyvuoti nuo to momento, kai Agnė priėmė sprendimą keistis ir tai darė diena iš dienos. Mano ir komandos darbas truko tik vieną dieną ir tą dieną Agnė buvo pati gražiausia. Ji buvo pavyzdys mums visiems, kurie tą dieną dirbo su ja.

Norėčiau padėkoti ir visiems savo komandos nariams: trenerei Erikai Burinskaitei, vizažistei Gretai Girdžiūtei, plaukų stilistei Gražinai Cibulskienei, fotografei Viktorijai Karpovaitei, operatoriui Tomui Janulevičiui ir stilistei Ligitai Butkuvienei, taip pat drabužių salonui „Rent Boutique“.

Viktorijos Karpovaitės nuotr./Projekto „Prieš ir po sulieknėjimo“ komanda
Viktorijos Karpovaitės nuotr./Projekto „Prieš ir po sulieknėjimo“ komanda

– Agne, kaip sulieknėjus pakito požiūris į save?

– Man išvaizda nei tada, kai buvau stambesnė, nei dabar nebuvo tokia svarbi, jog kažkaip lemtų mano gyvenimą ar keistų požiūrį į jį. Aš niekad nesijaučiau prastesnė dėl savo išvaizdos. Visada jaučiausi mylima, turėjau savo draugus ir niekada nė iš vieno man brangaus žmogaus nesulaukiau komentarų ar kritikos dėl savo išvaizdos. Visuomet buvau linksma, energinga ir savimi pasitikinti.

Agnė: Tik dabar suvokiu, jog ne tik mokantis, skaitant, keliaujant galima ugdyti savo asmenybę, bet ir sportuojant, atsisakant savo pagundų. Taip išsiugdome valią, sveiką užsispyrimą ir tikėjimą savo jėgomis.

Nei tada, nei dabar nesivaikiau grožio standartų, nesistengiau būti į nieką panaši. Man buvo svarbiau tobulėti kaip asmenybei, tad savo išvaizdos nesureikšminau. Tik dabar suvokiu, jog ne tik mokantis, skaitant, keliaujant galima ugdyti savo asmenybę, bet ir sportuojant, atsisakant savo pagundų. Taip išsiugdome valią, sveiką užsispyrimą ir tikėjimą savo jėgomis.

Neneigsiu, malonu, kai nuėjus į drabužių parduotuves, gali rinktis sukneles, kurios yra gražios, o ne tokias, kurios tinka. Malonu išgirsti ir komplimentus.

– Modesta, kas jums yra graži moteris ir kaip ja tapti? Ar išvaizda yra pats svarbiausias gražios moters faktorius?

– Man labai patinka šis klausimas, nes dažnai jį užduodu sau pačiai, kai kur nors ramiai sėdžiu judrioje gatvėje ant suoliuko ir nužiūrinėju aplinkinius. Nužiūrinėju, nes man beprotiškai patinka stebėti, kažką pamatyti, analizuoti, padaryti išvadas ir jomis remiantis įgyvendinti kažką naujo. Taip gimė mano knygos ir visos idėjos, kurios susijusios su jomis.

Kai žiūri į moterį, reikia ne tik matyti, bet ir pastebėti tai, ko jos nenori, kad pamatytum. Brangūs blizgučiai, ryškios lūpos, aukštakulniai, trumpi sijonai, plačios kelnės ir marškinėliai, dideli paltai – visa tai noras kažką paslėpti, užmaskuoti ir nukreipti dėmesį ten, kur ji nori, kad tu nukreiptum, bet...

Atsisėsk su ta pačia idealiai atrodančia moterimi išgerti arbatos ar pakviesk tiesiog pasivaikščioti Vilniaus senamiesčiu ir paklausk: „Kaip tau sekasi, kaip tavo šeima, darbas, sveikata?“, galų gale „Kokios tavo nuotaikos?“ – ir net nespėsi ištraukti servetėlės iš savo kišenės, o jos padažytais skruostais pradės riedėti ašaros... Tokia tiesa, ir su tuo susiduriu dažnai.

Mes, moterys, slepiamės ir tai mums padeda padaryti tie blizgučiai ar ryškus makiažas, kuriuo nupiešiam ir savo šypseną. Taip slėpiausi ir aš pati, dar ir dabar kartais slepiuosi, nes būna sunkių dienų, kuomet tiesiog nieko nesinori. Skirtumas tik tas, kad šiame emociniame tone aš išmokau užsibūti valandą, dvi ir ne ilgiau. Pakanka nukreipti dėmesį į tuos dalykus, kurie man patinka labiausiai, taigi išeinu pasportuoti, pasivaikščioti ar tiesiog automobiliu pavažinėti po miestą ir greit randu savo nuotaiką.

Modesta: Atsisėsk su idealiai atrodančia moterimi išgerti arbatos (...) ir paklausk „Kaip tau sekasi, kaip tavo šeima, darbas, sveikata?“ (...). Net nespėsi ištraukti servetėlės iš savo kišenės, o jos padažytais skruostais pradės riedėti ašaros...

Todėl man graži moteris nebūtinai ta, kuri gražiai ir skoningai rengiasi. Man pačios gražiausios moterys yra tos, kurios iš tolo spindi pasitikėjimu savimi, kurios žino, ką nori gero nuveikti šiame gyvenime, kuo nori būti naudingos kitiems ir kurios yra veiklios.

Kartais moteriai, kuri turi papildomų kilogramų ant savo kūno, tinka šie kilogramai, ir tai yra jos išskirtinumas, kurį ji sugeba paversti savo privalumu. Todėl savo knygose ir rašau, jog nėra vieno svorio, kurį turime visos pasiekti ir tada būsime gražios. Orientuokimės ne tik į kūno grožį, bet ir į tai, kas jo viduje, juk nuo ten viskas ir prasideda.

Asmeninio archyvo nuotr./Agnė Klimaitytė
Asmeninio archyvo nuotr./Agnė Klimaitytė

– Ką jūs abi patartumėte merginoms, kurioms stinga pasitikėjimo savimi ir kurios galbūt kiek prisibijo ir nesiryžta pokyčiams?

Agnė: Patarčiau pakeisti požiūrį, išmokti mylėti save, jaustis laimingoms ir nesivaikyti primesto „grožio kulto“, kažkokių standartų. Suvokti, kad visuomet reikia atrasti aukso vidurį. Atrasti SAU PAČIAI tobulą paveikslą ir atminti, kad tiek per didelis, tiek ir per mažas svoris lemia sveikatos problemas: valgymo sutrikimus, ligas ir suprastėjusią psichologinę būklę. Svarbiausiai jaustis ir atrodyti SVEIKAI, mylėti aplink supančius žmones, juos užkrėsti pozityviomis mintimis ir gerais darbais.

TAIP PAT SKAITYKITE: Mitybos lentelė: žaliosios, geltonosios ir raudonosios zonos maisto produktai

Linkiu atrasti mėgstamą aktyvią veiklą, kurioje galite save realizuoti, ir daug bendraminčių. Nesvarbu, ar ta veikla, tai pasivaikščiojimai lauke su mylimais žmonėmis, augintiniu, važinėjimas dviračiais, ar tai šokiai, grupinės treniruotės ar treniruoklių salė.

Bet kuriuo atveju po jų grįšite namo su dideliu energijos ir geros nuotaikos „užtaisu“. Svarbu jaustis užtikrintai ir kryptingai siekti savo užsibrėžto tikslo. Juk jei tai pasiekti galėjau aš – gali visos.

Asmeninio archyvo nuotr./Agnė Klimaitytė
Asmeninio archyvo nuotr./Agnė Klimaitytė

Modesta: Pateiksiu tai kaip matematinę formulę, kuria jūs galite pasinaudoti ir pakelti savo pasitikėjimą į viršų. Šią formulę naudoju ir pati.

Nuspręsti + Ieškoti + Planuoti + Veikti = Pasiektas rezultatas.

Nuspręsti, ko noriu, ir pasirašyti tai ant lapo savo slaptame dienoraštyje (su niekuo tartis nereikia, pakanka klausyti savęs) + Ieškoti priemonių tai įgyvendinti + Pasirašyti planą, kaip tai įgyvendinsiu + Veikti! Įgyvendinti! = PASIEKTAS NORIMAS REZULTATAS.

O kai pasieki tai, ko tu tikrai nori, pasitikėjimas šokteli iki dangaus. Taip veikia visatos dėsniai ir jais būtina vadovautis, jei norime pasiekti sėkmę.

Modesta: Paprastas darbas, į kurį einame ryte ir grįžtame vakare, reikalauja pastangų, tad taip pat yra ir su pokyčiais. Tik šįkart dirbate ne kažkam kitam, o sau – pačiam svarbiausiam žmogui šiame pasaulyje!

Štai pavyzdys iš mano gyvenimo: noriu parašyti dar vieną knygą apie teisingą mitybą vaikams, taigi ieškau informacijos šia tema (skaitau, bendrauju, žiūriu vaizdo siužetus apie vaikų suvokimus, vartau vaikų knygutes) + planas: a) susirasiu leidyklą, kuri pritars šiai idėjai ir pasirašysim sutartį; b) susirasiu reikalingą kūrybinę komandą šiam projektui; c) paruošime knygą; d) išleisime; e) pristatysiu vaikams ir jų mamoms. Einu ir įgyvendinu kiekvieną plano žingsnį ir darau tai tol, kol lieku patenkinta. Ir galutinis to rezultatas – knyga stovės knygynų lentynose!

Atrodo, paprasta, tiesa? Deja, taip nėra. Žinote kodėl? Nes reikia įdėti pastangų: reikia atsistoti nuo patogios sofutės, nueiti iki taško B, susitarti, surasti, pasirašyti ir galų gale rasti laiko pagalvoti, „tai ko iš tikrųjų aš noriu?“. Juk ir paprastas darbas, į kurį einame ryte ir grįžtame vakare, reikalauja pastangų, tad taip pat yra ir su pokyčiais. Tik šįkart dirbate ne kažkam kitam, o sau – pačiam svarbiausiam žmogui šiame pasaulyje!

TAIP PAT SKAITYKITE: Asmeninių pokyčių konsultantė L. Blekaitytė: 3 klausimai sau, galintys iš esmės pakeisti gyvenimą

Nežadėsiu, kad padarysite tai lengvai. Tikrai ne. Reikia įdėti pastangų, nes be jų nieko neišeis. Tačiau, kai pasieksite norimą tikslą, kad ir koks jis bebūtų, išsiskleis pasitikėjimo sparnai, kurie visada ir visur bus kartu. Viskas Jūsų rankose, todėl nevalia jų nuleisti!


* Žodis „slaptomanė“ yra pačių skaitytojų sugalvotas naujadaras, kuris taikomas toms merginoms, kurios vadovaujasi Modestos knygose parašytais principais. Slaptomanė – moteriškosios lyties atstovė, kuri mėgsta iššūkius ir niekam viešai neskelbdama (slapta) imasi keisti savo blogus gyvenimo įpročius į sveikesnius, kol sveika gyvensena tampa jos gyvenimo dalimi. Sveikai gyvendama ji jaučiasi laiminga, energinga ir graži. Visos slaptomanės bandrauja uždaroje „Facebook“ grupėje „Slaptas sulieknėjusios merginos dienoraštis“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius