-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pudrų pasaulyje: 5 makiažo klaidos, kurios sendina ir nepatinka mūsų odai

Nei per daug, nei per mažai – tokį aukso viduriuką svarbu rasti daugelyje gyvenimo sričių, bet ypač jis svarbus darantis makiažą. Net ir brangiausia kreminė pudra gali labai sendinti, jei jos padauginsite, arba atrodyti tarsi kaukė, jei prašausite rinkdamasi atspalvį. Mažų kainų vaistinių tinklo „Camelia“ vaistininkė Žydrūnė Muzikevičiūtė pasidalino patarimais, kokias priemones pasirinkti, kad veidas atrodytų lengvas ir gaivus, tačiau kartu būtų paslėpta viskas, ką norite paslėpti.
Makiažo pagrindas
Makiažo pagrindas / Vida Press nuotr.

Klaida Nr. 1 – per sunkus ar per storu sluoksniu užteptas makiažo pagrindas. Z. Muzikevičiūtės teigimu, labiausiai ši problema pastebima paakių zonoje. Paakių oda yra plona, ir užtepus sunkios tekstūros kreminės pudros, raukšlės tik dar labiau išryškėja, atrodo, tarsi pudra susimeta į sluoksnius.

Kadangi vidaus patalpos, ypač vaistinėse, parduotuvėse, nuolat yra apšviestos lempomis, verta pasitepus iš pažiūros tinkamu atspalviu išeiti pasivaikščioti, pasižiūrėti, kaip užmaskuota vieta atrodo veidrodėlyje dienos šviesoje.

„Kuo labiau pudra maskuoja, tuo tirštesnė yra jos tekstūra. Tokiai priemonei atsidūrus paakių zonoje, ten esančios raukšlelės dar labiau matosi. Paakių maskavimui reikia atskiros priemonės“, – sako Z. Muzikevičiūtė.

Sprendimas – specialus paakių maskuoklis, kuris, beje, dar ir efektyviai „nugesina“ tamsius ratilus po akimis. Viską užbaikite keliais potėpiais kompaktinės pudros, turinčios šviesą atspindinčių dalelių.

Klaida Nr. 2 netinkamas kreminės pudros atspalvis. Įprasta bandyti atitaikyti pudros atspalvį tepant riešo vidinę ar išorinę pusę. Tačiau jei norite būti visiškai tikra – verčiau tepti pereinamąją zoną tarp veido ir kaklo. Taip pat Ž. Muzikevičiūtė pataria atspalvį rinktis dienos šviesoje. Kadangi vidaus patalpos, ypač vaistinėse, parduotuvėse, nuolat yra apšviestos lempomis, verta pasitepus iš pažiūros tinkamu atspalviu išeiti pasivaikščioti, pasižiūrėti, kaip užmaskuota vieta atrodo veidrodėlyje dienos šviesoje.

Fotolia nuotr./ Paakių maskavimas
Fotolia nuotr./ Paakių maskavimas

„Jei nenorite pudros bandyti ant veido, vidinė riešo pusė tinka ją pabandyti vasaros metu, o išorinė – žiemos metu. Tačiau idealus variantas, kai pasitikrinate ant veido, tepdami nuo smakro žemyn, link kaklo. Jei perėjimas nėra ryškus, stipriai nesiskiria veido ir pudros atspalviai – 100 proc. pataikysite“, – sako Ž. Muzikevičiūtė.

Klaida Nr. 3 – niekada per daug nebūna meilės – ne makiažo priemonių. Kartais

Makiažo pagrindas netgi būna kitokio atspalvio nei pudra. Jis būna rausvas arba žalsvas. Jis yra skirtas tam, kad vėliau tepama kreminė pudra geriau pasiskirstytų ir įvairūs odos trūkumai būtų paslėpti.

mes įsijaučiame ir į biurą atskubame su prabangiam vakarui tinkančiu makiažu. Ž.Muzikevičiūtės teigimu, siekiant susikurti paprastą dieninį makiažą, natūralų įspūdį, užtenka lengvos kreminės pudros, blakstienas ilginančio ir atskiriančio blakstienų tušo, natūralaus atspalvio antakių šešėlių ir lūpų spalvą paryškinančio blizgio.

Ž.Muzikevičiūtė šiuo atveju giria BB kremus. Tai – pusiau drėkinamasis kremas, pusiau pudra, tiesa, jis nėra labai maskuojantis. Taip pat „Camelia“ pirkėjos mėgsta kremo, skystos konsistencijos kremines pudras.

„BB kremus reikėtų rinktis pagal odos tipą. Jų tikrai yra įvairiausių, pritaikytų įvairiems odos tipams. Jei nenaudojate tokio kremo, tuomet prieš tepant veidą pudra, reikėtų jį patepti drėkinamuoju kremu ir palaukti, kol įsigers“, – pataria pašnekovė.

Klaida Nr. 4 spuogams ir kapiliarams – ne storesnis pudros sluoksnis, o speciali priemonė: maskuoklis arba makiažo pagrindas.

„Makiažo pagrindas netgi būna kitokio atspalvio nei pudra. Jis būna rausvas arba žalsvas. Jis yra skirtas tam, kad vėliau tepama kreminė pudra geriau pasiskirstytų ir įvairūs odos trūkumai būtų paslėpti“, – paaiškina vaistininkė.

Jos teigimu, kai kurios moterys renkasi makiažo pagrindą naudoti visada – vien todėl, kad jis labai palengvina pudros paskirstymą. Beje, šią priemonę taip pat reikėtų tepti ir ant kaklo, dekoltė zonos.

„Makiažo pagrindas Lietuvoje vis dar yra retai įsigyjamas produktas. Tačiau jis taip pat yra pritaikytas įvairiems odos tipams, būklėms: riebiai, mišriai, vyresnio amžiaus ar išsausėjusiai odai. Todėl verčiau paklausti konsultančių, vaistininkių, šį produktą rinktis ne pagal spalvą, o pagal poveikį“, – akcentuoja „Camelia“ vaistinių tinklo atstovė.

Klaida Nr. 5 – neduodame galimybės odai atsinaujinti. Toms moterims, kurios makiažą darosi kiekvieną dieną, bent kartą per savaitę reikėtų naudoti veido šveitiklį.

Organizatorių nuotr./Mergina darosi makiažą
Organizatorių nuotr./Mergina darosi makiažą

„Padengdamos veidą pudra mažiau galimybių paliekame odai atsinaujinti, atsikratyti negyvų odos ląstelių. Tuomet tam procesui lieka tik naktis. Šveitiklis padeda atsikratyti negyvų odos ląstelių, žinoma, jis neturėtų būti koks nors agresyvus, su šiurkščiomis dalelėmis – gali būti rūgštinis ar enziminis šveitiklis“, – sako Ž.Muzikevičiūtė.

Vaistininkė taip pat priduria, kad bet kokia priemonė gali sudirginti odą. Bandymų metodu išsiaiškinus, kokia sudėtinė dalis ar priemonė odai „nepatinka“, reikėtų ją atsiminti ir ateityje vengti.

„Atskiri ingredientai, net ir augaliniai bei ekologiški produktai, gali netikti individualiu atveju. Pajutus ar pamačius sudirgimą, paraudimą, karštį, dirginimą, reikėtų nutraukti tokios priemonės naudojimą. O esant stipresniam sudirgimui – užsukti į vaistinę. Pasirinkus odos tipui ar būklei netinkamą kosmetiką sulaukti odos pasipriešinimo galime dažniau. Net ir gausiai naudojama dekoratyvinė kosmetika dažniausiai nekelia rūpesčių, jei odą tinkamai valome ir drėkiname ryte bei vakare, o kartą per savaitę naudojame šveitiklį ir palepiname kauke“, – tokiomis rekomendacijomis pokalbį baigia Ž.Muzikevičiūtė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius