-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Putlios lūpos: kaip tai pasiekti be injekcijų? Specialisčių komentarai

Kai kurios moterys dėl gražesnio atvaizdo veidrodyje neretai ryžtasi plastinėms grožio procedūroms ar bent jau injekcijoms. Tačiau tikrai ne visos nori varstyti plastikos chirurgų ar kosmetologų duris. Toms, kurios labiau propaguoja natūralų grožį, pateikiame patarimų, kaip prižiūrėti lūpas, kaip jas pasidažyti, kad atrodytų putlesnės. Ir apžvelgiame porą lūpoms putlinti skirtų priemonių.
Tobula moteris anot vyrų turėtų turėti Angelinos Jolie lūpas ir skruostikaulius
Angelina Jolie / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Šveisti, drėkinti ir masažuoti

J&J make up box vizažistė Jolita Verseckienė, kalbėdama apie kasdienę lūpų priežiūrą, pabrėžė, kad jas labai svarbu šveisti (tai tikrai nereiškia smarkiai trinti), drėkinti, maitinti, masažuoti ir mankštinti.

Natalios Koinovos nuotr./Jolita Verseckienė
Natalios Koinovos nuotr./Jolita Verseckienė

Šveitimas. Šveitikliai gali būti įvairūs, bet J.Verseckienė siūlo rinktis kuo natūralesnį – galite tokį įsigyti ar pačios pasigaminti namuose. Vienas paprasčiausių variantų: sumaišykite rudąjį cukrų su medumi ir alyvuogių ar kitu namuose turimu aliejumi. Gauta mase švelniai masažuokite lūpas, paskui nuplaukite drungnu vandeniu. Taip pat, vizažistės patarimu, lūpas galima šveisti šiltu kilpiniu rankšluostuku – jis atstos šveitiklį. Darykite tai bent kartą per savaitę, galite ir du, procedūrai skirkite apie 3–4 minutes. Tik po procedūros nepamirškite lūpų pamaitinti ir iškart nebėkite į lauką!

Vazelino, kaip produkto, nerekomenduoju. Geriau rinktis maitinamuosius kremus, balzamus, kurie sukurti bičių vaško ar augalinių aliejų pagrindu.

Drėkinimas. Kokias priemones naudoti norint jas drėkinti, maitinti? „Vazelino, kaip produkto, nerekomenduoju, nes jis yra tik tam kartui. Giluminių odos sluoksnių jis nesudrėkina ir dažnai turi sintetinių kvapiklių ir pan. Geriau rinktis maitinamuosius kremus, balzamus, kurie sukurti bičių vaško ar augalinių aliejų pagrindu. Kitaip tariant, siūlau rinktis natūralius produktus ir vengti vazelino“, – sakė J.Verseckienė.

Būdama namuose lūpas galite tiesiog tepti aliejumi: tinka ricinų, kokosų, migdolų, alyvuogių ir kiti.

Masažas ir mankšta. Pasak vizažistės, lūpoms svarbu masažas ir mankšta. Jas masažuojame, kai šveičiame, papildomai tai galima daryti naudojant minkštą dantų šepetėlį – švelniais judesiais jas masažuoti. Taip suaktyvinsite lūpų kraujotaką, jos įgaus sodresnio atspalvio, vizualiai atrodys kiek putlesnės.

Kalbant apie mankštas, jei darote veido mankštą, tikriausiai žinote ir pratimų, kurie skirti lūpų zonai. Jei ne, kviečiame pasižiūrėti šį vaizdo įrašą. Jame veido mankštų ir savimasažų specialistė Viktorija Baltramiejūnienė bando lūpoms skirtą treniruoklį, išsako savo nuomonę ir pateikia alternatyvą – porą pratimų, kurie atliekami savais pirštais, be jokių papildomų išlaidų.

VIDEO: Viktorija Baltramiejūnienė bando putlesnių lūpų treniruoklį

Pasitelkiant makiažo priemones

Kai lūpos atrodo sveikai, yra pamaitintos, nesuskirdusios, galima jas dažyti. Vizažistė J.Verseckienė punktais išskiria lūpų dažymo procedūrą – ką ir kaip daryti, kad jos atrodytų putlesnės.

  • „Norint lūpas kontūruoti, jų pigmentą geriausia dekoloruoti – t. y. suvienodinti su veido odos atspalviu. Tam tiks kreminė pudra arba specialiai lūpų makiažui skirtas pagrindas“, – sakė vizažistė.
  • Kupidono lanką ji siūlo paryškinti šviesą atspindinčia priemone (angl. „highlighther“).
  • Pasak pašnekovės, labai svarbu pasirinkti tinkamą lūpų dažų spalvą. Tamsi, šalta spalva vizualiai mažins, siaurins lūpas. Šviesios, pastelinės, nude (tik ne per daug rudos) spalvos vizualiai didins lūpas.
Vida Press nuotr./Moteris dažosi lūpas
Vida Press nuotr./Moteris dažosi lūpas
  • „Jei dažote lūpų dažais, svarbu nubrėžti kontūrą, kad dažai „neišbėgtų“. Tam naudokite lūpų pieštuką. Jei norite jas putlinti, kontūrą brėžkite virš natūralaus lūpų kontūro, palei jį, bet nuo jo nenutoldama – taip truputį galima padidinti lūpas. Jokiu būdu negalima išeiti iš kontūro ribų lūpų kampučiuose, ten jau viskas turi būti daroma ties kontūru, nes kitaip lūpų dažai atrodys kaip „išbėgę“. Kontūras turėtų būti gana minkštas, nes jei bus aštrus, griežtas, vizualiai mažins lūpas“, – patarimus dalijo vizažistė.
  • Ombre efektas lūpoms taip pat suteikia putlumo. Kontūras turėtų būti šiek tiek tamsesnis, o einant lūpų centro link dažų atspalvis turėtų šviesėti.
  • Vizažistė patarė lūpų centrą patepti blizgiu ar balzamu – suteiks joms švytėjimo, putlumo.

Putlios be injekcijų

Be išvardytų natūralių lūpų priežiūros priemonių ir makiažo triukų, yra dar keletas pagalbinių, kurias tikrai žino lūpų putlumu besidominčios moterys. Iš esmės šias vizažistės išvardytas priemones irgi galime vadinti triukais, kurie tam tikram laikui padeda padidinti lūpas, padaryti jas putlesnes.

Viena jų – lūpų kraujotaką aktyvinančios medžiagos: cinamonas, mėta, pipirai. Švelniai pamasažavus lūpas, jos sudirgs, ims dilgčioti, suaktyvės kraujotaka, įgaus spalvą ir vizualiai taps putlesnės. „Šis būdas labai populiarus, tačiau pati to nenaudoju ir savo klientėms tokių procedūrų nedarau. Jei sumanysite, nepamirškite, kad viską reikia daryti su saiku“, – įspėjo vizažistė.

Prieš keletą metų interneto platybėse sklandė „prietaisas“, kuris akimirksniu padidina lūpas. Tas poveikis išlieka keletą valandų.

VIDEO: Putlesnės lūpos akimirksniu

Ar toks „prietaisas“ gali pakenkti odai, pačioms lūpoms ir kaip dažnai būtų galima tokį daiktą naudoti, pasiteiravome veido mankštų specialistės V.Baltramiejūnienės, su kuria praėjusiais metais išbandėme daugybę įvairių veido mankštoms skirtų treniruoklių.

„Nesakyčiau, kad visai blogas dalykas, jei naudosite jį ne dažniau kaip kartą per savaitę – jei labai norisi putlumo ir burnos būklė leidžia tai daryti. Tik jokiu būdu ne kasdien. Kodėl? Vyksta priverstinis ir gana ilgas visų lūpų tempimas: priverstinis žiedinio burnos raumens spazmavimas. Jei turite pakitimų viršutinėje lūpoje, tokiomis procedūromis tik pagilinsite ir gerokai pabloginsite situaciją. Tad retkarčiais galima, dažnai – tikrai ne“, – sakė V.Baltramiejūnienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius