Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

R.Meilutytė – apie grožio rutiną ir geriausią poilsį po treniruočių

„Geras miegas, sveika mityba ir kokybiškos, natūralios priemonės odai“, – šiuos dalykus kaip pagrindinę savo grožio taisyklę įvardija žymiausia šalies plaukikė, auksine žuvele vadinama Rūta Meilutytė.
Rūta Meilutytė
Rūta Meilutytė / Roko Darulio nuotr.

Praėjusią savaitę didžiuosiuose šalies kino teatruose pasirodė kino operatoriaus Ronaldo Buožio ir fotografo Roko Darulio dokumentinė juosta „Rūta“, kurioje, kaip dar prieš premjerą sakė patys filmo kūrėjai, atskleidžiama nematyta R.Meilutytės pusė.

Filme iš arti pamatysite, kaip atrodo Rūtos kasdienybė, begalinės ištvermės reikalaujančios treniruotės, ką reiškia kilti labai aukštai ir savo vidiniame pasaulyje kristi į bedugnę, ir koks svarbus yra artimų žmonių palaikymas.

Organizatorių nuotr./Ronaldas Buožis ir Rokas Darulis sukūrė dokumentinį filmą „Rūta“ apie geriausią Lietuvos plaukikę Rūtą Meilutytę.
Organizatorių nuotr./Ronaldas Buožis ir Rokas Darulis sukūrė dokumentinį filmą „Rūta“ apie geriausią Lietuvos plaukikę Rūtą Meilutytę.

O šiame interviu R.Meilutytė 15min trumpai papasakojo apie savo grožio rutiną, kaip rūpinasi oda ir plaukais, koks geriausias poilsis po sunkių treniruočių, apie juodų drabužių pilną spintą ir kodėl makiažai bei papuošalai netapo jos kasdienio gyvenimo dalimi.

– Rūta, kaip prasideda jūsų diena?

– Stikline vandens arba puodeliu arbatos.

– Sakoma, kad pusryčiai yra svarbus dienos patiekalas ir kad derėtų jų neatsisakyti. Kaip yra jums ir ką dažniausiai renkatės?

– Svarbus, ypač treniruojantis. Pastaruoju metu dažniausiai valgau kiaušinius arba grikių ar avižų košę.

– Ilgos valandos chloruotame baseino vandenyje, be abejonės, turi savo padarinių. Koks baseino vandens poveikis odai ir plaukams?

– Chloruotas vanduo gali dirginti odą, ją sausinti. Tai liečia ir plaukus. Jei po plaukimo nepasitepu kremu, veido oda labai išsausėja, todėl visada po ranka stengiuosi turėti kokio nors kremo ar aliejaus.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Rūta Meilutytė
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Rūta Meilutytė

– Papasakokite apie įprastas savo grožio procedūras: kaip rūpinatės veido, kūno oda, plaukais?

– Kremus veidui dažniausiai perku vaistinėje. Naudoju kokosų, arbatmedžių aliejų. Kūno kremais tepuosi retai. Kūno odai dažniausiai renkuosi kokį nors aliejų arba taukmedžių sviestą, juos naudoju tik porą kartų per savaitę.

Kai treniruojuosi, plaukus plaunu šampūnu, darau tai porą kartų per savaitę. Apskritai stengiuosi naudoti kuo mažiau visokių priemonių plaukams ir odai, jei įmanoma, renkuosi natūralius produktus, pavyzdžiui, kokosų aliejų. Plaukų kaukių nenaudoju.

– Knieti paklausti – ar jūsų šviesios kasos, dabar jau patrumpėjusios, natūralios?

– Taip, mano plaukai natūralūs. Pasitrumpinau juos metų pradžioje, seniai norėjau tai padaryti. Norėjosi kokio nors pokyčio, tuo pačiu – trumpesni plaukai yra be galo patogu.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Rūta Meilutytė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Rūta Meilutytė

– Kokia yra jūsų pagrindinė grožio taisyklė?

– Geras miegas, sveika mityba ir kokybiškos, natūralios priemonės odai.

– Kokias procedūras ar terapijas renkatės, kad pailsėtų kūnas, po treniruočių atsigautų raumenys?

– Mėgstu veido arba kūno masažus. O šiaip geriausias vaistas nuo nuovargio – miegas.

Roko Darulio nuotr./Rūta Meilutytė
Roko Darulio nuotr./Rūta Meilutytė

– Makiažas, atrodo, yra retas svečias jūsų gyvenime. Apskritai jūs ir natūralumas – tarsi neatsiejami dalykai. Kodėl taip jį vertinate, ar prie to prisidėjęs ir sportinis gyvenimas?

– Visada mėgau natūralumą. Makiažas tiesiog niekad nespėjo tapti mano kasdienės rutinos dalimi ir dėl to visai džiaugiuosi. Plaukiu kone kiekvieną dieną, laiko kasdien dažytis neturiu, o ir prasmės nematau, tai natūralumas išeina savaime. Tačiau esant tam tikrai progai pasidažyti neatsisakau.

– Manikiūras, pedikiūras – ar dažnai lakuojatės nagus? Kokias spalvas renkatės?

– Labai retai. Net ir ilgalaikiu laku nulakuoti nagai, po kelias valandas per dieną mirkdami vandenyje, ilgai neišsilaiko. Tad bent kol kas to atsisakau. Anksčiau beveik visoms varžyboms lakuodavausi nagus trispalve. Olimpiadose būna net specialūs grožio salonai, kuriuose sportininkams lakuoja nagus jų šalies vėliavos spalvomis. Tikiuosi, Tokijuje suspėsiu nusilakuoti savo.

Vytauto Dranginio nuotr./Rūtos Meilutytės konferencija po finišo
Vytauto Dranginio nuotr./Rūtos Meilutytės konferencija po finišo

– Koks jūsų mėgstamiausias papuošalas, jei tokį išvis turite?

– Kol kas tokio neturiu. Nemėgstu daug puoštis, na, ir nusiiminėti visus papuošalus prieš treniruotes nėra labai patogu. Tik retkarčiais dėviu kokį pakabuką ar įsisegu auskarus.

– Kalbant apie stilių, koks artimiausias jūsų širdžiai ir kas iš drabužių patinka labiausiai?

– Man tikriausiai artimiausias tomboy stilius. Nesu per daug įsipareigojusi madai, rengiuosi tai, kas man patogu ir tuo metu gražu. Įkvėpimo semiuosi iš aplinkinių. Pastebėjau, kad savo spintoje turiu gal kiek per daug juodos spalvos, tai pamažu bandau įnešti daugiau spalvų. Kaip ir į gyvenimą.

Luko Balandžio / 15min nuotr./15min studijoje — Rūta Meilutytė ir filmo apie ją autoriai
Luko Balandžio / 15min nuotr./15min studijoje — Rūta Meilutytė ir filmo apie ją autoriai
VIDEO: 15min studijoje – Rūta Meilutytė ir filmo apie ją autoriai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius