Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rašytojas Šarūnas Navickis: „Nutukimas yra mąstymo, o ne skrandžio problema“

„Kūno sveikata ir jo priežiūra yra pamatas, ant kurio vienintelio ir teįmanoma suręsti kokybišką, turiningą ir prasmingą gyvenimą“, – teigia Šarūnas Navickis. Remdamasis daugiau nei 30 metų kaupta formalių ir neformalių studijų patirtimi bei praktika, rašytojas, televizijos laidų vedėjas ir sveikatingumo ekspertas tiki, kad atėjo metas pasidalinti tuo, kas per šį laiką buvo sukaupta.
Antsvoris
Antsvoris / „Fotolia“ nuotr.

Leidyklos „Alma littera“ išleistoje knygoje „Kūno gerovės programa: valgyk, mylėk, judėk“ autorius atskleidžia, kodėl žmogaus būklė ir išvaizda yra betarpiškai susijusios bei kaip tai suvokus galima užtikrinti savo kūno ir gyvenimo gerovę.

Esu įsitikinęs, kad būtent motyvacijos, o ne valios stoka yra pagrindinė kliūtis sveikesnio ir laimingesnio gyvenimo užtikrinimui.

Š.Navickio knygoje pateikta kūno gerovės programa remiasi trimis pagrindiniais elementais – motyvacija, informacija ir technologija. Pasak autoriaus, knygoje nekuriamas stebuklingos piliulės pažadas, tačiau, remiantis asmeninės patirties pavyzdžiais, pateikiamas mitybos, fizinių pratimų ir gyvenimo būdo pasirinkimų derinys, padedantis pasiekti ilgalaikius rezultatus.

„Manau, kad prieš pradėdamas skaityti knygą, kiekvienas žmogus turi atvirai savęs paklausti, kokių gyvenimo ir kūno pokyčių jis ar ji nori. Tada dar kartą savęs užklausti, ar tikrai. Pernelyg dažnai žmonės tik įsivaizduoja, kad nori pokyčių, nors neketina nieko keisti. Tai pagrindinė klaida. Todėl vienas iš mano knygos tikslų yra padėti atrasti, kas žmones motyvuoja. Esu įsitikinęs, kad būtent motyvacijos, o ne valios stoka yra pagrindinė kliūtis sveikesnio ir laimingesnio gyvenimo užtikrinimui“, – teigia Š. Navickis.

Rašytojas atskleidžia, kad prieš rašydamas, viską išbando „savo kailiu“, o ši knyga nuo pirmosios skiriasi glaustumu ir konkretumu. Pagrindinė siūloma sėkmės formulė – imti ir daryti, tiksliau, valgyti, mylėti ir judėti. Tai nėra nei vien teorinė studija, nei vien praktiniai patarimai.

Pasak autoriaus, technologijos išmanymas yra būtinas, tačiau nemažiau svarbu ir tai, kad knygos puslapiuose skaitytojai ras tikslius, jo ir žmonos nuotraukomis iliustruotus pratimų pavyzdžius. Š.Navickis pabrėžia, kad išankstinis nusistatymas, esą gražus kūnas ir laimingas gyvenimas tėra raumenų ir riebalų santykis, reiškia gyvenimo nuskurdinimą.

„Kūno gerovės programa turi prasidėti galvoje, mąstyme. Juk ir nutukimas – didžiausias kiekvieno modernaus žmogaus kūno pavojus bei gedimas – yra įpročio, mastymo, o ne virškinimo problema. Todėl ir perrišti reikia ne skrandį, o ieškoti, kas ne taip „nustatyta galvoje“, – pataria rašytojas.

„Alma littera“ nuotr./Šarūno Navickio knygos viršelis.
„Alma littera“ nuotr./Šarūno Navickio knygos viršelis.

Š.Navickis primena, kad jei neišsikeliami ir nesuformuluojami konkretūs tikslai, žmogaus mąstymas ir veiksmai būna padriki, dingsta aiškumas, ko siekiama, o siekiai lieka neįgyvendinti. Sekdami autoriaus programa, skaitytojai išmoks pritaikyti technologijas, konkrečius mitybos pagrindus ir planus bei mankštos ir treniruočių pratimus, kurių reikia, kad kūnas atrodytų nepriekaištingai ir būtų sveikas.

Knygą „Kūno gerovės programa: valgyk, mylėk, judėk“ parašęs Šarūnas Navickis skaitytojams jau pažįstamas kaip knygų „Žiurkės", „Diagnozė: Kaunas", „Intymus minoras" ir „Kaip gyveni, taip ir atrodai“ autorius. Rašytojo sukurta kūno lavinimo programa yra daugiametės patirties garsiausiuose pasaulio kultūrizmo centruose, gerovės ir kūno priežiūros klinikose bei pasaulio jogų sostinėje Rišikeše rezultatas. Šiuo metu su šeima Vokietijoje gyvenantis rašytojas aktyviai konsultuoja žmones sveikos gyvensenos klausimais.

TAIP PAT SKAITYKITE: Patarimai, padėsiantys atsikratyti riebalų nuo skirtingų kūno vietų

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius