-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rudens įvaizdis: kaip nepriekaištingai pasidaryti dūminį akių makiažą

Tikriausiai jokia kita akių makiažo tendencija nėra tokia mylima kaip dūminis akių makiažas. Vėstant orams ir vasarą atsidžiaugus natūraliais, gaiviais makiažo įvaizdžiais, kyla noras išbandyti ką nors drąsesnio ir sodresnio. Dūminio akių makiažo klasikinė technika yra tamsesnių atspalvių akių šešėlių sluoksniavimas, padedantis pabrėžti akių formą ir joms suteikiantis šiek tiek dramatiškumo. Apie tai, kaip nepriekaištingai pasidaryti tokį makiažą, „Douglas“ pranešime žiniasklaidai komentuoja makiažo ekspertė Julija Biveinienė.
Dūminis akių makiažas
Dūminis akių makiažas / Dominyko Lauručio nuotr.

Pasiruošimas. Švari, drėkinta oda yra geriausias makiažo pagrindas, o jūsų akys nėra išimtis. Šį įvaizdį kurti pradėkite tepdami drėkinamąjį kremą ar specialų paakių kremą akių vokų bei paakių srityse ir tik tada tepkite makiažo pagrindą arba paakių maskavimo priemonę.

Bazinis šešėlis. Pieštuko formos šepetėliu pasirinkite šviesios spalvos kreminius akių šešėlius, kuriuos turėtumėte paskleisti per visą akies voko plotį beveik iki pat antakio. Taip pat nepamirškite šešėlių paskleisti ir akies apačioje – prie apatinių blakstienų linijos. Toks kreminio šešėlio paskleidimas padės likusiam akių makiažui likti vietoje ir išlaikyti norimą išgauti šešėliais formą.

Spalva. Dūminių akių įvaizdžiui reikės pasirinkti tris skirtingų akių šešėlių spalvas. Nebūtinai turite naudoti juodus akių šešėlius: pabandykite pažaisti su tamsiais violetiniais, rudais ar rausvais akių šešėliais. Pradėkite nuo šviesesnio šešėlių atspalvio, tepdami jį nuo apatinio voko iki jo vidurio. Uždėkite tamsų šešėlį ant viršaus, laikydamiesi natūralios akių formos, ir tada skleiskite trečią, dar tamsesnį šešėlį ant voko kiek aukščiau akiduobės, kad pridėtumėte akims gylio.

Akių pieštukas. Šiam įvaizdžiui sukurti geriausia yra naudoti minkštą juodą akių pieštuką, o ne skystą akių kontūrą. Pieštuku brėžkite viršutinę ir apatinę blakstienų linijas taip, kad abi linijos sutaptų išoriniame blakstienų kampe. Kad makiažas būtų dar intensyvesnis, akių pieštuką patartina paryškinti vidutinio tamsumo akių šešėliais. Taip pat nepamirškite juodu pieštuku (geriausia atspariu vandeniui) paryškinti ir vidinės akių linijos.

Pabaigai. Joks makiažo įvaizdis nėra užbaigtas be tušo – užtepkite kelis sluoksnius juodos arba tamsiai rudos spalvos tušo. Taip pat norėdami savo įvaizdžiui suteikti daugiau blizgesio, užtepkite šiek tiek skaistalų šalia vidinio akies kampo ir ant akies voko centro.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius