Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Rūpinkis savimi“: kaip vasarą neišsausinti plaukų ir neišblukinti jų spalvos? Efektyviausios priemonės

Vasarą mūsų plaukai susiduria su ne ką mažiau iššūkių nei žiemą. Juos veikia saulė, sūrus jūros ir kitų telkinių vanduo, jie sausėja, veliasi, tampa nepaklusnūs, galiausiai saulė blukina spalvą. Kaip apsaugoti plaukus, kaip išlaikyti juos sveikus ir žvilgančius, kokias priemones vasarą įtraukti į savo plaukų priežiūros krepšelį, ketvirtoje „Rūpinkis savimi“ laidoje kalbamės su plaukų stiliste, technologe Egle Saunoryte-Kinderiene.

Paklausta, kokius esminius dalykus turėtume žinoti apie plaukų priežiūrą vasarą, siekdami išlaikyti juos gražius, sveikus ir žvilgančius, E.Saunorytė-Kinderienė sako:

„Visų pirma reikia pagalvoti apie tai, ką vasarą veiksite. Jei leisite daug laiko lauke, maudysitės, mėgausitės gamtos malonumais, žinoma, kad būtinos apsaugos.

Svarbiausia ir didžiausia apsauga yra galvos apdangalas, kuris apsaugo plaukus nuo tiesioginių saulės spindulių, taip pat reikalingos priemonės, kurios, atsižvelgiant į plauko poreikius, padėtų pasiekti norimą rezultatą.“

– Vasarą plaukai sausėja ne tik dėl tiesioginio saulės poveikio, bet ir sūraus jūros vandens, tad būtina juos drėkinti. Kokias priemones tam rinktis?

– Renkantis priemones rekomenduočiau atkreipti dėmesį į tai, kad jos turėtų UV spindulių filtrą. Jį turi visų grupių priemonės – pradedant šampūnais, baigiant purškikliais, įvairiausiomis plaukų formavimo priemonėmis.

Kalbant apie druskingą ar chloruotą baseino vandenį, taip pat atkreipti dėmesį, kad priemonės turėtų savybę pašalinti druskos, chloro perteklių nuo plauko ir iš jo.

Svarbiausia ir didžiausia apsauga yra galvos apdangalas, kuris apsaugo plaukus nuo tiesioginių saulės spindulių.

– Kaip žmogui, besirenkančiam priemones, žinoti, kad jos yra apsaugančios nuo saulės – ieškoti sudedamosios dalies, specialaus žymėjimo?

– Gamintojai dažniausiai nurodo, jei priemonėje yra UV filtras, saugantis nuo saulės poveikio. Garsieji prekių ženklai išleidžia net atskirą tokių priemonių liniją.

Tų produktų kvapai, konsistencija yra pritaikyti tiek paplūdimiui, tiek būnant lauke, kad būtų patogu naudoti, ir jų net kvapas asocijuojasi su vasara.

– Kaip dažnai ir kaip tinkamai tokias priemones reikėtų naudoti?

– Tokios priemonės yra pritaikytos naudoti dažnai. Jei tai yra šampūnai plaukams trinkti, jie gali būti naudojami net ir kūnui prausti po maudynių jūroje ar saulės vonių.

Jei tai yra purškikliai, jie irgi turi UV filtrą, juos galima naudoti ir paplūdimyje, jei atsiranda sausumo jausmas. Juo galite atsigaivinti ir veidą, ir visą kūną.

Taigi tokio tipo produktus galima naudoti pagal poreikį.

– Tiesioginių saulės spindulių paveikti plaukai gali imti šiauštis, tapti nepaklusnūs. Kokios priemonės gali padėti suvaldyti plaukus?

– Tiesioginis saulės poveikis išgarina drėgmę – tiek oda, tiek plaukai tampa sausesni. Todėl renkantis priemones reikėtų atkreipti dėmesį, kad jos turėtų drėkinamųjų savybių. Bet, kaip minėjau, nuo saulės poveikio saugančios priemonės turi drėgmė palaikančią savybę.

Kad ir kaip būtų, kaip ir pokalbio pradžioje sakiau, galvos apdangalas yra svarbiausia apsaugos priemonė, kuri saugo plaukus nuo tiesioginių saulės spindulių. Negalime tikėtis, kad panaudosime visas norimas priemones, bet nedėvėsime galvos apdangalo ir priemonės padarys visą darbą už mus. Taigi pirmiausia – galvos apdangalas, o paskui jau visos priemonės.

Likusią pokalbio dalį su plaukų stiliste E.Saunoryte-Kinderiene apie tai, ar vasarą įmanoma apsaugoti plaukų spalvą nuo išblukimo, kokias priemones turėtume įtraukti į savo plaukų priežiūros krepšelį ir kaip jas naudoti, kviečiame žiūrėti laidos įraše.

VIDEO: „Rūpinkis savimi“: kaip vasarą neišsausinti plaukų ir neišblukinti jų spalvos?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius