Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ryškiai raudonos lūpos. Kaip atrodyti tobulai?

Raudoni lūpų dažai jau savaime yra nuostabus dalykas! Užtenka šia spalva paryškinti lūpas, ir veidas kaipmat atgyja, nušvinta, tampa daug išraiškingesnis.
Ryškiai raudonos lūpos
Ryškiai raudonos lūpos / Fotolia nuotr.

Faktas, kad raudoni lūpų dažai niekuomet neišeis iš mados. Tai – klasika. Vis dėlto atrodyti tobulai su klasikiniu raudonu lūpdažiu – tikras menas. Norėdamos įstabaus efekto, moterys kartais persistengia. Tad štai keletas patarimų, kaip visus sužavėti tobulai padažytomis ryškiai raudonomis lūpomis ir neatrodyti vulgariai.

 

Minkštut minkštutėlės

Greičiausiai pastebėjote, kad šaltuoju metų laiku padažyti lūpas sudėtinga dėl įvairiausių priežasčių. Viena jų – lūpos sausėja ir šerpetoja. Taigi pirmas patarimas: jei norite, kad padažytos lūpos atrodytų gražiai, pirmiausia pasirūpinkite, kad jos būtų minkštos ir švelnios. Naudokite lūpų šveitiklius, kad pašalintumėte nereikalingas odos ląsteles, drėkinkite ir maitinkite jas natūraliais lūpų balzamais. Išbandykite paprasčiausią vazeliną, sumaišytą su šiek tiek cukraus, ir padenkite lūpas gauta mase, paskui nušveiskite dantų šepetėliu. Kai lūpos bus švelnios ir minkštos, papudruokite jas, nes tada lūpų dažai išsilaikys ilgiau ir pasidengs gerokai tolygiau.

 

Ideali linija

Tiksliau tariant, laikas lūpų kontūrui. Kad nepaverstumėte savęs juokdare, lūpų kontūro pieštuko atspalvis turėtų būti labai artimas arba jūsų lūpų, arba lūpų dažų spalvai. Subtiliai ir lengvai apvedžiotas lūpas bus daug lengviau dažyti, t. y. reikia stengtis idealiai „tilpti į rėmus“. Bet kokią klaidelę galėsite pataisyti makiažo pagrindo priemone: patepkite vata apvyniotą pagaliuką pudra ir atsargiai pataisykite raudonų lūpų netobulumus.

 

Tobulos lūpos

Geriausia pasirinktos spalvos lūpų dažus tepti specialiu šepetėliu, nes tuomet galėsite maišyti kelis atspalvius, tepti kelis sluoksnius, kad spalva būtų ryškesnė, sodresnė, gilesnė. Šventiniam vakarui ir tam, kad gautumėte putlesnių lūpų efektą, lūpų vidurį truputį galite patepti bespalviu blizgiu.

 

Tinkamas atspalvis

Tai labai svarbu. Nors šių metų madingiausia spalva – aguonų raudona, ji nebūtinai tinka kiekvienai. Taigi atspalvį derinkite prie savo odos tono: šaltam rinkitės raudoną su mėlynais atspalviais, o šiltam puikiausiai tiks raudona su oranžiniais atspalviais.  

 

Ir dar šitas tas

♦ Nubrėžtas lūpų kontūras padės tolygiai padengti lūpas, todėl išvengsite nelygiai ir nesimetriškai atrodančių lūpų vaizdo. Tiesa, nesistenkite jų labai padidinti, kad neatrodytumėte keistokai.

♦ Gerdamos gėrimus, naudokitės šiaudeliais, kad nepaliktumėte raudonų lūpų dažų atspaudų. Be to, venkite raudonojo vyno, kuris tamsina dantis. Tobula raudona ir patamsėję dantys? Prastas derinys.

♦ Visada pasitikrinkite, kaip atrodo jūsų dantys, mat dažnai raudoni lūpų dažai „papuošia“  juos. Nė nereikia sakyti, kad tai atrodo neestetiškai.

♦ Laikykitės vienos pagrindinių makiažo taisyklių: arba ryškios akys, arba sodrios raudonos lūpos. Neperlenkite lazdos!

♦ Kasdienai venkite dažytis ryškiai raudona spalva, geriau rinkitės prislopintus atspalvius. Ir dar – jeigu jau ryškinate lūpas raudona spalva, darykite tai tobulai. Juk raudona to verta, ar ne?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius