Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Saudo Arabijos karališkosios šeimos grožio terapuetė Lilija: „Turėdavau būti pasiekiama per 20 minučių“

Lilija Baltramiejūnaitė jau nuo pat vaikystės žavėjosi grožio ir stiliaus sritimi, todėl kosmetologija jos gyvenime atsirado natūraliai ir atvėrė daug kelių: „Man pasisekė, kad gyvenime dažnai atsidurdavau tinkamoje vietoje, tinkamu metu“, – sako moteris, šiuo metu gyvenanti ir karjerą tęsianti Londone.
Lilija Baltramiejūnaitė
Lilija Baltramiejūnaitė / Asmeninio archyvo nuotr.

Iš Ignalinos rajono kilusi Lilija (31 m.) prisimena, kad pirmoji jos grožio mokytoja buvo mama: „Kai man buvo 15–16 metų, mama surado kursus Vilniuje, skirtus merginoms, kuriuose buvo mokoma taisyklingos laikysenos, elgsenos, grožio, makiažo, stiliaus paslapčių. Mano mamai visada atrodė, kad tokie dalykai yra reikalingi ir svarbūs“, – sako Lilija, kuriai pirmasis prisilietimas prie vizažo paliko didelį įspūdį.

Vėliau mergina išvyko mokytis į Kauną, kur nusprendė baigti 11–12 klases ir mokytis toliau universitete: „Mano tėvai, sesuo visada dėjo į mane didelius lūkesčius, kad siekčiau geresnio gyvenimo, užsitikrinčiau finansinę nepriklausomybę, todėl pasirinkimas mokslus tęsti Kaune buvo gerai apgalvotas“, – pasakoja moteris.

Kosmetologija vietoj medicinos

L.Baltramiejūnaitė prisimena, kad šeima tikėjosi, jog ji studijuos mediciną, tačiau vizažo ir grožio trauka niekur nebuvo dingusi. „Kadangi vizažas daugiau kaip prieš dešimt metų nebuvo toks populiarus, tėvai nelabai suprato, kodėl noriu mediciną iškeisti į makiažo darymą.

Susiradau gydomosios kosmetologijos studijas kolegijoje, kur vizažo mokymai buvo nedidelė sudedamoji mokslų dalis, o visa kita užėmė kitos sritys – nuo veido iki kūno priežiūros.

Kodėl atsisakiau medicinos? Tėvai iš pradžių nesuprato mano pasirinkimo, tačiau aš pati suvokiau, kad mane gąsdina 7–10 metų mokslai – tas laiko tarpas atrodė itin didelis“, – sako Lilija, norėjusi kuo greičiau pradėti pildytis savo svajones ir imtis veiklos.

Asmeninio archyvo nuotr. /Lilija Batramiejūnaitė
Asmeninio archyvo nuotr. /Lilija Batramiejūnaitė

Tėvai visada suteikė dukrai laisvę rinktis, ja pasitikėjo, o ir mokslai sekėsi puikiai, be to, mergina greitai įsidarbino vienoje grožio įstaigoje, todėl derino abi veiklas vienu metu.

„Jau antrame kurse įsidarbinau praktikante viename grožio salone, kad įsitikinčiau, ar tikrai esu savo vietoje ir ar man patinka tai, ką darau. Su tėvais buvome susitarę, kad ieškau ir bandau tai, kas man patinka, ir bet kada galiu pereiti studijuoti į kitą sritį“, – sako Lilija.

Tuo metu ji darė viską – kūno, veido procedūras, masažus, makiažus, depiliacijas, tačiau po kiek laiko suprato, kad turi griežtai apsibrėžti, ką daro, kadangi visose srityje negali būti tobulas.

„Nusprendžiau gilintis į vieną sritį, buvau netgi išvykusi du kartus po du mėnesius į Tailandą mokytis netradicinės medicinos, visgi supratau, kad labiausiai mane traukia veido odos priežiūra, gydomoji, aparatinė kosmetologija“, – pasakoja moteris.

Iš Kauno – į Saudo Arabiją pas karališkąją šeimą

Lilija sako, kad norėjo ir sau, ir šeimai įrodyti, kad gali „išspausti maksimumą“ iš šios specialybes, todėl turėjo tikslą savo darbus tęsti grožio klinikoje.

Susiradusi geriausią Kaune, ji nunešė savo gyvenimo aprašymą su mintimi, kad gal jie kada nors ieškos grožio specialistės: „Jau po mėnesio mane pakvietė į atranką, kurioje susirinko visas būrys – tiek jaunų, tiek jau patyrusių ir žinomų kosmetologių, todėl maniau, kad man dar ne laikas save realizuoti toje klinikoje. Savo nuostabai ir džiaugsmui darbą gavau. Manau, didelę įtaką darė ir mano žinios, ir tai, kad aš turėjau didelę motyvaciją ir norą dirbti būtent čia.“

Prasidėjo itin svarbus etapas moters gyvenime – darbas su profesionalia komanda, kur ji galėjo mokytis ir tobulėti, gilinti žinias ir kelti kvalifikaciją.

„Kosmetologija toks dalykas, kad tu negali sustoti, – mokymasis yra kasdienis dalykas, kaip ir įvairios naujovės ir inovacijos. Mano klientės pastebėjo tai ir sakydavo, kad aš esu kitokia kosmetologė, sulaukdavau ir grįžtamosios reakcijos, komplimentų“, – prisimena Lilija.

Kosmetologija toks dalykas, kad tu negali sustoti, – mokymasis yra kasdienis dalykas, kaip ir įvairios naujovės ir inovacijos.

Ji taip pabrėžia, kad pradžia nebuvo lengva, kadangi reikėjo užsitarnauti vardą, pritraukti klienčių, kurios iš pradžių į jauną merginą žiūrėjo su nepasitikėjimu, kuris greitai ištirpdavo vos prisilietus jos rankoms:„Pirmus metus tikrai buvo sunkus etapas, kadangi neskaičiuodavau darbo valandų, savaitgaliais darydavau makiažus, dalyvaudavau projektuose ir seminaruose.“

Kaip Lilija sako, atėjo laikas, kai suprato, kad pasiekė „lubas“, poreikiai užaugo, ji vėl atsidūrė tinkamu metu tinkamoje vietoje. Jos sesuo ne vienerius metu dirbo įtakingai šeimai, tvarkė jos reikalus ir, sužinojusi, kad karališkoji šeima ieško kosmetologės, kurią galėtų priimti į savo komandą, pasiūlė Lilijai nusiųsti gyvenimo aprašymą.

Asmeninio archyvo nuotr. /Lilija Batramiejūnaitė
Asmeninio archyvo nuotr. /Lilija Batramiejūnaitė

Nauja pradžia ir kelionės po visą pasaulį

„Aš neturėjau minčių išvykti iš Lietuvos, juolab, kad nepasitikėjau savo anglų kalbos žiniomis. Galvojau, kaip aš dirbsiu, kai reikės nuolat bendrauti su klientais? Tačiau profesinę anglų kalbą kiek išmaniau, todėl nusprendžiau išbandyti jėgas.

Jeigu tave atsirenka, dar reikia pereiti tris etapus. Kas buvo įdomu, kad manęs paprašė vaizdo įrašo, kaip aš dirbu, tačiau negalėjo matytis veidas – tik rankos. Nusiuntusi CV ir per daug nieko nesitikėdama, supratau, kad reikia tobulinti anglų kalbą, ir iškart užsirašiau į intensyvius anglų kalbos kursus“, – prisimena Lilija.

Po kelių mėnesių ji gavo kvietimą į pirmą atranką, kurioje dalyvavo skirtingo amžiaus ir kvalifikacijų kosmetologės iš įvairių pasaulio šalių. Pirmiausia įvyko darbo pokalbis, vėliau laukė ir praktinės dalys.

„Trečiojo etapo metu teko atlikti karališkosios šeimos nariams procedūras. Nors manęs buvo paprašyta kūno procedūrų, atsisakiau jas daryti. Aišku, gal ir nereikėjo atsisakyti, tačiau norėjau parodyti tai, ką moku geriausiai. Taip pat atlikau konsultaciją su pilnu priežiūros planu.

Nejaučiau baimės, kad bendrauju su karališkąja šeima, bendravau paprastai ir profesionaliai, kaip su kitais klientais. Jiems buvo gana keista, kad aš tiek daug klausinėju, gal net „per daug sau leidžiu“, tačiau darbą gavau“, – sako Lilija.

Asmeninio archyvo nuotr. /Lilija Batramiejūnaitė
Asmeninio archyvo nuotr. /Lilija Batramiejūnaitė

Kontraktas buvo itin konfidencialus, o pagrindinė darbo vieta – Saudo Arabijoje, tačiau tai merginos negąsdino, ir ji išvyko dirbti.

„Karališkoji šeima turi poreikį, o ir labai priimtina turėti asmeninius žmones šalia (nuo gydytojo, masažuotojo iki grožio terapeuto), tai reiškia, kad mano darbas buvo būti šalia, kai reikia, ir atlikti norimas procedūras. Darbo pobūdis buvo toks, kad dirbti reikėjo ir kartą, ir tris per savaitę, ir net trečią valandą nakties. Buvau atsakinga jų namuose nuo muilo iki kremo, reikėjo išsiaiškinti, kas naudojama, kas patinka ir panašiai.

Darbo pobūdis buvo toks, kad dirbti reikėjo ir kartą, ir tris per savaitę, ir net trečią valandą nakties.

Kai jau karališkoji šeima įgavo pasitikėjimą manimi, tuomet jie pradėjo mane vežtis į keliones po Europą ir Ameriką, kur reikėjo atlikti įvairias procedūras prieš renginius ar kasdieniame gyvenime. Vėliau tapau atsakinga už įvairius susitikimus ir derinimus su jiems reikalingais grožio specialistais. Kai kurie niuansai yra konfidencialūs, todėl negaliu jų atskleisti.

Labai džiaugiuosi, kad mano darbas suteikė galimybę labai daug pamatyti pasaulio – nuo Paryžiaus, Šveicarijos, Žydrosios pakrantės iki Niujorko, Los Andželo, daugybės kitų vietų ir susipažinti su ne vienu grožio profesionalu, pavyzdžiui, pasaulinio garso plastinės chirurgijos specialistu Jasonu B.Diamondu, mitybos specialistu Philipu Goglia ir kitais.

Taip pat karališkoji šeima visą komandą veždavosi į poilsines keliones. Vienoje jų teko dirbti didžiulėje jachtoje, kuriame įrengtas SPA. Tačiau visa mūsų komanda – nematoma. Tai reiškia, kad tu nemezgi pokalbio su karališkąja šeima, jeigu jiems nėra poreikio.

Tarkime, aš žinau, kad turiu tris laisvas dienas Los Andžele ir galiu vaikščioti, kur noriu, tačiau bet kuriuo atveju turiu būti pasiekiama per 20 minučių. Na ir žinoma, jokio alkoholio, jokių asmeninių pasimatymų“, – pasakoja Lilija.

Ateities planuose – karjeros derinimas su šeima

Šiuo metu L.Baltramiejūnaitės darbo pobūdis yra pakitęs. „Kadangi politinė padėtis Saudo Arabijoje pasikeitusi, o ir pati noriu daugiau laiko asmeniniam gyvenimui, todėl šiuo metu su karališkąja šeima vykstu tik į keliones už Saudo Arabijos ribų, – sako mergina dabar daugiausiai užsiimanti organizaciniais šeimos reikalais. – Tokių dalykų, kaip veido procedūros ar masažai, aš nedarau, kadangi dabar dirbu su stipresnėmis ir rimtesnėmis procedūromis, lazeriais.“

Asmeninio archyvo nuotr. /Lilija Batramiejūnaitė su šeima
Asmeninio archyvo nuotr. /Lilija Batramiejūnaitė su šeima

Šiuo metu Lilija taip pat užsiima konsultacine ir organizacine veikla privačiame sektoriuje, padeda grožio salonams, juos konsultuoja, dirba su grožio prekių gamintojais, ieško naujų produktų, verslo galimybių.

„Anksčiau kontraktas su Saudo Arabijos šeima man neleido dirbti su niekuo kitu, tačiau dabar sutartis pakoreguota, ir dirbu su įvairiais VIP klientais“, – pasakoja grožio terapeutė.

Tiesa, ji pabrėžia, kad neįsivaizduoja, kad galėtų dirbti visą gyvenimą su karališkąja šeima, nors ten yra tokių, kurie dirba 10–12 ir daugiau metų.

Lilija koncentruojasi į karjerą, savo verslą, grožio verslo kuravimą.

„Žinoma, galvoju ir apie šeimos sukūrimą, noriu pastovumo, taip pat galvoju, kad visi šie žingsniai nulems, kur aš gyvensiu, – liksiu Londone ar grįšiu į Lietuvą. Noriu pasakyti, kad tikrai neskatinu emigruoti iš Lietuvos. Geriausias dalykas – tai tobulėti ir siekti savo tikslų tose srityse, kurios jums įdomios, – sako Lilija. – Ką svarbiausio man davė ir duoda šis darbas, tai ne pinigai, bet galimybė pamatyti pasaulį ir kasdien tobulėti. Šiandien galiu pasakyti, kad esu laiminga, kadangi gyvenimas man suteikė labai daug galimybių ir apsupo gerais, mylinčiais žmonėmis.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius