-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Savo negalią išskirtinumu pavertusi atlikėja žada pakeisti seksualumo standartus

Latvijoje gimusiai, bet Didžiojoje Britanijoje užaugusiai Viktoriai Modestai vos 27-eri, tačiau jau dabar mergina gali didžiuotis ne tik itin didžiuliais gyvenimo išbandymais, bet ir begaline savo stiprybe. Būtent ši jos savybė ir padėjo išgyventi po begalės sunkių operacijų.
Viktoria Modesta
Viktoria Modesta / Kadras iš vaizdo įrašo

Atrodo, jau nuo pat gimimo ją lydėjo nesėkmės – dėl gydytojų aplaidumo vos tik gimusios mergaitės sveikatai buvo pridaryta nemažai žalos. Dėl to Viktoria Modesta didžiąją dalį savo vaikystės praleido ligoninėse – jai teko ištverti 15 operacijų, deja, jos daug naudos neatnešė.

Nuo pat gimimo ją lydėjusios problemos dėl kairės kojos pasiekė apogėjų 2007 metais, kai V. Modestai tebuvo 20 metų. Tuomet reikėjo priimti sprendimą – ar ir toliau gyventi su šiomis sveikatos problemomis, kurios ateityje gali išsivystyti į dar rimtesnes ligas, ar koją tiesiog amputuoti. Viktoria Modesta savanoriškai pasirinko dalinę kairiosios kojos apmputaciją.

Jau priimdama šį sprendimą Viktoria Modesta dirbo grožio industrijoje – būdama vos 15-os metų, ji įsidarbino modeliu ir jau buvo pasirodžiusi ant tokių subkultūrai skirtų žurnalų viršelių, kaip „Bizarre“ ir „Skin Two“. O tai, atrodytų, dar jaunai merginai turėjo tik dar labiau apsunkinti spendimą visam gyvenimui atsisakyti kojos dalies, tačiau tik ne Viktoriai.

Ši mergina niekuomet nenorėjo jaustis auka ir jokio gailesčio iš aplinkinių jai niekuomet nereikėjo. Po kojos amputacijos Viktoria atvėrė naują savo gyvenimo lapą – pilną eksperimentų, saviraiškos ir avangardinės vizijos.

Net ir kojos amputacija nesustabdė Viktorios siekti savo tikslų. Dar prieš operaciją vokalo Londono muzikos mokykloje išmokusi mergina jau 2009-aisiais pradėjo bendradarbiauti su garsiu muzikantu ir prodiuseriu Niku Hodgesu. Tais pačiais metais Viktoriai teko garbė pasirodyti ir Londono mados savaitėje, kur savo jėgas ji galėjo išbandyti ne tik kaip modelis, bet ir kaip atlikėja.

Vis tik iki šiol pats didžiausias jos karjeros lieptelis – 2012 metais vykęs pasirodymas vasaros parolimpinių žaidynių uždarymo ceremonijoje. Tuomet scenoje suvaidinusi Sniego karalienę Viktoria Modesta surengė įspūdingą pasirodymą užsidėjusi „Swarovski“ kristalais puoštą kojos protezą.

Pasirodžiusi daugiau kaip milijardui televizijos žiūrovų, Viktoria nesustojo. Ji nusprendė paskatinti visuomenę pergalvoti grožio ir seksualumo standartus bei įteigti, kad stiprybė, galia ir netgi seksualumas slypi žmogaus viduje.

„Nuobodžių etninių diskusijų apie negalią laikas baigėsi. Aš tiesiog noriu, kad žmonės pajustų naujus jausmus. Tokius, kokių jie nė nenumano turintys“, – sakė Viktoria Modesta, gruodžio 12-ąją pasirašiusi sutartį su „Channel 4“ dėl bendradarbiavimo kuriant kampaniją „Born Risky“.

Kampanijos tikslas – įrodyti visuomenei, kad net ir „kitokie“ žmonės gali būti seksualūs ir gražūs, tačiau jie gimsta rizikuoti. Kampanijai reklamuoti Saamas Farahmandas surežisavo ir vaizdo klipą, kuriame dainuoja ir šoka pati Viktoria Modesta, pristatanti save kaip pirmąją pasaulyje bioninę popatlikėją.

Net jeigu popatlikėjai ir nežavi, Viktorios Modestos šokis su spygliu vietoj kojos bei jos atliekama daina „Prototype“ jus tikrai priblokš. Siūlome pasižiūrėti vaizdo įrašą ir nuotraukas.

VIDEO: Viktoria Modesta „Prototype“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius