Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Skaisčios odos priešai: sužinok, kaip gali lengvai pagražėti!

Kai žiūrime į glamūrines divas žurnalų viršeliuose, atrodo, kad jų oda tobula: aksominė, be pigmentinių dėmelių, skaisti, šviesi... Tokia, ant kurios neiššoks spuogas netikėčiausiu metu. Net jeigu tam ir naudojamos specialios kompiuterinės retušavimo programos, visgi džiaugtis gražia ir sveika oda norisi kiekvienai.
Skaisti oda
Skaisti oda / Shutterstock nuotr.
Temos: 2 Bakterijos Stresas

Neretai pačios sau pakišame koją, todėl vietoj skaistumo tenkinamės pajuodavusiais paakiais, išbertu ir paraudusiu veideliu.  Ką darome ne taip?

Liečiate veidą. Greičiausiai žinote, kad kompiuterio ar mobiliojo telefono klaviatūra – puiki irštva bakterijoms ir mikrobams. Tačiau tiek dirbdamos, tiek kalbėdamos telefonu retai išvengiate sąlyčio su veido oda. O turėtumėte pasistengti! Ant mūsų rankų tiek nešvarumų, purvo, bakterijų ir riebalų,  kad jie mielai telkiasi ant odos ir teršia ją. Ko gi galime tikėtis? Spuogelių, inkštirų, paraudimų...

Neturite odos priežiūros rutinos. Kaip galima tikėtis gero rezultato, jeigu vieną dieną kruopščiai nuvalote veido odą, o kitą dieną užmiegate su makiažu? Tai tikrai didelė klaida! Kosmetologai sako, kad oda turi būti prižiūrima nuolat, o ne retkarčiais.

Pasirenkate netinkamas priemones.  Kad nešvaistytumėte pinigų ir laiko, verčiau pasikliaukite ne draugių, bet specialistų patarimais. Be to, prieš perkant verta išbandyti visų odos priežiūros priemonių mėginukus, pavyzdžiui, kremo, prausiklio, valiklio ir pan. Tik tada įsitikinsite, kas jums tinka, o ko verčiau vengti. Pavyzdžiui, galite per daug išsausinti veido odą, todėl vėliau tepama kreminė pudra atrodys netolygiai ir netgi pridės kelerius metus.

Per daug makiažo. Kasdienis storas makiažo sluoksnis dovanoja ne pačią gražiausią išvaizdą visomis prasmėmis. Ypač jei nenuvalote jo gerai. Sveika leisti odai pakvėpuoti, tad tik grįžusios po darbo (ar vakarėlio) namo, iškart nusivalykite makiažą, o savaitgaliais galima apsieiti ir be jo. Leiskite odai pailsėti! Kasdienis dažymasis tikrai nėra privalumas. Ir dar šis tas – žiūrėkite, kad makiažo priemonės nebūtų baigusios galioti.

Nešvarios pagalvės. Nepamirškite reguliariai keisti pagalvių užvalkalų. Miego metu iš odos išsiskiria riebalų, kurie vėliau įsigeria į pagalvę. Be to, jeigu užvalkalo medžiaga standesnė, gali dirginti veido odą ir jai kenkti. Sudėkite šias dvi blogybes ir po lygybės ženklo gausite neskaisčią ir paraudusią odą.

Stresas. Net jei ir tobulai prižiūrite odą, niekšelis stresas viską sugadina akimirksniu. Turėtumėte ieškoti būdų, kurie padėtų atsipalaiduoti. Tinka meditacija, gera knyga, pasivaikščiojimas gryname ore, sportas, fiziniai pratimai, joga, Pilateso mankšta.

Pasakykite, ką valgote! Kaip ir sporte, taip ir norint džiaugtis sveika oda, galioja kelios taisyklės. Mityba vaidina itin didelį vaidmenį. Juk neįmanoma kasdien šlamščiant dešrainius, picas ar riebius tortus ir pyragus atrodyti tobulos figūros! Natūralu, kad ir odą toks maistas veikia neigiamai. Kas tokiu atveju praverstų? Žalios daržovės, sultingi vaisiai, ankštinės kultūros, daigai... Jausitės ne tik lengvos, bet ir mėgausitės švytinčia oda. Įrodyta, kad perdirbti riebalai, cukrus ir greitasis maistas sendina!

Prieš ir po sporto tinkamai nenuvalote veido.  Įsivaizduokite, po darbo atbėgate į sporto klubą ir nuskubate semtis energijos. Per visą dieną veidas pasidengia riebalais, dulkėmis, nešvarumais, o fizinių pratimų metu – prakaitu. Tai išties puiki terpė bakterijoms daugintis! O jeigu po treniruotės dar neskubate nusiprausti, atviros poros užsiveria  su pačiais įvairiausiais nešvarumais. Trumpai tariant, higiena šiuo atveju būtina.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius