Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Spalvinga istorija: kaip per šimtmetį keitėsi tatuiruočių stilistika?

Išvysti tatuiruotą žmogų mūsų dienomis nesunku, tiesą sakant, sunku nuo tatuiruočių pabėgti. Milžiniškos ir visai mažytės, spalvotos ir vienspalvės – jomis puošiasi ir vyrai, ir moterys. Tačiau kokias šio kūno puošybos madas ir tendencijas galima išskirti žvelgiant atgal?
Tatuiruota moteris
Tatuiruota moteris / Vida Press nuotr.
Temos: 2 Tatuiruotė Oda

Tokią iliustruotą retrospektyvą pateikia Allure trumpučiame neseniai pasirodžiusiame filmuke. Tiesa, jame šįkart koncentruojamasi į moteriškas tatuiruotes, vyriškos, kaip žinia, turi gilesnę istoriją ir labiausiai susijusios su įvairiomis subkultūromis.

Vida Press nuotr./Tatuiruota moteris
Vida Press nuotr./Tatuiruota moteris

Pavyzdžiui, ar žinojote, kad praėjusio amžiaus 3-iame dešimtmetyje išpopuliarėjo kasdienį gražinimąsi palengvinęs permanentinis makiažas, 5-ame ir 6-ame dešimtmetyje moterų kūnus itin dažnai ėmė puošti gamtos, kiek vėliau – japoniški motyvai. O štai mažytės tatuiruotės tapo itin mėgstamos 7-ame dešimtmetyje.

Jau šiame amžiuje kilo tikra tatuiruočių-užrašų banga, kurią itin išpopuliarino žvaigždės, o pastaruoju metu tatuiruojamės pačiose netikėčiausiose vietose – kad ir vidinėje lūpos pusėje ar tarpupirščiuose. Pasižiūrėkite filmuką ir pasigėrėkite!

VIDEO: 100 Years of Tattoos | Allure

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius